Börzsöny MATT túlélőtúra (Előnevezés! Időpont, helyszín változás!)





Túrabeszámolók (5 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõMagyar Természetjáró Egyesület
Levélcím: 2120 Dunakeszi, Csillag u. 10/2.
Telefon: (30) 670-3711
e-mail: mate@tulelotura.hu
honlap: http://www.tulelotura.hu
 
RendezõÉrtékes László
Telefon: (30) 670-3711
e-mail: mate@tulelotura.hu
honlap: http://www.tulelotura.hu
 
honlap: http://www.tulelotura.hu

Börzsöny MATT
33
2014.10.24 - 2014.10.26 Gy Nappal Éjjel

Az útvonalat és az útvonalak mentén található pontok helyét a rajtnál közöljük a csapatokkal. Az útvonal a jelölt turistautakra épül! A bejárásra szánt útvonalat a csapatok szabadon választhatják meg az általuk kialakított stratégia szerint.

Rajt:Cél: Szervezés alatt! További információ a honlapon www.tulelotura.hu
Indítás: 22:00-23:00 óra Nevezési díj: 3300 Táv (terepen): 30-95 km Szint (terepen): 1000 m Szintidõ: 20 óra

Oklevél Kitûzõ Évente változó díjazás Ital Szendvics Meleg étel Meglepetés Csomagmegõrzés Szállás a rajtnál Szállás a célnál Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál Mosdási lehetõség a rajtnál Mosdási lehetõség a célnál

A verseny a Börzsönyben lesz, az időpontja is változott: 2014. október 24-26!
Tájékozódási, stratégiai, teljesítménytúra jellegű csapatverseny. Egyéni stratégiától függő kötetlen pályabejárás. Cél: minél több kijelölt pontot megtalálni és a kapott feladatokat elvégezni.

Nevezési határidő: 2014. október 14. kedd 24 óra. Részletes feltételek a rendezői honlapon!!!

Térkép: Börzsöny turistatérképe (Cartographia 5.).
Díjazás: oklevél, kitűző, emlékpóló. Minden túrázó számára biztosítunk egy a XXXIII. MATT túlélőtúrát bemutató jó minőségű női vagy férfi pólót a nevezési lapon megjelölt méretben.
A MATT túlélőtúra nevezési díja tartalmazza a szervezést, a szállás költségeit, minden résztvevőnek oklevelet, kitűzőt, logózott pólót, továbbá a kijelölt pontokon meleg italt vagy levest, szombaton kiadós meleg vacsorát, vasárnap hideg reggelit teával és a külön ajándékokat.
A túlélőtúra honlapja a facebookon.

Indulási feltételek: A MATT túrán csak az előre benevezett (nevezési lapot hiánytalanul kitöltve elküldött) és a nevezési díját előre (2800 Ft), vagy a helyszínen (3300 Ft) befizetett személy indulhat!
A túrán mindenki a saját felelősségére indul! Ezt a regisztrációnál írásban is közölnie kell!

18 év alatti személy a túrán csak szülői engedéllyel vehet részt! A regisztrációnál ezt köteles jelezni és az igazolást bemutatni! A túra rossz időjárási körülmények esetén is megrendezésre kerül. A túrán kábítószer vagy alkohol befolyása alatt álló személy nem vehet részt.

Amennyiben egy versenyző vagy egy egész csapat feladja a túrát, azonnal értesítse a szervezőket a menetlevélben található telefonszámok, vagy az őrzött pontok egyikén.

