Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) elektori gyûléseire elektorállítás - TTT, MVTE felhívás!

Tisztelt Sporttársaink! Kedves Turista Barátaink!

Bizonyára értesültetek róla, hogy a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) elektori gyûléseire való elektorállítási folyamat éppen ezekben a napokban zajlik.

Miért fontos és nagy jelentõségû esemény ez számunkra? Azért mert a leendõ elektorokból álló elektori gyûlések fogják megválasztani azokat a regionális és szakmai kollégiumok tagjait, amelyek kiírják a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) különbözõ mûködési és egyéb pályázatait, valamint tartalmilag elbírálják azokat és támogatási döntéseket hoznak azokról. Az éppen most véget érõ ciklusban tapasztaltuk, hogy az olyan tevékenységet folytató szervezetek, amelyek tevékenységi körébõl kollégiumi tag, vagy tagok kerültek ki, a pályázatok elbírálása során lényegesen kedvezõbb elbírálásban részesültek, mint azok, akiknek tevékenységi körébõl nem került ki egyetlen kollégiumi tag sem.
Ebbõl adódóan arra az elhatározásra jutottunk, hogy az éppen most zajló elektorállítási folyamat eredményeképpen megalakuló elektori rendszer elektori gyûlésein mindent el kell követni annak érdekében, hogy a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) Közép-Magyarországi Regionális Kollégiumának turista tagja, vagy turista tagjai is legyenek.

Hogyan tudjuk ezt elérni? A következõ folyamat állomásainak következetes betartásával:
  • A budapesti vagy Pest megyei székhellyel rendelkezõ turista szervezetek állítanak egy‑egy elektort a Közép-Magyarországi Régió elektori gyûlésére.
  • A felállított elektorok jelöltállítás céljából összejönnek, és turista jelölt, vagy jelöltek személyében állapodnak meg.
  • A Szociális és Munkaügyi Miniszter által összehívandó elektori gyûlésen a felállított elektorok részt vesznek, közülük egy a megállapodásban rögzített személyt vagy személyeket ajánlja kollégiumi tagnak.
  • Miután ezen személy vagy személyek felkerülnek a jelölõ listára, a titkos szavazás során a turista elektorok szavazatukkal támogatják õt vagy õket.
Budapesten és Pest megyében bõven van annyi turista szervezet, amennyi szavazattal az éppen most véget érõ ciklus tapasztalatai alapján biztos kollégiumi tagságot lehet szerezni!

Az itt részletezett folyamat sikere érdekében azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulunk minden budapesti és Pest megyei székhellyel rendelkezõ turista szervezethez, hogy éljenek elektorállítási jogukkal! Erre 2008. szeptember 30-ig van lehetõség!

A bejelentkezés részletes feltételei a www.nca.hu honlapon az elektori rendszer menüpont alatt a miniszteri felhívás dokumentumban olvashatóak. A mellékletek közül a 30 napnál nem régebbi kivonatért el kell menni vagy a Fõvárosi Bíróságra, vagy a Pest Megyei Bíróságra, minden egyéb melléklet a szervezetek rendelkezésre áll!

A cél sikere érdekében Sporttársi üdvözlettel:
Pinkert László
a Teljesítménytúrázók Társasága (TTT)
elnöke
(30) 231-9865
pinkert.laszlo@gmail.com
Jávor Zoltán
a Magyar Vándorok Teljesítménytúrázó Egyesülete (MVTE)
elnöke
(70) 565-3010
javor.zoltan@t-online.hu