Mecseki Láthatatlanok nyomában - ELMARAD! - 2x50 (történelmi emléktúra 1956) - (Előnevezés 10.21-ig!)





Túrabeszámolók (4 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõVargánya Tanya
Levélcím: 7300 Komló, Zobákpuszta
Telefon: (30) 475-5862
e-mail: varganyatanya@gmail.com
honlap: http://www.varganyatanya.hu
 
RendezõVarga Jenő
Levélcím: 7628 Pécs, Árpádtető 13.
Telefon: (30) 475-5862
e-mail: varganyatanya@gmail.com
honlap: http://varganyatanya.hu
 
RendezõHétdomb Természetbarát Egyesület
Levélcím: 7300 Komló, 48-as tér 1.
Telefon: (70) 260-7059
e-mail: hetdomb@citromail.hu
honlap: http://hetdombte.ucoz.hu
 
RendezõÕri Zsuzsanna
Levélcím: 7300 Komló, Petőfi S. u. 15.
Telefon: (20) 376-6437
e-mail: talpnyomtalanul@gmail.com
 
RendezõBotond Egyesület
honlap: http://www.botondveteran.hu
 
honlap: http://mecsekilathatatlanok.hu

Mecseki Láthatatlanok nyomában 2x50 - ELMARAD!
6
2015.10.24 - 2015.10.25 Gy Nappal Éjjel

1 nap: Zobákpuszta - utazás korabeli katonai járművekkel - Árpádtető, Rigó kút - Dömörkapu - Lapis - Vágotpuszta - Fehérkúti kh. - Árpádtető - Zobákpuszta - Máré vár - Zobákpuszta - szállás sátrakban!
2. nap: Zobákpuszta - utazás korabeli katonai járművekkel - Hosszúhetény - Zengő - Réka-kunyhó - Pécsvárad - Zengővárkony - Varasdi-völgyhíd - Óbánya - Réka-kunyhó - Pusztabánya - Zobákpuszta

Rajt:Cél: Komló-Zobákpuszta, Vargánya Tanya
Indítás: 10:00-11:00 óra Nevezési díj: 2200 Táv (térképen): 56,4 km Szint (térképen): 2050 m Szintidõ: 14 óra MTSZ pontszám: 125,5 MSTSZ pontszám: B76/14,5
Indítás: 4:00-4:30 óra Nevezési díj: 0 Táv (térképen): 46,9 km Szint (térképen): 1680 m Szintidõ: 12 óra MTSZ pontszám: 103,9 MSTSZ pontszám: B63/12

Emléklap Jelvény Kitûzõ Évente változó díjazás Ital Szendvics Meleg étel Gyümölcs Édesség Csomagmegõrzés Szállás a rajtnál Szállás a célnál Sátrazás a rajtnál Sátrazás a célnál Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál Mosdási lehetõség a rajtnál Mosdási lehetõség a célnál

Az előnevezés feltétele a részvételnek! Nevezési díj előzetesen 2200 Ft., előnevezési határidő: október 21. Varga Jenő, varganyatanya@gmail.com, (30) 6475-5862.
Minden távhoz:
Figyelem! Az idei túra részben egészségi, részben technikai okok miatt nem kerül megrendezésre, elmarad!

A túra csak gyalog teljesíthető!
Nevezési díjból kedvezmény: MTSZ, MSTSZ, TTT, Magyar Turista Kártya, Diák, Nyugdíjas - 100 Ft.

Teljes mértékben korabeli turista felszerelésben indulóknak további 50% kedvezmény.
Messziről érkezők számíthatnak a rendezőség segítségére a vonat, és/vagy busz csatlakozások eléréséhez.
A túra része a Baranya teljesítménytúrázója mozgalomnak.
Térkép: a Mecsek turistatérképe.
Szállás: A két túranap közti szállás ingyenes!
A túrához Árpádtetőn, a valós gyalogos rajtnál is lehet csatlakozni.

Kedves Túrázó Barátunk!


Először is szeretnénk megköszönni, ha eljössz hozzánk és vállalod egy nehéz túra valamennyi kockázatát. Szerencsére a legfontosabb része a túrának adott. A Mecsek. A változatos, természeti szépségekben bővelkedő középhegységünk garancia a remek időtöltésre. Mi, szervezők igyekszünk erőnkhöz mérten hozzájárulni ahhoz, hogy mindenki jól érezze magát.

Túránk alapvető célja az, hogy a különböző távok lehetőségein belül, felkeressük azokat az ismert mecseki helyszíneket, amelyeket az 1956-os forradalom leverése után, a történelembe, Mecseki Láthatatlanok néven bevonult szabadságharcosok érintettek.

A történelmi emléktúra előkészítése során magam is meglepődtem azon, hogy milyen sokan vannak, akik nem is tudják, hogy a Mecsekben a forradalom leverése után, majdnem két héten keresztül számtalan ponton zajlottak kisebb-nagyobb harci cselekmények. A politikától, társadalmi-történelmi összefüggésektől a lehető legtávolabb állva szeretnénk megemlékezni azokra, akik nagy kockázatot vállalva vonultak fel a Mecsekre, hogy megmentsék a forradalmat, és tovább harcoljanak. Szeretnénk a túrázókkal megismertetni a történelmi Mecseket. Reményeink szerint az elkövetkezendő túrák során egyre több információt tudunk átadni a történtekről. Próbáljuk egy kicsit a mai turisták szemével vizsgálni azokat a napokat. Milyen volt a felszerelésük? Mit ettek, ittak, hogyan tisztálkodtak? Hol és hogyan aludtak? Hogy tudtak tájékozódni, egymással kapcsolatot tartani? Milyen volt az időjárás azokon a napokon? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük majd a válaszokat, - az egykori résztvevőktől is - és adjuk át a mai turistáknak. Ha szereted a kihívást, kalandot, várunk egy kétnapos, kintalvós túrára is, imitálva a Mecseki Láthatatlanok valódi mozgását.

Ezen túl más korok történelmi érdekességeit is szeretnénk megismertetni a résztvevőkkel. Reméljük, céljaink elnyerik tetszésedet, és talán egy kis kíváncsiságot is sikerül ébreszteni benned a téma iránt. A rendezők nevében kívánok jó szórakozást!



 

Letöltések száma: 1303. Módosítva: 2015.09.23