A pálya: A Zemplén területén 55 db őrizetlen pontot és 7 db őrzött objektumot jelöltek ki a szervezők, ezek pontos helyét a verseny rajtjánál a menetlevélben kapják meg a résztvevők. A pontok érintési sorrendje tetszőleges. Nem kötelező érinteni minden pontot, de célszerű a lehető legtöbbet. Az őrzött objektumokon a pontőrök feladatokat is adnak a csapatoknak, ezek megoldása sem kötelező, de szintén célszerű. Az adott objektumokat a csapatoknak személyesen kell felkeresniük! Az őrzött pontok nyitvatartási idejéről a csapatoknak a rajtnál átadott menetlevében adunk tájékoztatást. Az általános nyitvatartási idő szombat 0 órától 17 óráig tart.
Az őrzött objektumoknál lévő feladatok teljesítéséhez a csapat összes tagjának az őrzött objektumra történő együttes beérkezése szükséges! Közutakon való gyalogos közlekedés esetén az éjszakai órákban fényvisszaverő mellény használata kötelező! A szervezők maximálisan törekednek arra, hogy az útvonal ne érintsen közforgalom által használt utakat. Abban az esetben, ha a csapatok mégis ezeket az utakat veszik igénybe, kérjük, a biztonságuk érdekében használják a mellényt.

A menetidő: A túra szintideje 20 óra. A rajtnál a menetlevélre felvezetésre kerül a csapat pontos indulási ideje. Időtúllépéskor minden megkezdett óráért az összpontszám 10 %-a kerül levonásra! A holt idő nem számít bele a menetidőbe. Holt idő: A menetlevél leadása a pontőrnél és a ponton elvégzendő feladat elkezdése között eltelt idő.

Pontozás: A túra területén 55 őrizetlen és 7 őrzött pont található. Az őrizetlen pont felkeresését a pontra vonatkozó kérdésre a menetlevélben adott helyes válasszal lehet igazolni. A kérdéseket a menetlevél tartalmazza. Az egyes őrizetlen pontok pontértéke a megközelítés nehézségétől és a hely szépségétől függően eltérő lehet. A kérdésekre adott válaszokat a menetlevélben, az erre kijelölt részben a pont felkeresésekor a pontok érintésének sorrendjében, közvetlen egymás alatti sorokba, a pont sorszámát és az érintés pontos idejét is feltüntetve kell beírni. A menetlevélben külön jelöltük azt a 2 őrizetlen pontot amiről fényképet kell készíteniük a résztvevőknek, úgy, hogy a képen a csapattagok mindegyike (kivéve azt a csapattagok aki a fotót készítette) látható, továbbá a pont is felismerhető legyen a képen. A megjelölt 2 őrizetlen pont pontértékét csak abban az esetben kapják meg a csapatok, ha az adott ponthoz tartozó kérdésre helyes választ adtak és a fényképeket a menetlevél leadásakor bemutatták a szervezőknek. A menetlevél vezetésének elmaradását szétválási kísérletnek tekintjük! Utólag javított választ nem fogadunk el, ha elrontottatok valamit, akkor azt a sort húzzátok át, és írjátok újra a következő sorba.
Az őrzött objektum szabályos érintéséért alapból 10 pont jár, míg a ponton a pontőrök által adott feladat megoldására a pontőrök által 10 pont adható. Az őrzött pontokon a pontőrök ellenőrzik a csapat létszámát és a menetlevelet is. Az őrzött objektumokon szerzett pontokat a pontőröknél lévő csapatlistán és a menetlevélen egyaránt feltüntetjük. Előre maghatározott pontok közül az összes felkeresése többletpontot ér (kombináció), ezen kombinációs lehetőségekről és pontértékükről a menetlevélben adunk tájékoztatást. Csak az a kombináció tekinthető érvényesnek, amelynek minden pontjára helyes választ adott a csapat és a verseny végén a kombináció teljesítését a menetlevélben a kijelölt helyen feltüntette.
A kiegészítő feladatokért (pl.: csapatpóló vagy csapatzászló, szemétszedés, stb...) plusz pont adható. Az egyenruhának utalnia kell a csapat nevére, jól láthatónak kell lennie. A csapat neve nem lehet márkanév! Csapatpólóra, csapatzászlóra a pontot a csapatfotózáson kapja meg a csapat. Szemétszedésre a bázison bemutatott szemét leadásakor adunk pontot. Az erdőbe nem való szemét, hulladék összegyűjtését nagyobb pontszámmal értékeljük!
Menet közben megoldandó (transzfer) feladatokért plusz pont adható. A transzfer feladatokat az egyes őrzött pontokon vagy a bázison kapják meg a csapatok, és a következő felkeresett őrzött ponton vagy a bázison lesz lehetőségük leadni a választ. Amennyiben ez nem történik meg, a csapat az adott transzferfeladatra nem kap pontot. Kivétel ez alól az utolsónak felkeresett őrzött ponton kapott transzfer, ezt a célba érkezéskor kell leadni. A szerzett plusz pontokat a csapat menetlevelén tüntetjük fel.

