RPDDK

RPDDK fórum

lista a hozzászólások időrendjében

<<< Kondorfa Magyarszombatfa >>>
11. Õriszentpéter
Winston Smith Bejárás: 2024.02.09. Rögzítve: 2024.02.10 15:28:30

Őriszentpéteren a bélyegző rendben megtalálható.

A település előtt, a régi vasút nyomvonalán haladó kék alapvetően járható, egy rövid szakaszon volt csak kicsit kellemetlenebb az átjutás. Aki innen indulna vonattal, az kalkulálja bele, hogy a bélyegzőhelytől még kb. 20 perc gyaloglás a vasútállomás, ráadásul egy szép emelkedővel színesítve.

 
KFeri Bejárás: 2023.10.03. Rögzítve: 2023.10.08 22:49:45

Az étterem bejáratánál a pecsét még mindig rendben.

A túra hosszabb, fényképes beszámolója a következő oldalon olvasható: https://turaelmenyeim.blogspot.com/2023/10/rpddk-03-velemer-oriszentpeter-20231003.html

 
KFeri Bejárás: 2023.06.04. Rögzítve: 2023.06.06 20:57:43

Az étterem bejáratánál a pecsét rendben.

A túra hosszabb, fényképes beszámolója a következő oldalon olvasható: https://turaelmenyeim.blogspot.com/2023/06/rpddk-02-oriszentpeter-himfai-to.html

 
nacky Bejárás: 2022.06.19. Rögzítve: 2022.06.21 18:57:35

Pecsét a Centrum panzió oldalbejáratánál (nem a terasznál) rendben.

Bajánsenyén a csárdában finom a tökös-mákos rétes, de mivel forrón szolgálják fel, elfogyasztása 20-25 perces program - aki buszhoz siet, annak ezt érdemes figyelembe vennie. Bajánsenye és Kercaszomor között érdemes kitérőt tenni a Kis-hegyre, szép kis szőlő, pár régi présházzal, igazán hangulatos. Kercaszomoron pedig a Szomoróci és a Kerka-menti tanösvényekkel érdemes a távot bővíteni (bár ez már plusz 3 km), gyönyörű virágos rétek, harangláb, sökfás temető a jutalmunk.

 
Widike Bejárás: 2022.05.26. Rögzítve: 2022.06.02 10:33:35

 Pecsét rendben.

 
tomacinho Bejárás: 2022.05.19. Rögzítve: 2022.05.22 11:35:33

 A pecsét a Centrum Panzió bejárata mellett (Coop felöli oldal) megvolt. (Boltban érdemes feltölteni a készleteket, kevés lehetőség van útközben, több korábbi üzlet bezárt a falvakban.) Őriszentpéter felől Bajánsenye felé haladva rátértünk a régi vasút nyomvonalára és bemegyünk az erdőbe. Kb 1500 métert haladva balkézre lesz egy vas sorompó, itt balra le kell térni és később majd látszanak a jelzések, de nyáron a lombok miatt nehezen észrevehető. Később kiérünk az erdei makadám útra, onnantó egyértelmű. Aki elvéti, annak sem kell nagyon aggódnia, mert a régi vasút kanyargó, fákkal benőtt töltése kétszer is keresztezi az útvonalat, csak néhol nehez járható. (Bajánsenye felől egyértelmű a haladás). Bajánsenyén csárda nyitva volt, kávé, fröccs finom.

Menetidő a leírtnak megfelelően alakul jóidőben (Kb 4-4:20 óra körüli Magyarszombatfa pecsételőig + plusz fotó megállás és kutya/macska simogatás/vásárlás helyi termékekből). 

 
tomacinho Bejárás: 2022.05.19. Rögzítve: 2022.05.22 11:35:33

 A pecsét a Centrum Panzió bejárata mellett (Coop felöli oldal) megvolt. (Boltban érdemes feltölteni a készleteket, kevés lehetőség van útközben, több korábbi üzlet bezárt a falvakban.) Őriszentpéter felől Bajánsenye felé haladva rátértünk a régi vasút nyomvonalára és bemegyünk az erdőbe. Kb 1500 métert haladva balkézre lesz egy vas sorompó, itt balra le kell térni és később majd látszanak a jelzések, de nyáron a lombok miatt nehezen észrevehető. Később kiérünk az erdei makadám útra, onnantó egyértelmű. Aki elvéti, annak sem kell nagyon aggódnia, mert a régi vasút kanyargó, fákkal benőtt töltése kétszer is keresztezi az útvonalat, csak néhol nehez járható. (Bajánsenye felől egyértelmű a haladás). Bajánsenyén csárda nyitva volt, kávé, fröccs finom. Menetidő a leírtnak megfelelően alakul jóidőben. 

 
hdanee Bejárás: 2021.09.18. Rögzítve: 2021.09.20 11:52:15

Mivel korábban már pecsételtünk, most csak egy másik társaság ezirányú tevékenységét észlelve tudom, hogy a bélyegző köszöni, megvan a Centrum Étterem és Panzió nyugati bejárati ajtajánál. Őriszentpéter központjában zajlott az élet: a buszról leszállva egy termetes szarvas keresztezte utunkat és rendezte át a virágágyást, a kocsmába pedig nem csak megfáradt túrázók tértek be, hanem például épp egy elrablás alatt álló menyasszony is, többek között. A csapolt sör egyébként igazán remek a Pitvar presszóban, hogy nevén nevezzük a helyet. Egyébként vasárnap délután kivételével nyitva tartó nagyobb vegyesboltot, 0-24 órában elérhető közkutat találtok a központban, de a speciálisabb igényekre bazírozva akad itt bankautomata és gyógyszertár is.

