Bükk Teljesítménytúrázója Kupa

Bükk Teljesítménytúrázója Kupa

A Hegyiember és Baráti Köre 2008-ban meghirdeti a Bükk Teljesítménytúrázója Kupát. A kupát a Bükk hegységet szeretõ, kihívásokat kedvelõ teljesítménytúrázók számára írjuk ki. Célunk a komoly sportteljesítmény elismerése, ezért a kupa megszerzéséhez hosszabb és nehezebb túrákat kell végigjárni.

A kupa megszerzésének feltételei:

2008-ban teljesíteni kell 10 olyan, a Bükkben rendezett teljesítménytúrát, melyek összes távja legalább 450 km (tehát pontosan 10 túrán kell elérni a 450 km-t).
A következõ három teljesítménytúrát kötelezõ teljesíteni:
- Bükki Kilátások (március 1.)
- Bükki Források 50 (április 19.)
- Eger Csillaga 50 (szeptember 13.)

Év végén a fenti feltéteket teljesítõ túrázó a nevezési díj (1500 Ft) befizetése után névre szóló kupát és emléklapot kap.
A sorozatba minden olyan teljesítménytúra beszámítható, amelyet a Bükkben rendeznek, továbbá megjelent a Teljesítménytúrázók Társasága (TTT) honlapján (ttt.tr.hu) található túranaptárban. Bár nem a Bükkben, hanem a Heves-Borsodi-dombságban (Ó-Bükk) kerül megrendezésre, de beszámít a IV. Béla teljesítménytúra is. Felhívjuk a figyelmet, hogy csak azok a túrák számíthatók be, amelyeket a túrázó teljesített, tehát a rendezõség által kiírt útvonalon és az elõre megadott szintidõn belül járt végig. A túrák távja a TTT által egységesen elfogadott adatokkal kerül beszámításra.
Az igazolás módja és a díjazás átvétele: A kupára elõzetesen nem szükséges nevezni, a teljesítést a túrák igazolófüzeteinek, okleveleinek bemutatásával tekintjük elfogadottnak. Ennek idõpontja és a díjazás átvétele a kiírókkal történõ személyes egyeztetés tárgya.

Információ: Petõ Sándor, 06 (30) 511-5690, Kovács Beáta, 06 (20) 208-5711, E-mail: immolation@freemail.hu
A kiírás megtalálható az alábbi honlapokon: ttt.tr.hu és www.turabazis.hu

Élményekben gazdag túrázást kívánunk a Bükkben!

Hegyiember és Baráti Köre