Túrabeszámolók


Magyar Hősök Túrasorozat - Bulcsú vezér/Hunyadi/II. Rákóczi Ferenc/Zrínyi/Széchenyi István/Prohászka Ottokár/Sebő Ödön/Attila k

TurbodieselTúra éve: 20172017.02.28 12:07:31

Széchenyi István emléktúra- Magyar Hősök Túrasorozat , 2017.02.25.


A túra szervezése összességében nagy csalódás volt.


Az 5 km-es távra neveztünk be, ami valójában az itiner szerint is 6,3 km, a másik oldalán ellenben az "útvonalleírás- 5 km "  cím szerepel. Akkor most mennyi is az annyi? Ami a tájékoztató szöveges leírását illet, a 7 mondatból négy pontosításra szorulna, sajnos ezt nem sikerült körültekintően megcsinálni. Volt, ahol fel volt tüntetve, hogy melyik jelzésnél fordulj balra, de a jelzés lekopott a fáról, ezt nem pórolta senki, ha nem ismerjük a helyszínt, nem tudtuk volna a megfelelő utat megtalálni.


De kezdjük az elején: a túrára előregisztráció kötelező, nem értem, miért, a nevezési díjat febr. 17-ig lehetett utalni, aki utána döntötte el, hogy megy, már csak regisztrált. A regisztrációval kapcsolatban telefonon kerestem Mákos Gábort, aki készségesen segített- ez volt az egyetlen pozitív tapasztalat.


A kávézóban két sorba lehetett beállni, volt lassú. és még lassabb, a két asztalnál két-két hölgy üldögélt. Négyen voltak előttünk csupán, mégis több mint 20 percbe került, amíg sorra kerültünk, miért? Egy harmadik lányzótól kaptunk egy qr kódos matricát az útvonalleírásunkra, ami elvileg rögzíti az indulási időt, de ezt már tollal nem írták fel, holott az indulás- érkezés időpontja is szerepelt a nevünk alatt.


Az 5 ( vagy 6,3 ) km-es távon egy pontot kellett megtalálnunk, a Makovecz kilátót, ahol nem várt pontőr, se pecsét, se frissítő, felkörmöltük magunknak a fára tűzött papírról a kódot.


A célba érve már gyorsan megkaptuk az oklevelet, leolvasták a qr-t, és megkínáltak egy kisméretű almával...Pár perc múlva vettük észre, hogy az érkezési időt nem írták fel, ahogy kértük, azért visszamentünk a másik asztalhoz, ahol épp állt senki sorban, de ők úgy látták, hogy a kód leolvasása nem történt meg, mi nem értünk még be..


Poharat környezetvédelmi okokból nem osztottak, de kértek mindenkit, hogy vigyen magával- olyat, amibe lehet forró iitalt is tölteni- ez szerepel a kiírásban. Vittünk, de megkérdezném, hogy minek??? Lehet, hogy a hosszabb távokon valahol adtak forró teát, de a leírásban " mindenkit" megszólítottak..


Az egy darab kis alma a célban az általam látott összes eddigi túrán nyújtott szolgáltatást alulmúlta, az 5 km-es távra az 1.400 Ft-os nevezési díjat pedig kimagaslóan drágának találom. A túraszervezés szóljon arról, hogy a túrázónak nyújt valami plusz élményt,  ( pl pontőr és frissítő a pontokon) amitől érzi a törődést, mert e nélkül elmegy önállóan sétálni egyet az erdőben 2 órát, és nem fizet érte 1.400 Ft-ot.