Szállásunk a Centrum Panzióban volt. Ugyan tágas és tiszta volt a szállás, a kőkemény és átlagos testalkatúként is kicsi ágyak miatt nem tudom jó szívvel ajánlani, továbbá a vékony falaknak köszönhetően élethű hangaláfestéssel látta el a szomszéd szoba lakossága az Indulj el egy úton... kezdetű nóta egyik sorát. Hogy melyiket, azt mindenkinek a fantáziájára bízom.

Bajánsenye felé a volt vasúti töltésen és erdészeti utakon haladtunk, a jelzettség jó, az útviszonyok úgyszintén. Bajánsenyére beérve a Határcsárda hívogatott minket. Felkapott hely, vagy két busznyi kirándulót hoztak épp és egy ebédidőben már csaprészeg vadász társulat is ott óbégatott, de azért jól jött egy kis könnyű ebéd. Továbbhaladva Kercaszomor felé szintén rendben vannak a jelzések és az útviszonyok is.

 
ArnWald Bejárás: 2021.09.07. Rögzítve: 2021.09.12 20:19:19

Az Őrség gyönyörű, mindenhol rendezett, virágos. Ezért kár azért a 2-3 gondozatlan rétért, ahol szó szerint térdig érő parlagfűben kell gyalogolni hosszú félórákat - például a szalafői útra kanyarodás előtt. Szó szerint sárgállott a cipőnk és a nadrágszárunk a pollentől, ami nekünk csak kellemetlen - de az allergiásoknak (velünk volt egy) kifejezetten fullasztó. Kár ezért az illúziórombolásért. Viszont a jelzések az egész Őrségben tökéletesek, jól követhetők - egyetlen letérést néztünk el, de utólag megnézve ez is jól van jelezve, csak nehezen látható.

A szalafői betérő a 30 fokban életmentő (habár nem pecsételőhely), érdemes beülni és inni valamit. Utána pedig igazi kéktúrás élmény a földúton a kéken egy becsületkasszás áruda (igazából sparhelt :) ) kitéve a földút mellé, és az ilyennek soha nem tudok ellenálni: természetesen vettünk egy bazsalikomos kakukkfűszörpöt - de azért vannak konvencionálisabb háziszörpök és lekvárok is, ha valaki ilyesmire vágyik.

Ha valaki Őriszentpéteren időzik, édemes megnéznie Pityerszeren a skanzent az európai bölényekkel és a Kömpe Szeme kilátót - valamint kicsit továbbmenve a tökmagolajsajtolót. Habár rétes is van kiírva, azt csak hétvégén érdemes keresni - de ez sajnos általános Őriszentpéter környékén, pl. cukrászda Magyarszombatfán vagy a megtekintésre ajánlott Vadregényes bolt is csak hétvégén tart nyitva. Kár értük. A Hársfa vendéglőt szintén nem ajánlom, habár a kék mellette megy el: mi egy órát vártunk az ebédre, és a rendelés után derült ki, hogy a kért leves nem lesz kész, és az őrségi tökös-mákos (de egyáltalán: bármilyen) rétes felejtős, egyáltalán ne is kérjük, mert nincs.

Őriszentpéteren egyébként a pecsét rendben a körforgalom melletti étterem falán.

Egyébként a szállásunk itt volt az Ezerjó ökofogadóban, a házigazdák nagyon kedvesek, a hely minden jóval felszerelt - többek között simogatható macskákkal, nyúllal, kecskével. :)

 
budapest81 Bejárás: 2021.09.02. Rögzítve: 2021.09.05 15:25:24

 Kondorfa felől Szalafőig nagyon szép az erdő, ilyentájt nagy esély van reggeli koncertre, a szarvasok adják elő :).

Szalafőre érve az Őrségi Ízek Portájánál letérési lehetőség Kömpe szeme kilátójához, piros szívecskés jelet kell követni. Felsőszerre tovább haladva találjuk a Bartha Portát, ahol kóstolgatni és persze vásárolni is lehet mindenféle magolajat. A piros szíves út letér balra ezután Pityerszer irányába. A letérésnél a sarok házból öreg morzsi kutya szaladt elénk, és a sarkunkban járva folyamatosan ugatott, de nem bántott (szerintem foga sincs már szegénynek). Kb. 1km innen a skanzen. A pityerszeri út visszavezet majdnem ugyanoda, ahonnan letértünk a kékről (Papszer másik vége, kb. 500 méterrel az eredeti letéréstől lentebb).

Az Őrszem fogadóban a vadpörkölt dödölléval nagyon jó. Ferencz porta csak szombaton van nyitva (a honlapon kiírtakkal ellentétben), ha valaki kecskét simizne és sajtot vásárolna. A Szalafői Vásár csak nyári időszakban van csütörtökön este, szeptembertől már csak vasárnap reggel van.

Az Őriszentpéterre vezető út az egyik legszebb volt. Az árpád-kori templom 9-től 4-ig van nyitva, mi vettünk adományjegyet 400 forintért, cserébe jár képeslap.

Ha a Pajta étterem túl fancy, az Őri teraszon a tépett húsos szendó megtermett és nagyon finom :). Az Ómama kávézóját ellenben nem tudom egyértelműen ajánlani.

A Centrum Étteremnél a pecsét rendben, mindkét bolt elég nagy és jól felszerelt. Az Avia kútnál lehet kérni kávét "nem hivatalosan" (ők mondták), viszont nagyon finom, Jura kávéfőzőjük van.

 
efemm Bejárás: 2021.07.29. Rögzítve: 2021.10.08 16:16:43

Őriszentpéter, MTSZ azonosító: DDKPH_11, GPS: N46.838569, E16.421324
Cím: 9941 Őriszentpéter, Városszer 17., Leírás: Centrum étterem, panzió. Az étterem bejárata mellett, a külső falon.
Elérhetősége folyamatos: Igen, Nyitvatartástól függ: Nem.

