Börzsöny éjszakai teljesítménytúra - Farkas Zsolt emléktúra





Túrabeszámolók (36 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõCsányi László (Csanya)
Levélcím: 2071 Páty, Elvira u. 28.
Telefon: +36 30 992 7862
e-mail: csanya@terepfutas.hu
honlap: http://www.terepfutas.hu
 
honlap: http://www.terepfutas.hu

Börzsöny éjszakai teljesítménytúra - Farkas Zsolt emléktúra
24
2015.02.07 - 2015.02.08 Gy Éjjel  Téli

Kemence - Magosfa - Rakottyás-völgy - Csóványos - Spartacus kh. - Csóványos - Hamuház - Nagy-Hideg-hegy - Királyrét

Rajt: Kemence, Kőrózsa panzió
Cél: Királyrét, Turistaszálló
Indítás: 18.00-19:00 óra Nevezési díj: 1800 Táv (terepen): 47,15 km Szint (terepen): 2595 m Szintidõ: 15-18 óra MTSZ pontszám: 125,5 MSTSZ pontszám: B73/13,5

Oklevél Kitûzõ Ital Szendvics Meleg étel Édesség Csomagszállítás a célba Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál Mosdási lehetõség a célnál

Börzsöny éjszakai teljesítménytúra - Farkas Zsolt emléktúra

Rajt: 2015. február 7 ., szombat, 18:00 - 19:00 óra
A rajt helyszíne: Kemence, Kőrózsa panzió
A cél helyszíne: Királyrét, Turistaszálló
Táv 47.15 km
Szintemelkedés 2595 m+
Szintidő 15 óra
A szintidő extrém időjárás esetén 18 óra. A résztvevőkkel a rajtban közöljük az érvényes szintidőt.
Az ellenőrzőpontok zárásának ideje egyben rész-szintidő is.

A túra útvonala: Kemence – Magosfa – Rakottyás-völgy – Csóványos – Spartacus kulcsosház – Csóványos – Hamuház – Nagy-Hideg-hegy – Királyrét
A rendezők fenntartják a jogot, hogy veszélyhelyzetben az útvonalat módosítsák, illetve a teljesítménytúrát töröljék. Az útvonal végig a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén, jelzett turistautakon halad, melyekről letérni tilos. Az útvonal nagy forgalmú közutat nem érint. Az útvonal követését szükség szerint kiegészítő jelzésekkel segítjük.

A túra GPS trackje letölthető.

Kötelező felszerelés: Fej- vagy kézi lámpa tartalék elemekkel.
Ajánlott felszerelés: Börzsöny turista térképe, túra vagy síbot, mobiltelefon.

Nevezés
Helyszíni nevezés: a rajtban, 17:30 órától lehetséges. Indítás 18:00-tól!!!
Nevezési díj: 1.800 Ft. A befizetett nevezési díjról kérésre a célban ÁFÁ-s számlát adunk.

A túrán bárki indulhat, aki eleget tesz a nevezési feltételeknek és a túra napjáig betölti 18. életévét.

A Börzsöny éjszakai teljesítménytúrára különbusz indul Királyrétről február 7-én 16.15-kor Kemencére. Menetidő kb. 1 óra. A buszjegy ára 700 Ft személyenként. A buszon tudtok majd nevezni és a jegyet kifizetni. A buszra jelentkezni az info@terepfutas.hu címen lehet.

Díjazás: A szintidőn belül teljesítők kitűzőt és oklevelet kapnak. A szintidőn túl beérkezők nem kapnak díjazást.
Útvonal ellenőrzés: Az útvonalon ellenőrzőpontokat jelölünk ki és üzemeltetünk. A kiírásban megadott útvonalról letérni tilos. A rendezők fenntartják a jogot, hogy be nem jelentett helyen/helyeken is ellenőrizzék a résztvevők áthaladását.
Frissítés: Spartacus háznál teával és pogácsával várjuk a résztvevőket. A Hamuháznál csokoládét adunk. A célban meleg ételt biztosítunk.
Tisztálkodási lehetőség: A célban a résztvevők számára zuhanyzási lehetőséget biztosítunk.
Csomagszállítás a célba: A nevezési díj tartalmazza résztvevőnként 1 darab kisméretű sporttáska vagy hátizsák rajtból a célba történő szállítását. Autók átvitelét a rajtból a célba a rendezők NEM vállalják.
Felelősség: A nevezéssel a résztvevők tudomásul veszik, hogy a Börzsöny Éjszakai teljesítménytúra különösen nehéz terepen zajlik, és sikeres teljesítése megfelelő fizikai és mentális felkészültséget igényel. Bármely résztevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a teljesítménytúra rendezői nem tartoznak felelősséggel.
A túra etikája: Tiszteld és becsüld meg magad és túratársaidat: ne csalj! Tiszteld a rendezőket és a segítőket: szabadidejüket áldozzák érted! Tiszteld az érintett települések lakóit: befogadják a teljesítménytúrát és a résztvevőket! Tiszteld a természetet: ne dobj el semmilyen szemetet és ne térj le a kijelölt útról! Minden résztvevő köteles segítséget nyújtani veszélyhelyzetben!
Diszkvalifikáció: Kizárható a teljesítménytúrából az a résztvevő aki: ellenőrzőpontot kihagy, nem a megadott útvonalon halad, bármilyen szállítóeszközt vesz igénybe, szintidő után ér be az ellenőrzőpontra vagy a célba, doppingol, nem nyújt segítséget veszélyhelyzetben, szemetel, a természeti vagy épített környezetben kárt tesz, sértegeti vagy inzultálja a rendezőket vagy az önkéntes segítőket.
Szerzői jogok: A teljesítménytúrán a résztvevőkről fényképeket, videófelvételeket készítünk. A fényképek, videófelvételek szerzői jogát a rendezők birtokolják, azokat szabadon felhasználhatják.

Térkép: Börzsöny.

 

Letöltések száma: 7786. Módosítva: 2015.02.06