Tisza-tavi Jégtúra

Tisza-tavi Jégtúra - 2008. február 9.

2008-ban már harmadik alkalommal várjuk a Tisza-tóhoz egy kellemes téli kirándulásra a túrázás szerelmeseit, a Tisza-tó eldugott, nyáron bejárhatatlan részeit felfedezni kívánó érdeklõdõket. Elõreláthatóan az idõjárás idén sem lesz kegyes hozzánk, s nem lesz biztonságosan bejárható jégfelület a tavon. Ennek ellenére most is nagyon érdekes túraútvonalat állítottunk össze, s a 33-as fõúttól D-re esõ területrészen a Tisza és a Kis-Tisza szegletében barangoljuk be az erdõkkel borított szigeteket, a köztük lévõ nádas, gyékényes laposokat és a Tisza part hangulatos szakaszait. A túra erdészeti jellegû földutakon, gyalogos ösvényeken vezet végig. Fontos az idõjáráshoz alkalmazkodó ruházat, a sárálló lábbeli és az itt-ott növényzet közötti bújkálást is elviselõ kabát. A túra lebonyolítását képzett túravezetõk segítik, akiktõl sok érdekességet is meg lehet tudni a Tisza-tóról a túra során. A túra nyomvonala nem lesz kijelölve, ezért teljesítménytúra jellegû teljesítésre az idén nem lesz lehetõség.

A túra várható távja: 12-16 km. A túra részvételi díja 500 Ft/fõ, 1 felnõttel egy 14 év alatti gyermek ingyen vehet részt.
A rendezvény programja

09.00-10.00 Jelentkezés és regisztráció a Fehér Amúr Halászcsárda lenti parkolójában (33-as fõút Tisza-hídnál)
10.00-10.15 Tájékoztató, hasznos tudnivalók és biztonsági szabályok ismertetése.
10.15-14-15 Gyalogtúra túravezetõkkel és 2-3 pihenõponttal, ahol lehetõség van a hozott elemózsia elfogyasztására.
14-15 órakor visszaérkezés a halászcsárda parkolójába. A csárdában lehetõség lesz ki-ki alapon egy ebéd elfogyasztására.

Kérjük, lehetõség szerint mindenki jelentkezzen elõzetesen, mert a túravezetõket a létszámtól függõen szeretnénk biztosítani!
A túra jelentkezési lapja letölthetõ a www.tiszatoinfo.hu címrõl.