 
Beni0120 Bejárás: 2021.07.25. Rögzítve: 2021.07.27 13:17:21

 Bejáratnál a pecsét rendben. 

 
hdanee Bejárás: 2021.07.21. Rögzítve: 2021.09.20 12:37:42

 Őriszentpéterre vonattal érkezve kb. 15 perc alatt érhető el a település központja. Itt a Centrum Étterem és Panzió nyugati oldali bejáratánál van a pecsét. Kondorfa felé haladva előbb a Pitvar presszó, majd Ómama kávézója hívogat. A Várossszeren haladva pedig az Őriterasz várja a szomjazó vándorokat. A szalafői elágazásnál újabb frissítőpont: a Hársfa vendéglő található. Itt a teraszon nem volt kiszolgálás ottjártunkkor, de egy pohár sört végül csak kiadtak, kis túlzással a konyhaablakon át. A Pajta vendéglő korábbi tapasztalataim alapján inkább a gasztronómiai kalandoroknak kedvez, persze nem tiltja a kéktúra szabályzata, hogy ott ebédeljetek, fine dining kategóriában igencsak jó hely. 

Szalafőn a Templomszeren szintén találtok egy étterem-kocsmát (Őrszem Fogadó), mi itt ebédeltünk, nem bántuk meg! Aki jól tud időzíteni, szombaton délután tegyen egy kitérőt a Papszeren az Őrségi ízek Portájára, egy frissen sült csutris rétesnél nem kell jobb üzemanyag a turistának! Az aszfaltot csak Papszer fölött hagyjuk magunk mögött, száraz keréknyomokon haladva érünk át Kondorfára.

 
Vándortomi Bejárás: 2021.06.05. Rögzítve: 2021.06.06 20:12:36

 A Centrum étterem bejárata mellett kívül a pecsét rendben.

 
gabesz85 Bejárás: 2020.09.22. Rögzítve: 2020.09.24 21:32:06

A pecsét rendben van.

 
Cicamate Bejárás: 2020.08.09. Rögzítve: 2020.08.15 14:01:46

Az étteremben a pecsét rendben.

 
non.mte Bejárás: 2020.05.29. Rögzítve: 2020.06.09 05:31:51

 Pecsét rendben, szép lenyomatot ad. 

 
nünüke Bejárás: 2020.05.21. Rögzítve: 2020.05.24 11:16:26

 Vonattal érkeztem Őriszentpéterre, a vasúttól még be kellett kutyagolni a faluba. A pecsételő helyig nem mentem vissza, a pecsétem már megvolt.

 
petya07 Bejárás: 2020.03.17. Rögzítve: 2020.03.18 13:08:40

Reggel busszal érkezve innen indultunk Halogyra. A pecsét az étteremben rendbe, a zárvatartások ellenére elérhető volt reggel 8 óra előtt. A Szala patak (Vas megyében ez a neve a Zalának) mentén haladva könnyen lehet haladni, a gázlókon való átkelés akadálymentes volt alacsony vízállás miatt.

 
Tibor 914 Bejárás: 2020.02.27. Rögzítve: 2020.03.04 10:52:25

 Őriszentpéteren a pecsét rendben. Szalafő felől érkezve az előző napi eső miatt elég magas volt a Zala vízállása, a második átkelő kb 30-40 cm mélyen a víz alatt volt. Így kénytelen a túrázó a vízfolyás jobb oldalán haladni. A harmadik híd egyik korlátja elengedte magát, de át lehet menni a műtárgyon. Szállásunk a Kerekeskút Vendégházban volt. A cserépkályha kellemes meleget nyújtott. A vendéglátók minden tekintetben osztályon felüliek voltak, egyikük hazajövet a pékségben, ahol dolgozik, még a kedvenc pékárunkat is meghozta. Maga a szállás mindenestől 3100 Ft/fő/éj volt. Kercaszomor és Magyarszombatfa között a Kerca patak vízállása is magas volt. A lefektetett betonelemeket is kb 3-4 cm magasan lepte az átbukó víz. A környéken összességében jók, helyenként újak voltak a jelzések.

 
bakonyigyerek Bejárás: 2019.12.20. Rögzítve: 2019.12.21 12:22:03

 Őriszentpétereren a központban található Centrum étterem és panzió pultjánál van a pecsét. Az Ivánc-Őriszentpéter szakasz jól jelzett, eltévedni szinte lehetetlen.

 
ExGESes Bejárás: 2019.08.30. Rögzítve: 2019.08.31 16:46:36

 Pecsét rendben.

 
oiler85 Bejárás: 2019.08.07. Rögzítve: 2019.08.11 21:23:18

 A pecsét a Centrum étteremben változatlanul elérhető. A szállásunk a Kerekeskút vendégházban volt (Templomszer 24.), amit csak ajánlani tudok minden túratársnak. Egy felújított őrségi parasztház szobáit adják ki, amelyek tiszták, csendesek és kényelmesek. Az ára 3000 Ft/fő/éj, amiben már az idegenforgalmi adó is benne foglaltatik. Elérhetőség: 30/459-3690, Zrinszki Borbála. Étkezési szempontból kiváló lehetőség az autóbuszállomásnál található Zala-parti Betérő pizzéria és étterem. A pizzák mellett frissensültek és egészen finom limonádé kapható, reális árakon.

 
Koszegi Bejárás: 2019.03.30. Rögzítve: 2019.04.02 11:11:01

A bélyegző a Centrum Étteremben rendben. Szállásunk Őriszentpéteren, a Kerekeskút Vendégházban volt (06-30-4593690). Csak ajánlani tudjuk, rugalmas, kedves emberek.

 
marietina Bejárás: 2018.12.02. Rögzítve: 2018.12.07 22:26:13

A bélyegző a Centrum Étteremben rendben volt.

