Föl az ország legmagasabban foglalt forrásához! Hosszú táv 22km/Rövid táv 8km (Új résztáv!)





Túrabeszámolók (50 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõCserháti László
Telefon: (20) 580-3794
e-mail: csavargonr1@gmail.com
honlap: http://www.forrasturak.atw.hu
 
RendezõDr. Tamics Gábor
Levélcím: 1171 Budapest Lantos u. 27.
Telefon: (70) 3692590
e-mail: vandorviking@freemail.hu
 
honlap: http://www.forrasturak.atw.hu

Föl az ország legmagasabban foglalt forrásához! Hosszú táv
6
2017.07.23 Gy Nappal

Mátraháza parkoló - Anonim-forrás (a S négyzet mellett) - Szajla-forrás - Farkas-kút - Bükkfa-forrás - Szt. László-forrás - Gyökeres-forrás - Meleg-forrás - Bukfenc-forrás - Nagy-Állás-kút - Kossuth-forrás - Vályús-kút - Pezső-kút - Disznós-kút - Kékes-forrás - Jávoros-kút - Somor-forrás - Mátraháza parkoló

Rajt:Cél: Mátraháza, parkoló
Indítás: 8:00-10:00 óra Nevezési díj: 700 Ft Táv (térképen): 22 km Szint (térképen): 810 m Szintidõ: célzárás MTSZ pontszám: 49,2 MSTSZ pontszám: C30/7 TTT pontszám: 34,2

Kitûzõ Gyümölcs

Föl az ország legmagasabban foglalt forrásához! Rövid táv
1
2017.07.23 Gy Nappal

Mátraháza parkoló - Anonim-forrás (a S négyzet mellett) - Szajla-forrás - Farkas-kút - Bükkfa-forrás - Szanatórium, Díszkút - Szt. László-forrás - Mátraháza parkoló

Rajt:Cél: Mátraháza, parkoló
Indítás: 8:00-10:00 óra Nevezési díj: 700 Ft Táv (térképen): 8,2 km Szint (térképen): 230 m Szintidõ: célzárás MTSZ pontszám: 16,9 MSTSZ pontszám: E10/4 TTT pontszám: 11,6

Kitûzõ Gyümölcs

Új résztáv!

Mindkét távhoz:
Mindenkit kérünk, hogy a Kékes-forrást ne a Szanatórium főbejáratán keresztül közelítsétek meg, hanem az alsó kis betonúton!
A táv és szint adatok az ajánlott útvonalhoz tartoznak.
A kevés szolgáltatással az első teljesítménytúrák hagyományaihoz szeretnénk visszanyúlni. Célunk zömmel teljesítménytúrákon nem vagy ritkán érintett, elfeledett, de foglalt források bemutatása.
Írószerre a túrán szükség lesz!
Cél nyitva: 16:00-ig.
A rendezvény nem képezi részét a Magyarországi Forrástúrák teljesítménytúra sorozatnak!
A túra a Mátra Teljesítménytúrázója 2017 része.
Térkép: Mátra turistatérkép

Kedves Túratársak!

Immár befejezéséhez közeledik a „Magyarországi Forrástúrák” 2009-ben elindított túrasorozata. Számunkra, rendezők számára rengeteg kihívást és kalandot jelentett az évente változó útvonalak kijelölése és a sokszor jelzetlen utak mentén található források feltalálása.
Reméljük a minket követők is legalább annyi örömöt leltek a források közötti bolyongásban, mint mi.
A befejezéshez közeledve óhatatlanul felmerült a kérdés a hogyan továbbot illetően. Sok érv szólt a befejezés mellett, illetve egy vagy két állandó túra fenntartásában. Végül is, nem kis mértékben az irányunkban megmutatkozó pozitív, a folytatásra buzdító visszajelzések hatására, segítőink hozzájárulásával a sorozat teljes megismétlése mellett döntöttünk. Az ismétlés talán nem is jó szó, mert új tájegységeket is szeretnénk bemutatni, illetve a már bejártakat újra gondolni újabb forrásokkal, útvonalakkal gazdagítani.
A szervezés már elkezdődött, így 2018-tól is mindenkit szeretettel és új forrásokkal várunk a „Magyarországi Forrástúrák” rendezvényein.

„Magyarországi Forrástúrák” kiírása
A túra sorozat kiírásával Magyarország forrásainak lehető legteljesebb körű, tájegységekhez kötött bemutatását célozzuk, évente két, eltérő tájegységben megrendezendő teljesítménytúra keretében.
A sorozat időtartama: 6év, kezdő időpontja 2018.tavasza.

Ez idő alatt évi két túra, egy tavaszi és egy őszi kerül megrendezésre különböző távokon.
A sikeres teljesítők az aktuális kiírásnak megfelelően jelvény és oklevél díjazásban részesülnek.
A többszöri részvétel elismerésére, külön jelvény díjazásban részesül 3 tájegységenként az a túrázó, aki a jelvény mindenkori önköltségi árát megfizeti. A sorozat összesen 12 tájegységet érint, a kiadott jelvények a teljesítmények arányában eltérnek egymástól.
Külön díjban részesül az a túrázó, aki a sorozathoz tartozó valamennyi rendezvényen részt vesz, ill. legalább egy alkalommal teljesíti a sorozatot kiegészítő nyári Mátra túrát és legalább két alkalommal részt vesz téli túráinkon.
A túra sorozatot éves (jellemzően két őszi túra közötti időszak), egy-egy tájegységet érintő, egyéni túrázás keretében teljesítendő mozgalmakkal egészítjük ki. A díjazás jelvény vagy kitűző.
Részvételi díj az aktuális kiírás szerint.
A sorozatban való részvétel előzetes bejelentkezést nem igényel.
A kiírással összefüggő aktuális hírek facebook oldalunkon követhetők nyomon, illetve az egyes túrákat a TTT honlapján hirdetjük meg.

Felvilágosítás kérhető:
Cserháti László (06 20 580-3794. csavargonr1@gmail.com) és
Dr. Tamics Gábor (06 70 369-2590. vandorviking@freemail.hu) főrendezőktől.

 

Letöltések száma: 2501. Módosítva: 2017.06.29