Bodajk-Gaja-völgyi Mikulás 25/10





Túrabeszámolók (6 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõGaja-völgy Egyesület
Telefon: (20) 534-7076
e-mail: gajavolgy@gajavolgy.hu
honlap: http://www.gajavolgy.hu
Facebook: https://www.facebook.com/gajavolgyiturak
 
RendezõSuhajda László
Levélcím: Bodajk, Petőfi u. 68.
Telefon: (20) 534-7076
e-mail: suhajda.laszlo@goldinfo.hu
 
RendezõVeress Ildikó
Telefon: (20) 311-0907
e-mail: veress.ildiko@goldinfo.hu
 
honlap: http://www.gajavolgy.hu
Facebook: https://www.facebook.com/events/193604274383952/

Bodajk-Gaja-völgyi Mikulás 25
3
2016.12.03 Gy Nappal

Bodajk (Mozi) - Kálvária - Kesellő - szoborpark - Károlyi kilátó - Alba-Regia-forrás - Halomsírok - Fehérvárcsurgói pincesor - Fehérvárcsurgói víztározó partja - Fehérvárcsurgó (Károlyi kastély) - Becsali Kocsma - Fehérvárcsurgói víztározó (Gát) - Pisztrángos-tó - Bársony István Emlékház - Szeles-árok - Vaskereszt - Ádám-Éva-fa - Gaja-szurdok - Varjúvár - Bodajk(Mozi)

Rajt:Cél: Bodajk, Mozi 8053 Bodajk, Petőfi S. u. 39.
Indítás: 7:00-10:00 óra Nevezési díj: 1300 Ft Táv (térképen): 25 km Szint (térképen): 582 m Szintidõ: 7 óra MTSZ pontszám: 49,1 MSTSZ pontszám: C30/7 TTT pontszám: 33,7

Oklevél Kitûzõ Ital saját pohárba Szendvics Gyümölcs Édesség Meglepetés Csomagmegõrzés Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

Kérjük, lámpát hozz magaddal! Napkelte: 07:13, napnyugta: 15:54.

Bodajk-Gaja-völgyi Mikulás 10
2
2016.12.03 Gy Nappal

Bodajk (Mozi) - Kálvária - Kesellő - szoborpark - Károlyi kilátó - Alba-Regia-forrás - Ádám-Éva-fa - Pisztrángos-tó - Ádám-Éva-fa - Gaja-szurdok - Varjúvár - Sípálya - Bodajk (Mozi)

Rajt:Cél: Bodajk, Mozi 8053 Bodajk, Petőfi S. u. 39.
Indítás: 7:00-12:00 óra Nevezési díj: 1100 Ft Táv (térképen): 10 km Szint (térképen): 300 m Szintidõ: 4 óra MTSZ pontszám: 21 MSTSZ pontszám: E13/4 TTT pontszám: 14,5

Oklevél Kitûzõ Ital saját pohárba Szendvics Gyümölcs Meglepetés Csomagmegõrzés Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

A könnyen teljesíthető túra családosoknak is ajánlott.

Minden távon: ellenőrző pontokon frissítő, oklevél, kitűző, ivóvíz és tea a rajtnál és a célnál, csomagmegőrzés, szendvics, mosdási lehetőség a célnál/rajtnál, édesség, meglepetés.
Nevezési díjból kedvezmény: MTSZ, Diák: 200 Ft. A Cartographia Kupa 2016 résztvevőinek további 100 Ft kedvezmény!
Környezetvédelmi okokból túránkon szeretnénk minél kevesebb eldobható poharat használni, ezért arra kérünk mindenkit, hogy lehetőség szerint hozzon magával poharat.
A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt! A rendezőktől kártérítés nem igényelhető!
Napkelte: 07:13. Napnyugta: 15:54

Mikulás és krampuszai a Gaja völgyben!
A Gaja-völgy mindig tartogat meglepetéseket, most éppen a Mikulás jár majd arra krampuszaival, hogy megajándékozza az arra járó túrázókat, hiszen második alkalommal rendezi meg a Gaja-völgy Egyesület a Gaja-völgyi Mikulástúráját az immár fogalommá váló meseszép völgyben.
A klasszikus szurdoktúra egy családi séta jellegű, gyerekekkel is teljesíthető túrácskát és egy nagyobb, Fehérvárcsurgói kastélyig tartó távot tartogat december 3-án a résztvevőknek. A táj a csupasz fák ellenére is nagyon szép és változatos lesz, a csobogó patak – majd ha fagy – csilingelő jégcsapokat varázsol a kisebb zuhatagok köré.
Az útvonal érinti a Gaja-tájcentrumot az újonnan átadott Károlyi kilátóval, a látványos Alba-Regia forrást, a szépen felújított Fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyt és annak parkját, a víztározót a Bársony István Emlékházat, a hírhedt vaskeresztet a csodás panorámával és az Ádám-Éva fa maradványait.

Játszóház és csere-bere!
A túra végén a gyerekeket ingyenes játszóházzal várjuk, ahol lehetőség lesz kisebb, kézzel készített karácsonyi ajándék készítésére, a nagyobbak a Bodajki helyi termékekkel és műremekekkel ismerkedhetnek meg, termelőink, művészeink jóvoltából.
Hozhatod magaddal megunt játékodat!
Az idei évtől útjára indítjuk a „játék csere-bere” lehetőségét is, ahol a gyerekeink megunt, nem szeretett - de jó minőségű!!! - játékait lehetne elcserélni akár játékra, akár könyvre, bármi másra. A túra előtt megunt játékodat, leteheted egy asztalra, ahonnan a túra végén választhatsz egy másikat.

A túra a Cartographia Kupa része.

Bőveb információ: www.gajavolgy.hu
Facebook: https://www.facebook.com/gajavolgyiturak
Térkép: Keleti Bakony turistatérképe.

 

Letöltések száma: 4470. Módosítva: 2016.11.10