4 éjszakát töltöttünk Őriszentpéteren, innen jártuk be az Ivánc-Kustánszeg szakaszt.

Szállásunk Alszeren, a Kemencés Kuckóban volt, 3500 Ft + IFA / fő áron. A vendéglátók kedvesek, a szállás nagyon hangulatos, a jó meleg kemence pedig igazi áldás volt a hideg téli estéken :) 2 fő részére ideális szállás.

Állandó vacsorázóhelyünk az autóbusz-állomásnál található Zalaparti Betérő Pizzéria volt, ami minden este megtelt élettel és a cserépkályha melegével.

 
SzenteKálmán Bejárás: 2018.11.02. Rögzítve: 2018.11.05 08:22:30

Szalafő után a Zala völgyében viszonylag jól lehetett haladni (esős időben vélhetően rosszabb). Az étteremben a pecsét oké. Mellette két bolt is van, ahol lehet vásárolni. A Bajánsenye felé vezető út ugyanúgy jól jelzett. Bajánsenyén pont a Határ Csárda mellett ér ki a kék az aszfaltútra. A csárda rendben működött.
Kercaszomoron 4 év után újra megnyitott a kocsma és a vegyesbolt! Szintén pont ott van, ahol a kék kiér a falu aszfaltútjára. A kis önkormányzati turistaház csak nyáron üzemel.
Szállás tipp: Spilák vendégház (A sárgán nyugatnak kb 400 méter a kék elágazástól) http://spilak-vendeghaz.extra.hu/

 

 
oiler85 Bejárás: 2018.08.20. Rögzítve: 2018.08.21 19:52:25

 A Centrum étterem belső bárpultjánál, jobb oldalon a pecsét rendben megvan. Aki autóval jár errefelé és a logisztikát tervezi, számoljon azzal, hogy a buszok elég ritkán járnak (munkaszüneti napon Kondorfa irányába, illetve visszafelé 3 db járat egész nap). 

 
tomacinho Bejárás: 2018.04.30. Rögzítve: 2018.05.02 11:16:12

Őriszentpéteren a Centrum Panzióban a belső bárpult oldalán megvan a pecsét, csak nyitva tartásnál elérhető, ezért 7 óra előtt nem lehet hozzájutni.Kicsit kemény az ágy, de volt hol aludni.
 Szalafő és Őriszentpéter között többször keresztezi az út a patakot, híd a magasabb helyeken van. Szárazabb időben (mint most is) nem gond és át lehet ugrani a patakot, de nagyobb esős időszak után a gázlókon nehéz lehet az átkelés.

Őriszentpéter felső részén Templomszeren útba esik az Árpád-kori templom, ez csak 100 méter letérés, így ha van idő, akkor érdemes megnézni. Boltok, éttermek vannak a központban, de a külsőbb részeken is. Néhány hely azonban a 4 napos hétvégét érintő tömegturizmus ellenére zárva volt vasárnap. (???) Szállást mindenki időben keressen a felkapottabb időszakokban, mert hamar betelnek. Sok szállás nincs fent a gyakoribb oldalakon, vagy eltérő neveken szerepel ugyanaz, ezért akad olykor zavar a rendszerben.

Kondorfára kb 3 óra 45 perc alatt át lehet érni (ha nem ragad, ázik vagy csúszik stb.).

Tömegközlekedésben nincs nagy lehetőség a környéken, ha éppen nem robban le a busz, még akkor is alig jön-megy valami. Érdemesebb egy rollert bedobni a hátizsákba és ha kell azzal hazajutni. :)

 
GÉZA71 Bejárás: 2018.03.31. Rögzítve: 2018.04.11 09:03:07

Térdig sárosan érkeztünk a Centrum étterem, panzióba, ahol a szállásunk is volt. Nem jelentett nekik gondot! Kényelmes szállás! Az étteremben a pecsét rendben!

 
Egyedüljáró Bejárás: 2017.09.02. Rögzítve: 2017.09.02 21:48:25

 Magyarszombatfától Őriszentpéterig nagyon sok kidőlt fa a turistaúton, rengeteget kell átmászni, kerülni. Jelentősen nő a menetidő. 

 
7pöttyöskatica Bejárás: 2017.08.27. Rögzítve: 2017.09.06 16:59:34

 A Centrum étteremben a  pecsét rendben megtalálható, 7kor nyitnak, de mivel itt szálltunk meg, így nem volt gond a pecsételés. A szállás ár aránylag magas 4500Ft/és  a pótágy kényelmetlen. Viszont az ételek finomak. 

Kercaszomor felől érkezve a sok kidőlt fán túl Magyarszombatfa előtt viszont van egy aránylag hosszú susnyás rész a szántóföld mellett. No ott már rég volt kaszálva,s a bokrok is gyorsan be fogják nőni, kerülni serm nagyon lehet, jobb oldalt kerítés...  

 
Donjuan1984 Bejárás: 2017.07.29. Rögzítve: 2017.07.31 13:35:13

Pecsét a helyén, bent az étterem pultjának jobb szélén.

 
Marker Bejárás: 2017.06.03. Rögzítve: 2017.06.29 20:33:09

Pecsét a Centrum étteremben rendben volt!

Az Őriszentpéter-Szentgyörgyvölgy közötti szakasz bejárásáról szóló túrabeszámoló, képekkel gazdagon illusztrálva itt olvasható: ddkek.blogspot.hu/2017/06/oriszentpeter-szentgyorgyvolgy.html

 
HEV Bejárás: 2017.05.25. Rögzítve: 2017.05.25 22:22:14

Pecsét rendben.

