Soproni IVV túranap 19/11/6 (Rajt-cél helyszín változás!)





Túrabeszámolók (2 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõSoron Városi Szabadidő Sport Szövetség Természetbarát Bizottsága
Levélcím: 9400 Sopron Ferenczy J. u. 2.
honlap: http://sopronitermeszetbaratok.hupont.hu
 
RendezõBartokos Alfréd
Levélcím: 9400 Sopron ,Jegenye sor 5.
Telefon: (30) 812-9610
e-mail: bartokos.alfred@gmail.com
 

Soproni IVV túranap 19
25
2014.04.13 Gy Nappal

Alsólővér u. - Winkler u. - Károly magaslati u. - Állami Szanatórium kerítés sarka - S- - Lővér kalandpark - Fáber-réti erdészház - Fáber-rét - Hétbükkfa - K+ - Tolvaj-árok - Récényi út - Sífutópálya - Füzes - Muck, Üdülő - Határ menti PZ jelzés - Ház-hegy - Magas-híd - Kánya-szurdok - János-pihenő - Kis-Hát-hegy - Pedagógus-forrás - Kalandpark - Károly magaslati kilátó - Szánkópálya - Hotel Lővér - Vasgereben u. - Lővér krt. - Mikoviny u. - Alsólővér u. - Cél

Rajt:Cél: Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola. 9400 Sopron Hunyadi János u. 8.
Indítás: 8:00-10:30 óra Nevezési díj: 600 Táv (térképen): 20,1 km Szint (térképen): 523 m Szintidõ: 16:00 célzárás MTSZ pontszám: 40,5 MSTSZ pontszám: D25/6,5

Emléklap Ital Szendvics Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

Soproni IVV túranap 11
25
2014.04.13 Gy Nappal

Alsólővér u. - Winkler u. - Károly magaslati u. - Állami Szanatórium kerítés sarka - S- - Lővér kalandpark - Fáber-réti erdészház - Fáber-rét - Hétbükkfa - K+ - volt és új Z- jelzés - Ferenc-forrás - Kis-Ház-hegy - Róka-domb - Pedagógus-forrás - Kalandpark - Károly magaslati kilátó - Szánkópálya - Hotel Lővér - Vasgereben u. - Lővér krt. - Mikoviny u. - Alsólővér u. - Cél

Rajt:Cél: Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola. 9400 Sopron Hunyadi János u. 8.
Indítás: 8:00-10:30 óra Nevezési díj: 600 Táv (térképen): 11,8 km Szint (térképen): 430 m Szintidõ: 16:00 célzárás MTSZ pontszám: 26,5 MSTSZ pontszám: E16/5

Emléklap Ital Szendvics Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

Soproni IVV túranap 6
25
2014.04.13 Gy Nappal

Alsólővér u. - Winkler u. - Károly magaslati u. - Állami Szanatórium kerítés sarka - S- - Lővér kalandpark - Károly magaslati kilátó - Szánkópálya - Hotel Lővér - Vasgereben u. - Lővér krt. - Mikoviny u. - Alsólővér u. - Cél

Rajt:Cél: Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola. 9400 Sopron Hunyadi János u. 8.
Indítás: 8:00-10:30 óra Nevezési díj: 600 Táv (térképen): 6,6 km Szint (térképen): 390 m Szintidõ: 16:00 célzárás MSTSZ pontszám: E10/4

Emléklap Ital Szendvics Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

Minden távhoz:
A túra rajt-cél helyszíne változott: Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola. 9400 Sopron Hunyadi János u. 8. Megközelíthető az állomásról: gyalog és a 12-es buszjárattal. A Béke úti megállótól kb. 400m. Gépjárművek a környéken parkolhatnak.
(A túra időpontja a választások miatt egy héttel későbbre, 04.13-ra került.)
A rajt megközelíthető az állomásról gyalog és a 2-es buszjárattal. (kb. 200m) Gépjárművek a környéken parkolhatnak.
A cél 16 órakor bezár.
Díjazás: emléktárgy és emléklap.
Nevezési díj: 600 Ft/fő. Nyugdíjas: 550 Ft/fő. Diák: 400 Ft/fő. MTSZ tagok 100 Ft kedvezményt kapnak a nevezési díjból. Kedvezményt csak egy fajta címen lehet igénybe venni. Jogosultságot igazolni kell.
Térkép: Soproni-hegység turistatérképe.



Tisztelt Természetjárók, kedves Barátaink!

Meghívunk benneteket a már 27. alkalommal megrendezésre kerülő IVV túráinkra. A három túraútvonal a Soproni hegység szép tájaira vezeti el a résztvevőket. A rövidtávon résztvevők is,200 m kitérővel, és a többieknek meg útvonalukon láthatják az Ágfalvi csata emlékművét.
A szép környezetben lévő 1. es ellenőrző egyben büfé pont mellett van a Lővér kalandpark.
Már a visszaúton van a városunk második jelképe a Károly magaslati kilátó. A kilátóban és a mellette lévő Természetismereti házban berendezett kiállítások bemutatják az elődök munkásságát és számos növény fajtát. A kilátó körül számos lehetőség nyílik a látogatók pihenésére, tájékozódására, ismeretszerzésére. Mielőtt a műúton felérnénk a kilátóhoz, az út mellett látjuk Hédl András erdész szobrát, aki sikeresen vezette be az új technológiákat és sikeresen vezette be a természetes felújításokat.
A két hosszabb távon indulók áthaladnak a szép Fáber réten, hogy majd egy nagy csernél elváljanak utjaik. A 19 km-en túrázók Muckig, sőt egészen a határig mennek el Mucknál felfrissülhetnek, hogy utána a határnál visszafordulva kevésbé ismert erdőrészletek után ismét csatlakozhasson a 12 km-es pályaszakaszhoz. Együtt mennek innen a Pedagógusforráshoz.
Innen már hamarosan visszaérkeznek a Büféponthoz. Mind három túraútvonal innen a már megemlítetett Kilátó felé, hogy együtt a volt szánkó pálya nyomvonalán lejussanak a Hotel _Lővérhez és azonos nyomvonalon a célba.
A rajt-cél helyszíne, a Hunyadi János általános iskola könnyen elérhető a vasút állomásról gyalog. A 1,4 km hosszú útvonalhoz vázlatot mellékeltünk.. Az óránként közlekedő 12-es busszal megközelíthető, de ekkor is kell 400 m-t gyalog megtenni. Akik távolsági busszal érkeznek azok a Lackner K. utcai buszmegállóból az 1, 2 –es és a 10-es buszokkal a Csengeri utca ELZET udvar megállóig jöjjenek busszal és onnan gyalog a Csengeri utca, Battsányi u. – Síneken át – Béke út és Hunyadi J. u. útvonalon gyalog éri el a rajtot. (lásd vázlat) A rajt útvonala ugyan olyan földön lévő mészhidrátos jelöléssel lesz jelölve mint a terepen minden hol.
A rajt – célban ételhez, italhoz nem lehet hozzájutni, de attól mintegy 250 m-re az ALSÓ LÖVÉR utcában lévő sörözőben, illetve az azzal szemben levő UNICUM étteremben.
Parkolás a szomszédos utcákban a KRESZ szabályok betartásával kivéve az iskola előtt ahol kérjük ne parkolj.
Végül is szeretettel várunk mindenkit, gyertek és érezzétek magatokat jól a leg hőségesebb, leg virágosabb városban, a 111 éve Sopronban megalakult DTE utódjai közt.

Bartokos Alfréd

 

Letöltések száma: 1376. Módosítva: 2014.03.31