Rendhagyó mocorgás a természetben (Viking fesztivál)





Túrabeszámolók (1 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõSzigethalmi Teljesítménytúrázók Egyesülete
Levélcím: 2315, Szigethalom, Szabadkai út 64.
Telefon: (20) 210-9337
e-mail: matrakekesteto@gmail.com
honlap: http://www.szigethalmite.hu
 
RendezõNád Béla
(információ az útvonalról)
Telefon: (70) 379-2928
e-mail: nadbela@invitel.hu
 
honlap: http://www.szigethalmite.hu

Rendhagyó mocorgás a természetben (Viking fesztivál)
7
2012.09.08 Nappal Futó

E-ME-SE park - Tököli parkerdő - E-ME-SE park
A távok:
a hosszabb távon: 10 km (3 pont érintése)
a rövidebb távon: 3 km (1 pont érintése)

Rajt:Cél: Szigethalom, E-ME-SE park
Indítás: 11.30 óra Nevezési díj: 1200 Táv (térképen): 10 km Szint (térképen): 40 m Szintidõ: 
Indítás: 10:45 óra Nevezési díj: 800 Táv (térképen): 3 km Szint (térképen): 0 m Szintidõ: 

Kitûzõ Plakett Évente változó díjazás Ital Édesség Csomagmegõrzés Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

Rendhagyó mocorgás a természetben.

Rendezői kiírás és invitálás.

Egyesületünk, a Szigethalmi TE (a Viking Fesztiválhoz szervesen illeszkedve) 7. alkalommal rendezi meg a Viking Futást és erőltetett menetet.

Invitálás egy rendhagyó rendezvényre

Ma hazánkban egyre több (hála az egek urának) a várjáték, a középkort bemutató vitézi torna. Szinte mindegyik a virágzó középkor (XIV – XV. század) csillogó, fényes, páncélos lovagi életét mutatja be.
Én most egy sok szempontból rendhagyó forgatagba invitálom az olvasókat, ezen belül is egy sajátos versenyre a fürge léptűeket. Szeptember 8 – 9 – én rendezik „Magyarok és Vikingek Szent István udvarában” elnevezésű időutazást. A rendezők időgépbe ültetnek, majd egészen 1012-ig repítenek vissza bennünket. A Csepel – szigeten (a mai Szigethalom városának területén) emelkedő, ispáni székhelyre.
Mivel a lengyel Boleszláv seregei Magyarországot fenyegetik, haditáborba szállnak vitézeink. A harcosok gyakorolják az íjászatot, a pajzsfal harcot, kopjahajítást... A várban az iparosok is készülnek a harcra. Kovácsok szítják a tüzet, a szorgos asszonynép sző-fon, süti a köles gánicát. A tavon a halászok dolgoznak... Jöjjön el mindenki, hogy a 2 napos rendezvényen megélje történelmünk egyik legfényesebb időszakát!
A helyszín Szigethalom városa. Budapesttől alig 1 órányira. A szigethalmi helyi járattal a buszfordulóig kell menni. Innen alig 5perces séta az Emese várispánság. A felnőtteknek a belépőjegy 2200, a gyerekeknek 1500, míg a családoknak 5600 forintot kóstál.
Szeptember 8-án, a rendezvény első napján kerül sor a Vikingfutás és erőltetett menet elnevezésű erőpróbára. A táborból hírvivőt küldenek az 5 kilométerre lévő seregtesthez. Vajon megjárja 1 óra 40 perc alatt a távot oda – vissza? Ha igen, elnyeri az ispán dicséretét és ajándékát. Akinek ez a táv egyelőre még nagy kihívás, annak van egy másfél kilométerre lévő másik csapat is, így neki csak 3 kilométer a táv, viszont csak 30 perce van rá. Mivel a hírvivő nem indulhat fegyver nélkül útnak, egy méteres kopját kap a kezébe. Aki ezt elhagyja, „kizárja magát” a vitézek sorából.
A feladatra 10 órától lehet jelentkezni, az Emese várispánságban. A 3 kilométer 10 óra 45 perckor, míg a 10 kilométeres táv 11 óra 30 perckor indul el. Nevezni 10 órától lehet. A nevezési díj a felnőtteknek 1200, míg a gyerekeknek 800 forint. Aki sikeresen teljesíti a feladatot, az utána ingyen megtekintheti a „Magyarok és Vikingek Szent István udvarában” kavalkád aznapi rendezvényeit.

Sporttársak gyertek el szeptember 8-án Szigethalomra, hogy egy felfrissítő mozgás után alámerülhessetek a múlt látványos, vidám forgatagában!

Sok szeretettel várunk mindenkit: a fesztivál rendezői és a Szigethalmi TE tagjai!

 

Letöltések száma: 1507. Módosítva: 2012.09.06