 

 
Michele Bejárás: 2017.05.11. Rögzítve: 2017.05.12 17:37:12

 Május 11-én Őriszentpéterre érkezve láttuk a kondorfai Vadkörte Panzió reklámját. Megkönnyítette dolgunkat, hiszen Szalafőn keresztül éppen Kondorfára

tartottunk. Szalafőn is találkozunk a panzió reklámjával. Fél 12körül érkeztünk a Panzióhoz, (nyitva:9-22h), de zárva találtuk.

A bejárati ajtón volt egy telefonszám, felhívtuk. A vonal túlsó végén egy női hang jelentkezett, és közölte:jövök.

12óra 54-kor jött egy busz, ezzel elmentünk Szenttgotthárdra. A női han tulajdonosa az ideig nem érkezett

meg az egyébként "nyitva taró" panzióhoz. Ilyen is van. Sajnos

 

 
vaterlo2 Bejárás: 2016.10.07. Rögzítve: 2016.10.08 18:00:24

Centrum Étteremben a bélyegző rendben. Eredetileg Kercaszomoron szándékoztam megszállni, de végül  továbbmentem Bajánsenyéig, ahol a Határ Csárdában hajtottam álomra fejem egy kiadós vacsora után.

 
Janka és Zoli Bejárás: 2016.10.04. Rögzítve: 2016.10.26 10:56:06

 A városközpontban található Centrum étteremben a pecsét rendben. Nagyon jó szállásunk volt a szalafői Vendégmarasztaló Portán.

 
olsen Bejárás: 2016.09.23. Rögzítve: 2016.09.28 14:46:18

 A bélyegző a Centrum kávézóban rendben.

 
buszosbandi Bejárás: 2016.03.29. Rögzítve: 2016.03.30 21:17:00

 Centrum étteremben bent a bélyegző.

Szállásom: http://gatterfogado.hu/ bátran tudom ajánlani csoportoknak is! Reggeli is jó!

 
valkailászló Bejárás: 2016.03.14. Rögzítve: 2016.03.18 09:28:07

Centrum étteremben a bélyegző rendben.

 
efemm Bejárás: 2015.12.21. Rögzítve: 2015.12.21 00:00:01

Őriszentpéter, MTSZ azonosító: DDKPH_11, GPS: N46.838569, E16.421324
Cím: 9941 Őriszentpéter, Városszer 17., Leírás: Centrum étterem, panzió. Az étteremben a pult jobb oldalán, a falon.
Elérhetősége folyamatos: Nem, Nyitvatartástól függ: Igen, Nyitvatartás: H–P: 6–22 Szo–V: 7–22

 
norkati Bejárás: 2015.10.21. Rögzítve: 2015.10.29 16:03:45

 A Centrum Étteremben is lecserélték újra a pecsétet. A pult mellett került kihelyezésre. A tintát igényli. De szép. :-)

 
Pulmy Bejárás: 2015.10.02. Rögzítve: 2015.10.02 10:42:30

       Szept.22.én jártunk itt,Kondorfa felől jöttünk. A pecsét a Centrum Étteremben található. Itt rendes OKT-s pecséttel szolgálnak kérés nélkül. Mi egy sör mellett végeztük az adminisztrációt. Az útvonal tökéletessen jelzett,semmilye3n szegédeszköz nem szükséges . Köszönet a Hegyek Vándorai Turista Egyesület aktivistáinak a tökéletes munkáért. Pár helyen lehetne tőlük tanulni. A Zala sajnos csak nyomokban tartalmazott vízet,de így is szép az útvonal. Az Árpád-házi kápolnánál érdemes becsöngetni a Plébániára,csodás,egyedi pecsét szerezhető.

 

       Beszámoló és képek:  boglariturazok.blogspot.hu/2015/10/kgif.html

 
Bakancsosturista Bejárás: 2015.09.21. Rögzítve: 2015.09.21 12:09:53

 A bélyegző a lentebb írtak szerint a helyén , és rendben!  Sátorozni a focipálya mellett  ( A helyi SE vezetőjének engedélyével ), WC és viz a SE öltözőjéből . 

 
striker11 Bejárás: 2015.09.12. Rögzítve: 2015.09.13 19:02:33

 Pecsét megvan (párnával), a kávé és a fröccs is finom!
A felújítás is befejeződött. Az út Magyarszombatfa felé jól járható és jól jelzett.

 
PeterZon Bejárás: 2015.07.29. Rögzítve: 2015.07.30 21:21:37

Centrum étteremben az MTSZ-es bélyegző rendben. Párnát is kaptam.

 
oszkár Bejárás: 2015.05.10. Rögzítve: 2015.05.22 14:00:46

A felújitás alatt lévő Centrum étterem továbbra is nyitva. Pecsét a pultban.

 
futosz Bejárás: 2015.04.07. Rögzítve: 2015.04.14 12:25:45

MTSZ-es pecsét a körforgalomnál lévő Centrum étteremben rendben. Nyitva: H-P: 6-22, Szo,V: 7-22.

 
cserha2 Bejárás: 2014.12.29. Rögzítve: 2015.01.09 10:20:38

Pecsét a reggel 6-kor nyitó Centrum étteremben.

 
PJoco Bejárás: 2014.08.09. Rögzítve: 2014.11.19 16:35:31

A Centrum étteremben pecsételtem. A dödölle akkora adag volt, hogy egy fokhagymakrémleves után már nem bírtam megenni.

 
Vagdalthús Bejárás: 2014.08.03. Rögzítve: 2014.08.04 10:42:54

 A szállásunk közelében lévő Tourinform irodában bélyegeztünk, a kék mentén, ami egyben az Őrségi Nemzeti Park igazgatóságának épülete is. Itt kaptunk nemzeti parkos, szép, siketfajdot ábrázoló + Tourinformos pecsétet is, Őriszentpéter felirattal. Elmondásuk szerint szoktak mások is náluk bélyegezni.

