HavaZOO 13 (Helyszín változás! Új helyszín: Pesterzsébet és Csepel)





Túrabeszámolók (8 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõSarokkő Egyesület
Dr. Lengvári Tibor
Levélcím: 1212 Budapest, József A. u. 50.
Telefon: (30) 276-0242
e-mail: lengvari.tibor@freemail.hu,
e-mail: sk.se2013@gmail.com
honlap: http://sarokko.ucoz.hu
 

HavaZOO 13
2
2014.12.14 Gy Nappal  Téli

Pesterzsébet, Kalóztanya Állóhajó - Gubacsi-híd - Csepel, Kis-Duna-part - Királymajor - Királyerdő - Királyerdő út, parkoló (EP) - KOMP (Hollandi út 157.) - Molnár-sziget - Soroksár Felső Duna-part - Pesterzsébet, Kis-Duna-part - Kalóztanya Állóhajó

Rajt:Cél: KALÓZTANYA Állóhajó, 1203, Budapest, Gubacsi Hídfő 5. (a Gubacsi-hid pesti hídfőjének pilléreitől 200 méterre)
Indítás: 8:00-12:00 óra Nevezési díj: 1000 Táv (térképen): 13 km Szint (térképen): 25 m Szintidõ: nincs MTSZ pontszám: 23 MSTSZ pontszám: E13/4

Oklevél Kitûzõ Évente változó díjazás Ital Szendvics Édesség Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

Mindkét távhoz: Figyelem! Helyszín változás! Budai-hegység helyett az új helyszín Pesterzsébet és Csepel, ahol a túrát biztosan megrendezzük!

A Budai-hegység nagy részén a múlt heti ónos eső, és jegesedés miatt bekövetkezett károk felmérése és elhárítása még zajlik. Telefonon történő érdeklődésünkre a Pilisi Zrt.-től tájékoztatást kaptunk, hogy továbbra is balesetveszélyes a turistautak zöme.
Mivel az eredeti útvonalunk éppen a veszélyes szakaszokon haladna keresztül, ezért kényszerültünk megváltoztatni a „HavaZOO” túránk útvonalát, és áthelyezni Budapesten belül, a Kis-Duna csepeli és pesterzsébeti partvonalára egyetlen (az Oroszlán-t helyettesítő) 13 km-es távval.
A változtatásoktól függetlenül a Budapest Kupa része a túra, és a célban leadható a 2014-es kupafüzet.


A rajt megközelítése: Kalóztanya Állóhajó


Busszal, HÉVvel - a XX. kerületi (Pesterzsébet) Sósfürdő megállóhelynél kell leszállni a 35-ös, 36-os, 148-as, 151-es autóbuszról, és lemenni az út túloldalán lévő lépcsőkön a Gubacsi híd erzsébeti oldalán a Kis-Duna-partra. A Boráros tértől a 23-as busszal a Pesterzsébet felső megállónál, a Határ úttól a 66-os busszal a Pesterzsébet felső megállónál, Ferihegy felől a 166-os busszal a Csepeli átjárónál kell leszállni, a Soroksári Hévvel szintén a Pesterzsébet felső megállónál kell leszállni, onnan a Csepeli átjáró felüljárója mellett jutunk le a Duna-partra, ahonnan jobbra 200 méter a hajóig.
Autóval - a Boráros tér felől végig a Soroksári úton, majd a Helsinki úton haladunk. A Csepeli átjárónál, a felüljáró alatt, a közlekedési lámpánál, keresztezve a Hév síneket kell jobbra fordulni, majd egyenesen lefelé, aztán a kereszteződésben enyhén balra átváltva a macskaköves útra egészen a Duna-partra. Ott jobbra a Gubacsi-híd alatt átmenve 200 métert kell megtenni. Parkolás az út mellett a Duna-parton.

A túra jelzetlen útvonalon halad, a tájékozódást jelölőfesték segíti. A rajtnál mindenkinek szöveges itinert adunk. Előnevezés nincs. Kérjük, íróeszközt mindenki hozzon magával!
Nevezési díjból kedvezmény: 100.- Ft/fő MTSZ, MSTSZ, TTT tagoknak (igazolványra), valamint csoportoknak, családos indulóknak, diákoknak, nyugdíjasoknak.
A résztvevőket Csepelről a Molnár-szigetre komp viszi át, ami a menetrend alapján minden óra 03 és 33 perckor indul (a gyakorlatban ettől sűrűbben, amikor többen várnak rá). A kompnál fizetendő díjak: felnőtt 190.-/fő, gyermek (6-14), nyugdíjas 120.-/fő.

Szintidő nincs, de legkésőbb 15:00 órára a túra indulóinak be kell érniük a célba.

Mindenkit szeretettel várunk!

A túra a Budapest Kupa része.

 

Letöltések száma: 7077. Módosítva: 2014.12.09