Túrabeszámolók


Nosztra

RoszKutyaTúra éve: 20172017.02.18 20:16:43

Emlékezetes a mai túra, mivel átléptem a 100. túrakilométert 2017. évben. Meg másért is, de azt majd később. 


Reggel késve indultam el, mert egy hete voltunk egy mesés wellness hétvégén egy mesés hotelban aminek az lett a vége, hogy sokszoros alkalommal voltam a mellékhelyiségben a héten mint ahányszor ettem, így a mai reggel is ilyen jó programmal kezdődött, majd amikor már indultam volna, folytatódott is...  Nem is voltam topon, de mivel kellenek a kilométerek nem volt kérdés hogy megyek. Már csak azért sem, mert azt hiszem két éve voltam a Noszta 20-on és tetszett. A másik ok, az az, hogy megismertem az idei év első túráján két BHTE tagot, akiket azóta is nagyon kedves túratársnak tartok. (+1: ezen a túrán adnak pálinkát...)


7:58-kor voltam túl a 30 km-es táv rajtján, a "becsekkolás" olajozottan történt. 


A túra első 15 kilométere egész jól elment. Változatos, terep, elején kicsit ködös, de nem túl hideg idő, és jó kis hullámvasút. Semmi, de semmi gondom nem volt, jó tempót mentem, kivétel nélkül csak terepfutó ment el mellettem, ötös átlag felett jártam. Aztán valami megváltozott, végighasgörcsöltem a túrát, ami jól be is lassított, a végén szinte agonizáltam. A túra végére kisütött a nap és felolvaszotta a talaj felső rétegét, úgyhogy idén sem maratunk ki a sárdagasztásból. Körülbelül 6,5 óra alatt értem be.  


A túra útvonalvezetése kiváló. Vannak benne combot és vádlit próbáló emelkedők, fékkieresztős lejtmenetek, sőt igen meredek lejtők is, amikor a természet engedi csodálatos kilátásokkal a Börzsönyre. Ami azt hiszem etalon az itthoni túrákhoz viszonyítva az az útvonal követhetősége. Az itiner logikus, mindhárom távot (30-20-10) egy térképrészleten jelölő, de ettől függetlenül abszolút követhető darab. A pontokon volt matrica a pont érintésének igazolásához, ileltve szúróbélyegző is. Útközben 2 csokival, 1 banánnal, 2 helyen pedig teával lettem "gazdagabb". A célban üdítő és vajas, zsíros, vagy lekváros kenyér várt amihez volt só, savanyúság, hagyma. (Isteni volt!) 


Összeségében jó túra volt, jó szervezéssel, ami nekem gond volt az mindezektől független okból adódótt. Az eddigi tapasztalataim alapján mindig vevő leszek a BHTE szervezte túrákra. A teljesítményem reális volt, a Téli Mátra XL óta nem csináltam semmit, azon kívül, hogy hótt beteg volam az elmúlt héten. Jó felkészülés volt a jövő hétvégére tervbe vett ötvenesre. 


Ruha: technikai. Kaja, pia elment: 1 power bar, 1 power gel, 1l híg bioteches izo folyadék, 2 bögre tea, 1 Bounty, 1 Sport szelet, 1 banán