 
V és G Bejárás: 2014.07.28. Rögzítve: 2014.08.07 23:03:56

 Centrum étteremben kaptunk MTSZ bélyegzést. A főút kereszteződésében nem lehet eltéveszteni. 

Jelzések jól követhetőek! Köszönet érte!

 
varsa Bejárás: 2014.05.25. Rögzítve: 2014.05.26 17:14:59

 A Centrum vasárnap reggel hétkor már nyitva. Pecsét olvasható.

A műemlék templomban vasárnaponként 8.30-kor mise van, úgyhogy akkor biztosan nyitva van.

 
hörpölin&son Bejárás: 2014.05.09. Rögzítve: 2014.05.12 17:35:39
Csak azt tudom írni ide, amit már 2009-ben is megtettem: "Pecsételés és ebéd a Centrum Étteremben. A pecsét erõsen átlagos, különösen az zavaró bene, hogy az "Õriszentpéter" felirat nagyjából hangyafejnyi betûkkel van szedve rajta! Sok tintát használva olvashatatlanná válhat a nyomtatási kép! A vendéglõ étlapján szereplõ "kisadag" is tisztességes mennyiségû ebédet jelent!" A kiszolgálás gyors és kedves, a cigánypecsenye pedig finom volt. Ja, most vacsoráztam, nem pedig ebédeltem!
 
SzPeter Bejárás: 2014.01.20. Rögzítve: 2014.01.21 18:12:02

A Centrum étteremben az MTSZ-es bélyegzőt rendben találtuk.

 
robertbardos Bejárás: 2013.10.24. Rögzítve: 2013.10.25 21:06:08

A Centrum étteremben a körforgalomnál a kéktúrás bélyegző megtalálható. Érdemes kevés tintát használni az olvashatóságért.

 
geo-elvont Bejárás: 2013.10.21. Rögzítve: 2013.10.29 20:11:31

Pecsét a Centrum étteremben rendben, szállásuk is van 5000 ft/fő/éj ami tartalmazza a reggelit. Saját párna és kevés tinta sokat segít mert a sok apró betű így olvashatóbb.

 
AttHunter Bejárás: 2013.07.03. Rögzítve: 2013.07.09 07:29:30

A Centrum étterem bélyegzője rendben van. Szállásunk a Horváth Kert Panzióban volt az étterem mögött (94 548-054).

 
rézike Bejárás: 2013.06.30. Rögzítve: 2013.07.05 19:52:08

 A Centrum Étteremben a bélyegző rendben. Először a pincérnő azt mondta, hogy nincs semmi bélyegző, majd kértük a csapostól, aki a mögötte levő polcról azonnal adta.

 
SzPeter Bejárás: 2013.06.28. Rögzítve: 2013.06.28 20:56:51

A Centrum étteremben megkaptuk a bélyegzőt.

 
vViktor Bejárás: 2012.10.22. Rögzítve: 2012.10.24 14:16:47

Étteremben rendben a bélyegző

 
pinyo Bejárás: 2012.08.13. Rögzítve: 2012.08.17 15:15:43

A centrum étteremben az MTSZ bélyegző rendben. (Magyarszombatfa felöl érkezve a körforgalomtól jobbra.) Tintapárnát vinni kell!

 
gyorkosattila Bejárás: 2012.06.15. Rögzítve: 2012.06.17 13:41:19

 "A Centrum Étteremben" Az MTSZ honlap szerint

Szalafő és a szerek. Érdekes, sajátos településtípus ez. 

A Zala mellett a Miska hídja után, ahol másodszor kelünk át a déli oldalára a pataknak a földtulajdonos itt is lekerítette villanypásztorral a földet és az utat. Csak az elektromos szerkezet felett átugorva, a szántóra bejutva lehet továbbhaladni utunkon, de örülhetünk, mert kijutni könnyebb. Ugyanis a föld sarkánál kapu van.

Őriszentpéteren igen, a körforgalomban van az étterem a városka központjában. A fiatal felszolgáló srác kézségesen adta a pöcsétet én meg gyorsan kértem egy kávét. Én itt befejeztem a túrát, hazautaztam vonattal. Kigyalogoltam a vasútállomásra, ami innen vagy két kilométerre van és 120-al száguldozó autók mellett kell kibumlizni a határba hozzá. Nincs szerintem ember, aki ide gyalog kijárna, max bringával. Esetleg valami a helyiek által ismert gyalogúton a szántóföldek között. A pontban déli 12:00-kor induló kisvonattal Zalaegerszegig lehet utazni. Átszállás a Celldömölkre tartó vonatra, aztán Celldömölkön a Győrbe menőre. Ott átszállás a RailJet-re, aminek a végállomása a Keleti pu. Így értem - a RJ késésével - 16:55-re Budapestre, tehát majdnem öt óráig tartott a hazaút. Hozzáteszem, hogy a RJ-en Tatabányáig állhattam a túlzsúfolt vonaton, mert akkora tömeg volt. Ment a lökdösődés, hangoskodás, igaz legalább a 160 km/h-s csúcssebesség és a légkondi jól hatott rám. (Későbbi vonattal terveztem hazajutni, így rögtönöznöm kellett Őriszentpéteren. Ezúton is köszönöm a szolgálatos kalauz segítségét, aki utánazézett a lehetőségeknek és leírta nekem az átszállásokat, indulási időpontokat) 

 
sbuvar Bejárás: 2012.05.09. Rögzítve: 2012.05.13 17:35:56

Pecsét rendben. Nyítvatartás a Centrum étteremben: 06-22-ig Sz-Vas:07-22-ig.

 
zsvirus Bejárás: 2012.05.01. Rögzítve: 2012.05.05 15:24:50

Szabványos jó minőségű Kéktúrás bélyegző a Centrum étteremben (a körforgalomnál) továbbra is megtalálható. Nekem az itt felszolgált tökös-mákos rétes nagy csalódás volt, viszont a csirkemell tökmagos bundában hasábkrumplival parisalival király....

 
mimoza Bejárás: 2012.04.07. Rögzítve: 2012.04.13 11:14:05

Szállás szépen felújított parasztházban 3000 Ft/fő +IFA. Csak ajánlani tudom.

