Téli Gyermekvasút 20/9





Túrabeszámolók (41 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõZöldgömb Sport Klub
Levélcím: 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 3.
e-mail: zsuzsanna.ujj@gmail.com
honlap: http://www.zoldgomb.hu
 
RendezõBalázs Eliza
Telefon: (30) 465-9662
e-mail: balazs.eliza.adrienn@gmail.com
 
honlap: http://zoldgomb.hu/esemenyek/teli-gyermekvasut

Téli Gyermekvasút 20
7
2016.01.09 Gy Nappal  Téli

Széchenyi-hegy - Normafa - Makkosmária - Szépjuhászné - Nagy-Hárs-hegyi körút (1 kör) - Szépjuhászné - János-hegy - Z háromszög - Pozsonyi-hegy - Tündér-szikla - Disznófő - Normafa - Széchenyi-hegy

Rajt:Cél: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar. 1121 Budapest, Farkasvölgyi út 12.
Indítás: 8.00-10.00 óra Nevezési díj: 1200 Ft Táv (terepen): 20,7 km Szint (térképen): 542 m Szintidõ: 6 óra MTSZ pontszám: 44,9 MSTSZ pontszám: D26/6,5 TTT pontszám: 28,8

Oklevél Kitûzõ Ital saját pohárba Szendvics Édesség Csomagmegõrzés Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

A túratáv térképes itinere letölthető! (Térképvázlat, útvonalleírás, résztáv-táblázat, szintidő, pont nyitvatartások.)

Téli Gyermekvasút 9
5
2016.01.09 Gy Nappal  Téli

Széchenyi-hegy - Normafa - Anna-rét - kék körséta keleti ága - Libegő felső állomás - János-hegy - Libegő parkoló - kék körséta nyugati ága - Erzsébet-pihenő - Virágvölgy Gyermekvasút állomás - Székely kapu - Normafa - Széchenyi-hegy

Rajt:Cél: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar. 1121 Budapest, Farkasvölgyi út 12.
Indítás: 8.00-11.00 óra Nevezési díj: 800 Ft Táv (terepen): 9,4 km Szint (térképen): 135 m Szintidõ: 4 óra MTSZ pontszám: 19,8 MSTSZ pontszám: E10/4 TTT pontszám: 11,4

Oklevél Kitûzõ Ital saját pohárba Szendvics Édesség Csomagmegõrzés Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

A túratáv térképes itinere letölthető! (Térképvázlat, útvonalleírás, résztáv-táblázat, szintidő, pont nyitvatartások.)


Minden távhoz:
A rajt-cél helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar. 1121 Budapest, Farkasvölgyi út 12. , a Széchenyi-hegy, Fogaskerekű végállomástól a Rege úton 250 méter, majd jobbra a Svájci úton 230 méter, bejárat szemben a Farkasvölgyi úton. Autóbusszal a 21 v. 21/A buszok Ordas út megállójánál kell leszállni, majd az Ordas út, Karthtauzi utca, felfelé az Agancs utcán és a Golfpálya utcán érjük el a Fogaskerekű végállomását, ahonnan ez előbb ismertetett útvonalon közelíthetjük meg a rajtot.
A túra a Budapest Kupa része.

Kerüld el a sorban állást és nevezz előre! A kedvezményes nevezési díj mellett most minden előnevező ajándékot kap és részt vesz a sorsolásunkon.
Online előnevezés 200 Ft kedvezménnyel (mindkét távon) 01.07-ig.
Frissítés: Tea, szőlőcukor a Szépjuhászné ellenőrzőponton, zsíros kenyér és szörp a célban. Saját bögréd, poharad hozd magaddal! Környezetvédelmi okokból a túráinkon eldobható poharat nem adunk, a rajtban és a célban, valamint egyes túráinkon a frissítő ponton lehet műanyag poharat vásárolni 150 Ft/db áron.
Lehetőség van a távok vagy azonos táv egymás utáni többszöri teljesítésére nevezni, de a célba 16 óráig be kell érkezni!
Nevezési díjból kedvezmény:
- 14 év alattiak: 200 Ft kedvezmény.
- előnevezés: 200 Ft kedvezmény.
- A hallássérültek és látássérültek, illetve kísérőik részére 50%

Díjazás: Oklevél, emléklap, kitűző.
A távok színes térképvázlatos itinerei letölthetők, a túrán fekete-fehér nyomtatott itinereket adunk.
Napnyugta: 16:12 órakor.
Az aktuális időjárástól függően általában havas, jeges, sáros utakra kell számítani!

Térkép: a Budai-hegység turistatérképe.



TÚRAFILOZÓFIA
A ZÖLDGÖMB SPORT KLUB TÚRÁINAK SZELLEMISÉGE

A természetjárás az ember legtermészetesebb tevékenységei közé tartozik. A természetjárás egyidős az emberiséggel. Az őskori ember még élelemszerzési céllal járta a természetet, a mai ember fő célja a sport, a kikapcsolódás, a pihenés.

1. A teljesítménytúrázás, mint a természetjárás egyik ága, a felkészült, sportosabb életvitelű túrázók tevékenysége. Amikor egy túrázó egy teljesítménytúrára jelentkezik, akkor tisztában van azzal, hogy a túra teljesítéséhez magasabb szintű szellemi és fizikai erőfeszítésre van szükség, mint egy kötetlen kirándulás esetén.
A Zöldgömb Sport Klub túráinak célja ennek a szellemi és fizikai erőfeszítésnek az elősegítése. A szellemi erőfeszítés, a helyes útvonal és az ellenőrző pontok megtalálása éppen olyan fontos, mint a fizikai erőfeszítés, azaz a túratáv teljesítése. Ezért túráinkon az általunk megadott információk csak annyi ismeretet tartalmaznak, amennyi a túra teljesítéséhez feltétlenül szükséges, de még nem teszik szükségtelenné a túrázók szellemi erőfeszítéseit.
Úgy gondoljuk, hogy a teljesítmény értékét jelentős mértékben a fizikai és szellemi erőfeszítés nagysága határozza meg. Ennek az erőfeszítésnek a létrehozásához szeretnénk túráinkkal is hozzájárulni.

2. A Zöldgömb Sport Klub kiemelt figyelmet fordít a környezet védelmére. Túráink szervezésénél és rendezésekor minden tevékenységünknek a környezet megóvásának szándéka jelenti az alapját. Valamennyi résztvevőnktől elvárjuk, hogy óvja a természetes és az épített környezet értékeit, és ne hagyjon hulladékot maga után!

ZÖLDGÖMB SPORT KLUB

 

Letöltések száma: 8268. Módosítva: 2016.10.13