Dunakanyar 60/36 (Rajt időpont változás a 60-as távon!)





Túrabeszámolók (2 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõAndrási Gábor
Telefon: (70) 508-9771, (1) 363-6648
e-mail: 5hegyseg@gmail.com(változott!)
 
honlap: http://csipcsirip.tar.hu

Dunakanyar 60
2
2006.05.20 Gy Nappal

Zebegény - Szent Mihály-hegy - Remete-barlang - Nagymaros - Visegrád - Nagy-Villám - Ördögmalom-vízesés - Mátyás-hegy - Lepence - Királykunyhó - Prédikálószék - Rám-szakadék (Lukács-árok) - Dobogókő - Égett-hárs - Pilismarót - Dömös

Rajt: Zebegény, Vasútállomás
Cél: Dömös, Kemping
Indítás: 06:45 óra Nevezési díj: 800 Táv (térképen): 59 km Szint (térképen): 2200 m Szintidõ: 15 óra MTSZ pontszám: 132,5

Oklevél Kitûzõ Ital Édesség Sátrazás a rajtnál Sátrazás a célnál Mosdási lehetõség a célnál

Figyelem!! Technikai ok miatt (kompközlekedés) sajnos a rajt időpontja 6.45-re tolódik! (Főrendezői információ. 2006.05.18. efemm)

Dunakanyar 36
2
2006.05.20 Gy Nappal

Zebegény - Szent Mihály-hegy - Remete-barlang - Nagymaros - Visegrád - Nagy-Villám - Ördögmalom-vízesés - Mátyás-hegy - Lepence - Királykunyhó - Prédikálószék - Dömös

Rajt: Zebegény, Vasútállomás (vagy 7:00-8:00: Dömös, Kemping - csak Dömösön kempingezőknek!)
Cél: Dömös, Kemping
Indítás: 08:00-09:00 óra Nevezési díj: 600 Táv (térképen): 36 km Szint (térképen): 1450 m Szintidõ: 10 óra MTSZ pontszám: 83

Oklevél Kitûzõ Ital Édesség Sátrazás a rajtnál Sátrazás a célnál Mosdási lehetõség a célnál

Kempingezzünk együtt Dömösön! Sátrazási lehetőség kedvezményesen a túra résztvevőinek, a Dömös kemping szeretettel vár mindenkit.

ELŐJELENTKEZÉS! Kérjük, mindenki jelezze előzetesen részvételi szándékát, lehetőség szerint legkésőbb május 18-ig, telefonon, sms-ben vagy e-mailben. (ttura-5hegyseg@mailpont.hu)

18 éven aluliak a hosszú távon nem indulhatnak!
Esős időjárás esetén vasárnap kerül megrendezésre a teljesítménytúra, melyről előre értesítjük a túrázókat!
Hagyd otthon az autót - utazzatok vonattal! Induló vonatok Zebegénybe Budapest Nyugati pályaudvarról: 5:00, 6:55, 7:30, 7:55.
Dömösre busszal utazhattok Budapestről, melyek óránként indulnak az Árpád-hídi buszpályaudvarról Visegrádon keresztül!

Térkép: a Pilis- és Visegrádi-hegység turistatérképe.

Szállás: Dömös kemping. Ügyintéző: a főrendező.

Az idei, 2006. május 20-án megrendezésre kerülő Dunakanyar teljesítménytúrát "természetvédelmi felhívással" hirdetjük meg. Elkészült a túra kiírása is a tavalyi teljesítők névsorával.

Dunakanyar Teljesítménytúra
A mindennapi természetvédelemért!

"Hagyd otthon az autót - utazzatok vonattal!" ...idén ezzel a mottóval hirdettük meg túránkat, amellyel célunk az volt, hogy felhívjuk a teljesítménytúrázók figyelmét: vegyék igénybe újra a tömegközlekedést, és hagyják otthon a környezetet többletszennyezéssel feleslegesen terhelő autójukat.
Tény, hogy MA A FÖLDÖN HOZZÁVETŐLEG EGYMILLIÁRD AUTÓ ÉGETI ÉS SZENNYEZI A LEVEGŐT NAP MINT NAP. (a mi levegőnket) Tény, hogy MA MÁR A TUDÓSOK IS AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁST VÁRJÁK. Az is tény, hogy A VILÁGMÉRETŰ KÖRNYEZET SZENNYEZÉSHEZ JELENTŐSEN HOZZÁJÁRUL AZ AUTÓK LEVEGŐSZENNYEZÉSE. Még egy tény: CSAK AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN FUTÓ 128 MILLIÓ AUTÓ NAGYJÁBÓL UGYANANNYI KÁROS ANYAGOT TERMEL, MINT A TELJES JAPÁN GAZDASÁG, AMELY A VILÁG NEGYEDIK LEGNAGYOBB LÉGSZENNYEZŐ ORSZÁGA! Tény, hogy A HÁTRA LÉVŐ EGY-KÉT ÉVTIZED NEM ELEGENDŐ A KATASZTRÓFA MEGÁLLÍTÁSÁRA. És az is tény, hogy MINDENKI BELETÖRŐDVE GONDOLJA HOGY Ő EGYEDÜL BIZTOS NEM TEHET SEMMIT.
Dehogyisnem! Állítsuk le a motorokat, és szálljunk a tömegközlekedés járműveire, vagy kerékpárra! (amely környezet kímélő és hatékony közlekedési forma) Tegye föl magának mindenki a kérdést: Hogy fog majd a gyereke szemébe nézni, ha azt kérdezi tőle: Apu te mit tettél a környezetvédelemért...?

- Bizonyos hogy mindenkinek a saját életében kell valamit változtatnia!
- Meggyőződésem hogy valahol el kell kezdeni cselekedni az emberek szemléletváltozásáért!
- Hiszem hogy ez egy érdemes célkitűzés egy teljesítménytúrának és sikerülni fog elérni célját!

Andrási Gábor

(Rendezői információ. 2006.05.01. efemm)

 

Letöltések száma: 4764. Módosítva: 2006.05.18