Túrabeszámolók


Budai tájakon

wainnalahulahafizunTúra éve: 20072007.07.28 21:01:12
Budai tájakon 30



Mikor Hûvösvölgybõl sétáltam a Nagyrét felé, s épp a Gyerekvasutas Otthon mellett haladtam el, akkor onnét iszonyatos hangerõvel Feró nyolc óra munkáját hallottam. Gondoltam is, hogy itt is (közel) nyolc óra munka következik, hiszen épp annyi a limitidõ.



A rajt diszkréten megbújt a rét fái alatt. Neveztem, de fizetni, azt nem sikerült. Sem nekem, sem a rendezõknek nem tûnt fel. Csak úgy negyedórával késõbb, mikor egy férfi arra kért, hogy epilepsziás barátjához hívjak mentõt. Nos mikor ott álltam a Stop Shop mögött, s azon morfondíroztam, hogy most mi lesz, meghogy kiesek a szintidõbõl, s akkor ugrik a pénzem, jöttem rá, hogy nem is fizettem. Sebaj, a célban pótoltam. Arra is gondoltam, hogy ebbõl rendszert is lehetne csinálni: csak a sikeres teljesítõ fizessen!



Belehúztam. A nagy erõ és lelkesedés csak a Fekete-fejig tartott. Onnan poroszkáltam. A Petneházy-rét sarkán nyomoskút. Nincs nyomója. Leleményes turisták egy botot tûztek oda. Így már megy, mármint azok tudnak vizet vételezni, akik nem úgy esnek a botnak, mint tót az anyjának. Én az utóbbi táborba tartozom, így csak sporttársi segítséggel ment a dolog. A víz viszont piszkosul kellett.



Nagykovácsiban ivójoghuertot és zöld teát vettem, illetve két amatõr indítottam útnak a Nagyszénás felé. A Zsíros-hegyen dinnye, nem zsíros, Istennek hála.



Solymáron már épp arra készültem, hogy a szokott úton, a Béke utcán kispistázom. Zsebre is vágtam az itinert, hogy ne legyek feltünõ. Erre látom, hogy a jelzést átfestették oda. Még két szakaszon zajlott ésszerûsítés. A Csúcs-hegyrew menet átvitték az OKT-re a zöld sávot, illetve a hegyen kihagytak egy veszélyes fordulót. Fõleg a téli túrák váltak így biztonságosabbakká.



A Virágos-nyeregben kipukkadtam. Mellé még a büfé is zárva volt. Szenvedés volt a vége, de sikerült a nyolc óra munkát 7 óra 6 perc alatt teljesíteni. Ez ám a sztahanovizmus!