Büntetések: A túra folyamán a csapatoknak tilos szétválniuk! Az a csapat, amely ellenőrzés során nem tud maximum 5 percen belül teljes létszámban megjelenni, szétválást követ el. Ha egy csapat szétválik, az összes megszerzett pontszámuk 90 %-át levonjuk! Az adott cselekedet utólagos elbírálást von maga után.
Ha egy csapat nem jelenti be időben, hogy valamelyik tagja feladta a versenyt, az szétválásnak minősül.
Ha a csapat a túra ideje alatt, jogszerűtlenül, vagyis az adott pont felkeresése nélkül (más forrásból, telefonon, másik csapattól, avval együttműködve, stb...) jut információhoz, az összes megszerzett pontszámuk 50%-át levonjuk. Az adott cselekedet utólagos elbírálást von maga után.
A túrát csak gyalogosan lehet teljesíteni kizárólag a jelölt turistautakon haladva! Tömegközlekedési eszköz vagy egyéb jármű igénybevétele az adott versenyző túrájának feladását jelenti!
Tilos a pontőrök megvesztegetése, megfenyegetése, stb.
Tilos a tereppontokat rongálni, megsemmisíteni, elmozdítani, a leolvasandó feliratokat felülírni, eltávolítani, a többi csapat információszerzését más sportszerűtlen módszerekkel gátolni.
Kérjük, vigyázzatok a természeti és épített értékekre, és ne szemeteljetek! Legyetek tekintettel az erdőlakó növények és állatok épségére és nyugalmára.
A verseny pályáján mozgó pontőrök is jelen lesznek, az ő feladatuk a versenyszabályok betartásának ellenőrzése. Őket a szervezői póló igazolja. A menetlevelet kötelező nekik átadni ellenőrzés céljából. A versenyszabályzat megszegése esetén a mozgó pontőrök is büntethetnek! A büntetőpontokat a csapat menetlevelén tüntetjük fel.

Értékelés: A túra teljesítettnek minősül és értékelhető, ha az összes alábbi feltétel együttesen teljesül:
A csapat a versenyszabályzatot nem szegte meg.
Legalább egy értékelhető választ adott.
Kizárólag saját erőből, de a csapatból legalább két fő visszaérkezik a bázisra, továbbá a csapat időben jelezte a szervezőknek, ha valamelyik tagja feladta a versenyt.
Menetlevelét és a csapat által felkeresett (menetlevélben külön jelölt) őrizetlen pontokról készült képeket (bemutatásra) a célban leadta és meggyőződött arról, hogy a pontőr a menetlevélen feltüntette a beérkezési időt.

A túrát az a csapat nyeri meg, aki az esetleges levonások után a legtöbb pontot gyűjtötte össze. Pontegyenlőség esetén a sorrend a következő rendszer szerint alakul:
Rövidebb menetidő
Több őrzött objektum érintése
Őrzött objektumokon elért több pont.

A szervezők vállalják, hogy a túra napján lévő eligazítás után a versenyszabályzatot nem módosítják! Az eligazításig a változtatás jogát fenntartjuk.

Mindenkinek sikeres túrázást kívánunk!
A Szervezők

 

Letöltések száma: 4035. Módosítva: 2014.09.05