Jutasi Őrmester Benedekhegyi kŐrjárata 25 (Új túra!)





Túrabeszámolók (9 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõSzent István Cursillos Csoport
Rácz Katalin
e-mail: kracz@mail.sednet.hu
 
RendezõBakony Természetbarát Egyesület
Jákói Bernadett
Telefon: (30) 322-1848
 
RendezõBalaton-Bakony Bakancsos Turizmusért Alapítvány
Földesi Csaba
 
RendezõVeszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata
 

Jutasi Őrmester Benedekhegyi kŐrjárata (A Szent Benedek-hegy felújításáért) 25
1
2005.05.28 Gy Nappal

Szent Benedek-hegy - Várhegy - Óváros tér - Sörház-lépcső - Thököly út - Árva utca - Giricses lépcső - Fenyves utca - Aranyosvölgy - Jutas-puszta - Nagymező - Murvabánya - Cholnoky kilátó - Csatárhegyi kápolna - Tekeres-völgy - Ördögrágta kő - Laczkó forrás - Kiskuti csárda - Vidámpark - Patak tér - Margit-romok

Rajt: Veszprém, Szent Benedek-hegy
Cél: Veszprém, Margit-romok
Indítás: 8:00-10:00 óra Nevezési díj: 500 Táv (térképen): 24,5 km Szint (térképen): 360 m Szintidõ: 7 óra MTSZ pontszám: 44

Emléklap Kitûzõ Ital Szendvics Gyümölcs Édesség Csomagmegõrzés

Indulás: Benedek-hegy-feljáró, 8.00-10.00. Útravalóul meghallgathatjuk 8.00-kor a Jutasi tiszthelyettes-képző iskola igaz történetét és katonazenekar hangjaira regisztrálhatunk.
Nevezési díj: felnőtteknek 500 Ft, 14 éven aluliaknak 300 Ft. Részletes térkép színes képekkel és ismertetőkkel a látnivalókról 50 forintért a helyszínen vásárolható.

A túra teljes bevétele a Szent Benedekhegy felújítására fordítódik, amelyről beszámolót a Veszprémi 7-ben teszünk közzé.

A helyszín megközelítése:
Buszpályaudvarról a 9 emeletes ház felöli oldalról a 13.sz. helyi járattal a Patak tér megállóig.(indul minden óra 40 perckor ebből a megállóból.
Gyalog: A Csaplár János utcán át a Szabadság tér és az Óváros téren át a Vár irányába, onnan a Bazilika melletti lépcsősoron a Benedek-hegyre.
Vasútállomásról be kell utazni a város felé induló 4.sz. busszal (indul minden óra 10 és 40 perckor) az autóbusz pályaudvarig, innen a fenti gyalogos útvonalon.
Parkolási lehetőség: a Gizella Panzió parkolójában, a Benedek-hegy alatt, vagy az Úrkút utcában.
A túra kiindulási pontja a veszprémi vár alatti Benedek-hegyen, a végpontja pedig a Benedek-hegy alatti völgyben lévő Margit-romoknál van. A felvezető lépcső és a rom között légvonalban kb. 200 m van.
További információ és csoportok előzetes jelentkezése: Rácz Katalin - E-mail: kracz@sednet.hu . Jákói Bernadett - tel: (30) 322-1848

Ezzel a túrával többet szeretnénk nyújtani, mint egy egyszerű teljesítménytúra. Ez egy időutazás Veszprém múltjába. Egyrészt szeretnénk Veszprém elfeledett, de nagyon jellegzetes részleteivel megismertetni mindazokat, akik városunkban élnek vagy csak látogatóba jönnek, hogy olyan képpel gazdagodjanak, amit csak itt, Veszprémben láthatnak. Másrészt élettel szeretnénk megtölteni ezeket a helyeket, amikor olyan személyek bélyegeznek az ellenőrző pontokon, akik ismerik a helyszínt, közük van hozzá, és szívesen válaszolnak a túrázók kérdéseire. Harmadrészt a túra egymásra épülő változatos szakaszaival, a fárasztókat is beleértve, együttesen olyan felejthetetlen közös élményt nyújt, amely elmélyíti a Veszprémhez való kötődést.
Ezt az élményt a túra során további meglepetésekkel kívánjuk fokozni. Többek között „Jutasi őrmester” homályba vesző alakja is megvilágosodik, de legalábbis tartalommal töltődik fel…
Mindenkit szeretettel várunk és jó gyaloglást kívánunk!

 

Letöltések száma: 3159. Módosítva: 2005.05.02