Elérhetőség: Orbán Lajosné vendégháza
9941 Őriszentpéter, Kovácsszer 81.
Tel.: 94/428-091 ; 30/8485257

 
zodir Bejárás: 2012.03.17. Rögzítve: 2012.03.18 10:38:41

Kéktúrás bélyegző a Centrum étteremben (a körforgalomnál) rendben. Mi Szalafőn, a Gatter fogadóban szálltunk meg 3500.- Ft/fő/éj, bátran tudom ajánlani.

 
kéküstökű csormolya Bejárás: 2011.09.11. Rögzítve: 2011.09.26 11:05:34

Ebéd a Bognár étteremben: tökös-mákos rétes nagyon finom, én már azóta otthon is sütöttem! Előtte ettem egy salátát, tökmagolajjal jól nyakon öntve, ami szintén ízlett. Jó, közepes árak.

 
vilmabertajuni Bejárás: 2011.06.28. Rögzítve: 2011.06.30 08:07:52

A hivatalos pecsétet megkapjuk két mísz pincérnőtől a Centrál-étteremben, ahol a korábbi évekbe is betértünk egy dödöllére, amikor erre jártunk. A lányok elosztanak most egyet, ízlik nekik. Én megkapom a pontyhalászlevemet, ami kifejezetten zsíros. Csendben nyugtázom a tévedést. Majd a lányok kérnek még egy dödöllét, ami már szintén jobban nyakon van öntve szalonnazsírral. Ott hagyják. Így most megkapom, amire már Kondorfa óta vágytam, egy szép nagy adag dödöllét.

A Centrál előtt elhaladunk egy kenyérbolt előtt, ahol a helyi pékség termékeit árulják. Nem rosszak, nem olcsóak, ahogy az étterem melletti bolt árai is inkább egy balatoni fürdőhelyére emlékeztetnek.

A dödölle után sokkal nehezebb továbbmenni, már megbántuk a kalandot. Később Bajánsenye külterületén (Dávidháza) visz át az út. Itt a jel elmegy egy fogadó mellett, ami annak ellenére tele volt ebédelőkkel, hogy már három óra körül járt az idő. Sokkal szimpatikusabb helynek tűnt, ránézésre az ennivaló is jobbnak. Nem lehet ez véletlen. Legközelebb megpróbáljuk ezt, gondoltam.

A napi 27 km Kercaszomorig tart, nem bánjuk. Rengeteg volt a patak melletti szakasz ezen a napon, sok a szúnyog, nagy a meleg. Az ötödik napunk befejeződött itt és másnap innen mentünk tovább. A faluban van egy bolt, a rend kedvéért benyomtunk itt egy extra-pecsétet, mivel nem szakaszhatáron szakítottuk meg az utat.

 
burnie Bejárás: 2011.04.23. Rögzítve: 2011.04.27 14:11:59

Őriszentpéter központjában, a körforgalomnál lévő szocreál (különösen belülről) Centrum Étteremben a régi stílusú, műanyag nyelű bélyegző rendben.

Itt kell leírnom, hogy a Bozsoktól Őriszentpéterig terjedő szakaszon a legtöbb helyen gyakorlatilag új, pengeéles lenyomatot adó, fa nyelű MTSZ-es bélyegzők vannak. Nyilván sokkal kevesebben koptatják őket mint az OKT-n.

A jelzések végig kiválóak. Soha 1 métert sem kellett rossz irányba mennem miattuk. Logikusan, jól láthatóan vannak felfestve. Erről a DDK atlasz is megemlékezett. Tényleg minden elismerést megérdemelnek a jelzés festői.

 
Ildi - Laci Bejárás: 2011.04.03. Rögzítve: 2011.04.03 19:37:27

Újra a Centrumban pecsételtünk a hivatalos bélyegzővel.

 
Ildi - Laci Bejárás: 2011.02.19. Rögzítve: 2011.02.22 07:41:49

DDK-s pecsét a Centrumban megvan.

 
oilos Bejárás: 2010.04.08. Rögzítve: 2010.08.18 11:00:09

Szállás-ajánlat:

Őrszem Fogadó, 9942 Szalafő, Templomszer 22/c. Tel.: 20/ 964-4208. Ár: 3100 Ft/fő/éj. Tiszta, igényes szállás. Az épület földszintjén kocsma és étterem található.

 
Morcsi Bejárás: 2009.11.08. Rögzítve: 2009.11.11 08:33:37
Centrum panzióban a pecsét rendben, mellé két nagy bögre forró tejeskávét fogyasztottunk, reggeli indításnak nagyon jól esett.
 
hörpölin&son Bejárás: 2009.09.04. Rögzítve: 2009.09.07 12:57:47
Pecsételés és ebéd a Centrum Étteremben. A pecsét erõsen átlegos, különösen az zavaró bene, hogy az "Õriszentpéter" felirat nagyjából hangyafejnyi betûkkel van szedve rajta! Sok tintát használva olvashatatlanná válhat a nyomtatási kép! A vendéglõ étlapján szereplõ "kisadag" is tisztességes mennyiségû ebédet jelent!
 
padler Bejárás: 2009.06.17. Rögzítve: 2009.06.21 15:15:41
MTSZ bélyegzõ a Centrum étteremben. Este a Bognár étteremben ettünk, nagyon finom, közepes árak. Másnap Bajánsenyén a Határ csárdában vacsoráztunk, turistamenüvel nem találkoztunk, de olcsó és finom. A "csárda" másik részében kocsma mûködik, mellette kékkút.
 
