TEDOT 30 / TEGYOT 20





Túrabeszámolók (3 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõCsongrád Megyei Természetbarát Szövetség
Levélcím: 6720. Szeged, Tábor u. 7/b
honlap: http://www.csmtsz.hu
 
RendezõCsányi Sándor
e-mail: csanyis@anet.hu
 
honlap: http://www.csmtsz.hu/node/24

TEDOT 30 / TEGYOT 20
2
2009.07.02 Gy Nappal

indulás Mindszentről vagy Szegvárról (szélmalom) a vasútállomásról Kórógy-tótól, aztán a kijelölt úton el kell jutni a Tisza töltéséig, majd a töltésen haladva, onnan nem letérve a csongrádi közúti hídig. Ott át kell menni a hídon a Tisza túloldalára, végül irány a Körös-toroki kemping.

Rajt:Cél: Csongrád, Körös-torok Kemping
Indítás: 9:00-10:00 óra Nevezési díj: 600 Táv (térképen): 30 km Szint (térképen): 0 m Szintidõ:  MTSZ pontszám: 48
Indítás: 9:00-10:00 óra Nevezési díj: 600 Táv (térképen): 20 km Szint (térképen): 0 m Szintidõ:  MTSZ pontszám: 30

Kitûzõ Ital Szendvics Édesség Csomagmegõrzés Szállás a rajtnál Szállás a célnál Sátrazás a rajtnál Sátrazás a célnál Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál Mosdási lehetõség a rajtnál Mosdási lehetõség a célnál

Rajt: 9:00-10:00. Indítás előtt lehetőség lesz a falumúzeumban megnézni a környék nevezetességét, a Tűzköves dombon talált Sarlós isten szobrot.

A túra TEGYOT-TEDOT résztvevők számára díjtalan. Nyílt túra.

Kedves TEGYOT-TEDOT iránt érdeklődők! Szeretettel várunk Benneteket a 2009-es Természetjáró Gyerekek és Diákok Országos Találkozóján Csongrádon a Körös-torok Kempingben 2009. június 28 és július 3. között.

Célunk: Lehetőséget adni a résztvevőknek, hogy próbára tegyék kitartásukat, megmutathassák képességeiket egy hosszabb távon. Mutassuk be Csongrád megye egy jellegzetes részének, a Tisza árterének a természeti értékeit.
Látnivalók, az útvonal vázlatos leírása: indulás Mindszentről vagy Szegvárról (szélmalom) a vasútállomásról Kórógy-tótól, az a kijelölt úton el kell jutni a Tisza töltéséig, majd a töltésen haladva, onnan nem letérve a csongrádi közúti hídig. Ott át kell menni a hídon a Tisza túloldalára, végül irány a Körös-toroki kemping.
Táv: a TEGYOT-on 20 km, a TEDOT-on 30 km.
Egyebek: Az útvonalról térképvázlatot adunk! Azok a versenyzők, akik a megadott szintidőn belül az előírt távot teljesítik és az ellenőrző pontokon az ellenőrző bírók által menetkartonjukon igazoltatják, az összetett versenyt eldöntő csapathelyezési pontból levonhatnak egyet, legfeljebb azonban csapatonként hármat. A távot teljesítők kitűzőt és emléklapot kapnak.

A Találkozó és a teljesítménytúra részletei a rendezvény honlapján találhatók.

 

Letöltések száma: 1695. Módosítva: 2009.06.23