Túrabeszámolók


Bakony 50/25/10

Petya83Túra éve: 20172017.03.26 14:27:05

 Bakony 25 


2017.03.25.




Sajnos a téli időszakban elhanyagoltam a futást és mivel egyedül mentem és sietnem kellett a túra után haza, úgy gondoltam, lefutom a túrát. 


Fél 10-kor indultam Herendről, ráfordulva a vasúti átjáró utáni műútra, szomorú látvány volt a hosszú emelkedő egyenes. Kisebb-nagyobb csoportokat előztem, hamar elérkezett a műútról letérés, ahol kemény kaptatót kellett legyűrnöm. Az ellenőrzőponton sokan pihentek, a meleg tea nagyon jól esett, új erőt adott. Innentől áttért a túra a piros sávra, meredek lejtőn kellett leereszkedni, de szerencsére nem lassított le. 


Hamar a Fodortanyánál lévő, már bekerített réthez értem. Ez kellemetlen emléket idéz bennem. Tavaly a Bakonyi Nemszázas túrán éjjel itt tévedtem el, sajnos akkor még nem volt bekerítve a rész. Most egyértelmű volt az út, a kerítés mellett ereszkedtünk le. Itt sok csoportot kellett így-úgy megelőznöm, elég nehezen ment néha. Utána végre szántóföldi út jött ellenőrzőponttal, majd a piros kereszt következett, ahol már csak egy-két emberrel találkoztam. Átmászva két létrán hamarosan Csehbányán voltam. A kék kereszten a Torna-patak mellett igazi tavaszi hangulat uralkodott, nemsokára az utolsó ellenőrzőponton voltam. 


Innen kemény kaptató jött, itt gyors gyaloglásba kellett váltanom. Szántóföld szélére érve már csak 3 km volt hátra, gyorsabb futásra szavaztam, hogy sikerüljön 2:30 alatt lenyomnom a túrát. A csehbányai műútról már csak be kellett gurulni a városlődi focipályára, pontban délben ott is voltam. Megkaptam az emléklapot és kitűzőt, lenyújtottam és mentem a kocsmába, hogy megkezdjem a regenerálást. :)


2 óra 27 perces idővel elégedett voltam a túrával és a szervezéssel. Jó volt látni, hogy sok gyerek is részt vett a túrán, minden adott volt ezen a napon egy kellemes kiránduláshoz.