Bozótmíves Túlélőverseny (BOMIT)





Túrabeszámolók (0 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõBozótmíves.hu (BOMIT)
Csurgó Sándor
Telefon: +36 20/420-4196
e-mail: kapcsolat@bozotmives.hu
honlap: http://www.bozotmives.hu
 

Bozótmíves Túlélőverseny (BOMIT)
2
2011.04.08 - 2011.04.10 Gy Nappal Éjjel

túlélőverseny

Rajt:Cél: Hubertus Erdészeti Erdei Iskola (Ajkától 7km)
Indítás: 16:00-20:00 óra Nevezési díj: 6000 Táv (térképen): 0 km Szint (térképen): 0 m Szintidõ: 20 óra

Ital Csomagmegõrzés Szállás a rajtnál Szállás a célnál Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál Mosdási lehetõség a rajtnál Mosdási lehetõség a célnál

A versenyről

Túlélőversenyünk rövidített elnevezése: BOMIT, azaz Bozótmíves Túlélőverseny. Csapatunk már régóta szervez túlélő és bozótmíves (bushcraft) jellegű programokat, elsősorban portálunk (www.bozotmives.hu) regisztrált tagjai számára.

Most azonban elhatároztuk, hogy szervezünk egy olyan túlélőversenyt, amely nem csak mindenre elszánt, a téma iránt zsigerből érdeklődő barátaink számára lehet érdekes.
Ezzel a versennyel szeretnénk megismertetni kedvelt hobbinkat minden olyan érdeklődővel, aki szeretne egy kis bepillantást nyerni a természetben való boldogulás művészetébe.
A feladatokat úgy állítottuk össze, hogy a résztvevők lemérhessék elméleti és gyakolati tudásukat egyaránt. Fontos szempont volt továbbá, hogy a versenyen bárki, aki a téma iránt érdeklődik és egészségi állapota lehetővé teszi, elindulhasson testi épsége ésszerűtlen kockáztatása nélkül. Ebből kifolyólag a résztvevőknek nem kell tábort építeniük és kint aludni a szabadban.
18 év feletti hölgyek és urak egyáránt bátran indulhatnak a versenyen, a résztvétel és a feladatok teljesítése nem igényel különleges képességeket.

A versenyen a résztvevők 3 fős csapatokban indulhatnak. A verseny időpontja 2011. április 08-10.
A verseny maximális ideje 20 óra, a starttól a célba érkezésig. A rendelkezésre álló idő alatt a csapatoknak őrzött és nem őrzött ellenőrző pontokat kell felkeresniük a választott stratégia alapján. Az őrzött pontokon pontőrök várják a csapatokat, akik kiadják és ellenőrzik a feladatokat és azok végrehajtását.
A verseny sikeres teljesítéséhez elengedhetetlen a térkép és tájoló helyes használatának ismerete. Szeretnénk azonban megjegyezni, hogy ez a verseny nem csupán egy tájékozódási verseny és egy teljesítménytúra kombinációja. A fizikai kihívás (nem fekvőtámaszra gondolunk) mellett a résztvevőknek számos elméleti és gyakorlati feladatot kell megoldaniuk, amelyek ténylegesen a túlélés témaköréhez kapcsolódnak (pl. tűz, víz, élelem, menedék, stb.). Ebből adódóan egyátalán nem biztos, hogy az fog győzni, aki a legnagyobb távolságot a leggyorsabban teljesíti.
Hogy segítsünk a felkészülésben összegyűjtöttük néhány hasznos könyv és weboldal címét, amit majd itt tekinthetsz meg, de előtte még olvass tovább.
Kötelező felszerelések: évszaknak és időjárásnak megfelelő öltözet, csapatonként minimum 1 db feltöltött mobiltelefon, derékalj+hálózsák, evőeszköz+edény, kulacs, (fej)lámpa, tájoló, víz (max. 2 l/fő)
Ajánlott felszerelések: kés, kamásli, csapatonként min. 1 EÜ csomag, A Bakony turistatérképe (déli rész), Cartographia 3.
A felsorolt felszerelési tárgyakon kívűl természetesen mindenki azt visz magával, amit csak akar, a tiltott felszerléseken kívűl.
Tiltott felszerelések: GPS vagy bármilyen más navigációs eszköz az iránytűn, ill. tájolón kívül.

A verseny bázisa (start, cél, szállás), a Kab-hegy nyugati oldalán található Hubertus Erdészeti Erdei Iskola.


Megközelíthetőség
Az erdei iskola megközelíthető vonattal a Budapest-Szombathely vasútvonalon Ajkáig. Ajkától aszfaltozott út vezet a város központjától kb. 7 km-re lévő iskoláig, ami jó bemelegítés a versenyre azoknak, akik nem autóval jönnek. :) Ajkán Alsócsinger irányába kell elfordulni, majd követni az útbaigazító táblát. Az iskola területén a mobiltelefonok térerő hiányában jellemzően nem használhatóak.
A verseny után zuhanyzási lehetőség biztosított!

Részvételi díj/Nevezés
A részvételi díj 6000,- Ft/fő. Nevezni az online nevezési űrlap beküldésével lehet. A nevezés csak akkor érvényes, azaz akkor kerül véglegesítésre ha a részvételi díjelőleg legkésőbb a verseny kezdete előtt két nappal a megadott számlára megérkezett. A részvételi díj fennmaradó részét a helyszínen a verseny startja előtt kell megfizetni. Nevezéssel kapcsolatos további információk itt.
A részvételi díj a következőket tartalmazza:
* a verenyen való indulás jogát,
* a célbaérkezés után 1 kiadós adag babgulyást minden résztvevőnek,
* 1 éjszakára (szombat) szállást a Hubertus Erdei Iskolában (saját derékalj+hálózsák kötelező!),
* minden induló BOMIT polót kap ajándékba.
Szeretnénk, hogy a résztvevők a kihíváson, valamint tényleges elméleti és gyakorlati tudásuk lemérésén túl új barátságokat is köthessenek, és természetesen mi is szeretnénk benneteket jobban megismerni, ezért a verseny után minden résztvevőt meghívunk egy kis kötetlen beszélgetésre, filmvetítésre, ahol baráti körben mindenki elfogyaszthatja jól megérdemelt sörét, kávéját sebei nyalogatása mellett. :)
Értékelés/Díjak
A csapatok teljesítményének értékelése pontozással történik. Az első három helyezett csapatot éremmel is kitüntetjük és a győztes csapat hazaviheti a BOMIT kupát, valamint egyéb értékes díjak is lesznek támogatóinknak köszönhetően.

Órarend (A változtatás jogát fenntartjuk!)
Péntek
* 16-20 óráig: csapatok érkezése a Hubertus Erdei Iskolához
* 19-21 óráig: regisztráció
* 21-22 óráig: eligazítás, felkészülés a startra
* 22 órakor: START
Szombat
* 18 óráig: csapatok CÉLBA érkezése
* 19 órától: közös vacsora (babgulyás)
* kb. 20 órától: baráti beszélgetés, filmvetítés, ameddig ki nem dőlünk :)
Vasárnap
* 10 órakor: Eredményhirdetés
* 12 órakor: Az erdei iskola elhagyása

FONTOS! Nevezésed leadása előtt mindenképpen olvasd el a versenyszabályzatot és a nevezési feltételeket is. Valamint ajánljuk figyelmedbe a gyakran ismételt kérdések és válaszok menüpontot is, ha további kérdésed van.

 

Letöltések száma: 2672. Módosítva: 2011.02.21