Betűvadászat biciklivel a Velencei-tó körül 35K15K (Időpont változás!!!)





Túrabeszámolók (0 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõVárosi KulTour
e-mail: varosikultour@gmail.com
honlap: http://varosikultour.blogspot.ie
 
RendezõCseh György
Telefon: (70) 361-8270
 
RendezõZöldgömb Sport Klub
Levélcím: 1071 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 3.
honlap: http://www.zoldgomb.hu
 
honlap: https://www.facebook.com/varosikultour

Betűvadászat biciklivel a Velencei-tó körül- Rejtő Jenő/P.Howard „110” - 35K
6
2015.08.01 K Nappal

Agárd - kerékpárút - Császár-víz - Székesfehérvár-Kisfalud - Pákozd - Arborétum - Velence - déli tóparti kerékpárút - Gárdony - Agárd

Rajt:Cél: Touring Hotel. Agárd, Tó part utca 1.
Indítás: 8:009:00 óra Nevezési díj: 1000 Táv (térképen): 34,7 km Szint (térképen): 60 m Szintidõ: 4 óra MTSZ pontszám: 18

Oklevél Szendvics Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

Itiener letölthető


A nevezési díj 1.000.-Ft/fő, mely tartalmazza az agárdi H2O Akváriumház megtekintésének díját (400.-Ft/fő), a fennmaradt összeget a szervezők -a rendezési költségek levonása után- az S.O.S. Bajban az Erdő! című program támogatására ajánlják fel.
Nevezni 8.00 -9.00 óra között lehet, a rendezvény zárása és a sorsolás 13.00 órakor lesz.

A feladat: Az állomásokon a résztvevők Rejtő Jenő regénycímekkel vagy regényhősök neveivel találkozhatnak, ezeket kell összegyűjteni és a célban minden regényhősnek megtalálni az a regényt, melyben szerepelnek.

Az indulókat a rajtnál zsiroskenyér várja , a távot teljesítők oklevelet kapnak, a feladatokat helyesen megoldók között pedig a Kossuth Kiadó Életreszóló regények sorozatában megjelent Három testőr Afrikában című könyv néhány példányát sorsoljuk ki. A résztvevők kedvezményes belépésre jogosító kupont is kapnak az agárdi Gyógy- és Termálfürdőbe.
Útvonal: A Tó melletti kerékpárúton, a Madárdal ösvényen haladva Dinnyés felé (1. állomás Mohosz büfé Agárd) tovább a Dinnyést és Pákozdot összekötő úton a Császárvízig, itt balra tartani a Székesfehérvár felé mutató tábla szerinti kerékpárúton Kisfaludig, itt balra fel a Fehérvári út melletti kerékpárúton Kisfalud központjáig (2. állomás. Kisfalud, Nefelejcs presszó)- innen vissza Pákozd felé a kerékpárúton a Dinnyést-Pákozddal összekötő útig. (3. állomás. Pákozd, Rozi Csemege), tovább a kerékpárúton a pákozdi Arborétumig (4. állomás), majd a kerékpárúton Velencéig, majd Kemping út (5. állomás Aranykút Étterem Velence)-tovább a Tópart úton majd vissza a kerékpárútra Gárdony felé haladva- Gárdony , Pisztráng utca (6. állomás Varga Panzió )- majd a kerékpárúton tovább haladva a célhoz (Touring Hotel)

Herman Ottó „101” kerékpáros emléktúra II. 15K
6
2015.08.01 K Nappal

Agárd - Agárdi Napsugárstrand, csónakkikötő - Herman Ottó szobra - Chernel István Madárvárta - Agárd, Sarvajcz körösztje - DINPI kutatóház - madármegfigyelő torony - vissza - Agárd, H2O Akváriumház (Agárd, Hajóállomás mellett) - Agárd

Rajt:Cél: Touring Hotel. Agárd, Tó part utca 1.
Indítás: 9:00-10:00 óra Nevezési díj: 700 Táv (térképen): 14,8 km Szint (térképen): 0 m Szintidõ: 2 óra

Oklevél Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

Itiener letölthető


Rajt és cél: agárdi Touring Hotel Tópart utca 1.
Nevezni 9.00 óra és 10.00 óra között lehet.
Nevezési díj: 700.-Ft/fő, mely tartalmazza a H2O Akváriumház belépőjegyének árát (400.-Ft/fő) a fennmaradó összeget a szervezők az S.O.S. Bajban az Erdő! című program támogatására ajánlják fel.

Az útvonal a Madárdal ösvényen halad a Hoteltől a Dinnyést Pákozddal összekötő úton a DINPI Kutatóállomásig, majd itt visszafordulnak és haladnak a Hotelig.
A résztvevők a rajtnál kapott feladatlap kérdéseire keresik meg a válaszokat az állomásokon, melyek az alábbiak:
1. Agárdi Napsugárstrand, csónakkikötő- Herman Ottó szobra
2. Chernel István Madárvárta
3. Sarvajc körösztye
4. DINPI Madármegfigyelő torony
5. H2O Akváriumház Agárd
innen pedig a cél, Touring Hotel.
A feladatot teljesítők oklevelet kapnak, illetve kedvezményes belépésre jogosító kupont az agárdi Gyógy- és Termálfürdőbe.

További információ mindkét távhoz:
FIGYELEM! Iőpont változás! Az időjárásra / nagy hőség várható szombatra is/való tekintettel a kerékpárosjáték túra időpontja 2015. július 25. helyett 2015. augusztus 1-lesz!

varosikultour.blogspot.ie
www.facebook.com/varosikultour

 

Letöltések száma: 1885. Módosítva: 2015.07.22