Túrabeszámolók


Pilisi trapp 40/20

turati73Túra éve: 20172017.08.26 09:53:40

Közel 100 túrám közül az egyik legrosszabul szervezett volt A Pilisi trapp 25 - egyben az első amiről visszafordultam!


A szervezők a minimális erőfeszítést sem tették meg a túraútvonal egyértelműsítésére - a fenti néhány bejegyzésben már taglalt hiányosságok egyikét sem javították ki.


Ahogy látom, a korábbi hozzászólások alapján csak a túra részvételi díja növekszik évről évre.


Az itiner köszönő viszonyban sincs a valósággal, a térkép silány fénymásolat, gps track pedig nincs (2017!!!!!) (ami fellelhető a neten, az már nem a jelenlegi útvonalat járja be - vagy a rögzítője is eltévedt ) Táblát, szalagot azon a részen ahol jártam nem láttam - pedig elkelt volna.


Ahogy telnek az évek egyre inkább látszik, hogy kik azok a túraszervező társaságok akikkel érdemes belebocsájtkozni egy szép hétvégi kirándulásba, ösvényfutásba és ki azok akik kizárólag anyagi szempontok alapján a bevételmaximalizálás érdekében tevékenykednek és vagy megpróbálnak a múltjukból "megélni".


Több kisebb csoportott sikerült visszafordítanom az itiner és a túristajelzés alapján egyértelmű - de mégis rossz "Z" útvonalról, remélem nekik a továbbiakban jól sikerült a tájékozódás. Nekem idő hiányában nem volt kedvem végigbohóckodni az "útvonalon".


A szervező társaságot a messze kerülendő kategóriába sorolom. A továbbiakban tőlem többet pénzt nem látnak!


A magyarországi túraszervezés etalonjának továbbra is a Sarokkő Egyesületet tartom. A kételkedőknek ajánlom átolvasásra a túráikhoz rendelkezésre bocsátott itinereket valamint Rakk Gyula térképész által készített úvonalvázlatokat valamint GPS trackeket.


Ez a fajta szervezettség és felkészültség abszolút elvárható lenne valammennyi TTT-oldalon meghírdetett túrával kapcsolatban. Ennek kellene a minimumnak is lennie egy "szervezett" részvételi díj befizetése mellett (1600 Ft) teljesíthető túra esetében. A www.btssz.hu oldal tanúsága szerint azonban a "közhasznú szervezetnek" 25 év is kevésnek bizonyult egy térképvázlat elkészítésére..........