Vaskalap kartárs Bejárás: 2009.04.03. Rögzítve: 2009.04.26 13:29:16
A falu központjában, a Centrum étteremben van a valódi MTSZ bélyegzõ.
 
Ani77 Bejárás: 2008.09.27. Rögzítve: 2008.09.30 15:10:28
Még annyi, hogy jövõ májustól a bajánsenyei Határ csárdában lesz szálláslehetõség. Nagyon finom a tökös-mákos rétesük, turistamenü 1000 Ft-ért: korrekt, több fogásos, 8-félébõl lehet választani!
 
Ani77 Bejárás: 2008.09.27. Rögzítve: 2008.09.30 15:07:49
Centrumban bélyegzõ rendben.
 
slowind Bejárás: 2008.09.01. Rögzítve: 2008.09.09 11:57:06
Polgármesteri hivatalban pecsét, sátorhely magánháznál.
 
murmis Bejárás: 2008.07.05. Rögzítve: 2008.07.09 18:21:29
A Centrumban szívesen adták a bélyegzõt, de nem baj ha van kéznél bélyegzõpárna. A Centrum nyitva H-P 6-22; Sz-V 7-22.
 
Morcsi Bejárás: 2008.05.23. Rögzítve: 2008.06.27 11:03:58
Centrum panzióban a bélyegzõ rendben. Az autónk 3 napig állt a parkolójában, visszatérésünkkor épségben találtuk.
 
feltser Bejárás: 2008.05.07. Rögzítve: 2008.05.10 15:18:45
Centrum étteremben rendben kaptam bélyegzõt.
 
Rabacsaba Bejárás: 2008.03.15. Rögzítve: 2008.03.16 11:15:11
Centrum étterem és panzió nevû vendéglátóipari egységben MTSZ-es bélyegzõ rendben.
 
lociberli Bejárás: 2007.08.07. Rögzítve: 2007.08.22 13:09:50
Ha az idõ engedi, megéri betérni a helytörténeti múzeumba (Szikszai Edit Helytörténeti Gyûjtemény, Õriszentpéter , Városszer 55.) Az egytermes kiállítóhely az Õrség történetét mutatja be. A múzeumban a "Zöld út 2007" helyi bélyegzõjét kaptuk.
 
Palagyi Bejárás: 2007.07.22. Rögzítve: 2007.07.28 15:47:12
Centrumban MTSZ-es pecséttel bélyegeztünk. A tökös-mákos rétes megkostolását mindenkinek ajánlom, nagyon finom!
 
szabnet Bejárás: 2007.05.01. Rögzítve: 2007.05.16 09:52:56
Centrumban az MTSZ pecset
 
Yetike Bejárás: 2006.11.03. Rögzítve: 2006.11.06 12:15:16
Mi a Tourinform irodában (a kondorfai és a szalafõi út elágazásánál)kaptunk egy nagyon szép bélyegzõt.
 
kávé Bejárás: 2006.10.20. Rögzítve: 2006.10.25 10:47:11
A Centrum étteremben a pecsét. Mi a dödöllét próbáltuk.
 
asciimo Bejárás: 2005.08.27. Rögzítve: 2005.10.28 13:45:24
Nagypapi tanacsat szivleljetek meg, tenyleg apro a felirat. De a belyegzo jo, (centrum etterem) es a hamburger is finom. Bajansenyen is pecseteltem, itt is van egy szuper vendeglo, pont a kek mellett, tudom mindenkinek ajanlani(Hatar CSarda)
 
Fildi Bejárás: 2005.07.21. Rögzítve: 2005.07.25 22:45:57
A központban az Iparcikk boltban kértünk cégest. Zuhogott az esõ, így beestünk az elsõ helyre.
 
nagypapi Bejárás: 2004.08.06. Rögzítve: 2004.08.11 15:52:23
A Centrum étteremben továbbra is van pecsét. Meglepõ, hogy lehet itt (tejfölös-sajtos) lángost is kapni, és hamburgert is. Ez utóbbit próbáltam, és azoknak ajánlom, akiknek a mennyiség fontosabb a minõségnél (mikróban melegített hatalmas cipóban). Bélyegzõ jó állapotú, de próbanyomat szerintem szükséges, mert a középen levõ nagyon apró betûs felirat könnyen elmaszatolódik.
 
kekut Bejárás: 2003.12.21. Rögzítve: 2003.12.23 11:53:14
Városszeren a körforgalomnál van a "centrum". Ott van az étterem, benne a hivatalos bélyeggel, van két bolt is, egy Coop, meg egy modernebb vonalkódos, automata ajtós, bevásárlókocsis pennymarketes jellegû. Mi a Coop-ot használtuk, és teljesen megfelelõnek találtuk, de biztos jó a másik is.
 
Tisztul_A_Visztula Bejárás: 2003.11.23. Rögzítve: 2003.11.26 09:40:22
Az étterem nyitvatartása 7-21 óra. Ha valaki a két korai vonat egyikével jön Zalalövõrõl, akkor az állomáson is szívesen fogadják egy pecsétre
 
Güsziológus Bejárás: 2003.05.08. Rögzítve: 2003.11.03 13:15:41
A körforgalomnál van egy étterem. Itt van az MTSZ-es bélyegzõ. Párna nincs. Van egy "ikon" is elõtte.
 
vissza a listához