Túranaptár 2009, Rendezõi értekezlet - TTT hírek

Tisztelt Túrarendezõk!

A Teljesítménytúrázók Társasága 2009-ben is megjelenteti rendszeres kiadványát, az éves Teljesítménytúra naptárat. A naptárba kerüléshez szükséges adatlapot már kiküldtük email-ben, illetve a postai levélben a fõrendezõk és/vagy a rendezõk részére. Ha valakihez nem érkezett meg, jelezze.

Az adatlap (honlapunkról letölthetõ) számítógéppel tölthetõ ki (rtf formátumú), a kitöltéshez állandó internet kapcsolat nem szükséges. A kitöltött adatlapot a ttt.levelek@gmail.com e-mail címre várjuk vissza, 2008. november 9-ig, a Teljesítménytúra egyeztetõ értekezlet idõpontjáig. Kitöltéssel kapcsolatos kérdésekre Fehérvári Máté tud válaszolni (ttt.levelek@gmail.com , 06-30-284-2730).

A TELJESÍTMÉNYTÚRÁK 2009 - ELÕZETES lista (folyamatosan aktualizált) szintén elérhetõ.

A Túranaptárat 2009. január közepére szeretnénk megjelentetni. Ehhez szükséges, hogy a túrák részletes kiírásait minél elõbb megkapjuk Tõletek!

Határidõk:
- 2008. november 9. - Túrarendezõi egyeztetõi értekezlet, melyre a részletes kiírást, (de a túra idõpontját, nevét, távjait, helyszínét mindenképpen) várjuk!
- 2008. november vége: a januári túrákat a 2008. december 6-i hétvégén (Bakonyi Mikulás túránkon) már egybeszerkesztve, nyomtatásban tervezzük terjeszteni
- 2008. december 1. - szerkesztés megkezdése. A naptárat folyamatosan szerkesztjük, idõrendben, utólagos beszúrás, átszerkesztés technikailag nem lehetséges. A késõbb érkezõ túrák csak a naptár végére kerülhetnek.
- 2008. december 31. - kézirat lezárása!!!
- 2009. január elsõ hét: szerkesztés lezárása, lektorálás
- 2009. január második hét: nyomdába adás.

A Túranaptárat 1600 példányban tervezzük kinyomtatni, az ideihez hasonló ~400 oldalnyi terjedelemben. Továbbra is teljeskörûségre és a részletes kiírások megjelentetésére törekszünk. Habár az internet megjelenésével a nyomtatott naptár jelentõsége csökkent, a kiadvány összeállításával (és a határidõk betartásával) biztosítható, hogy a túrázók elõre tervezhetõen el tudják érni a számukra fontos túrák adatait. A kiadvány terjesztése a túrázók számára elsõsorban a tavaszi teljesítménytúrák rajtjában vagy céljában történik majd, szintén önköltségi áron. A szerkesztéssel, összeállítással kapcsolatos költségeket egyesületünk pályázati illetve az 1%-ból befolyt támogatásokból biztosítja, azonban további anyagi támogatást szívesen fogadunk.

Tartalmában és felépítésében komoly változtatást nem tervezünk:
- Gyalogos és kerékpáros (hazai és külföldi) teljesítménytúrák
- Vízi- és kombinált teljesítménytúrák
- Túramozgalmak
- MSTSZ Nemzeti Bajnokság kiírás
- MTSZ minõsítési rendszer kiírás
- TTMR minõsítési rendszer kiírás
- UMSZ ultra futó kupa kiírás
- IVV túrák
- Zöldgömb kisvasutas túrák
- Amatõr kerékpáros kupa kiírás
- Országos Tájékozódási bajnokság futamai
- 2008-as túrák részvételi statisztikája
- 2007-as Év Teljesítménytúrázója díjazottak listája
- 2007-as Hazai legjobb Teljesítménytúra eredménye
- Idõrendi- névmutató rendezvénytípusok szerint
- A színes oldalakon Túrafotók és Hirdetések

A túrák adatai a nyomtatott túranaptárban és az interneten, a TTT honlapján (http://ttt.tr.hu/naptar) található túranaptárban is megjelennek majd, továbbá elõfordulhatnak egyéb, külsõ elektronikus vagy nyomtatott hírforrásban is. A beérkezett adatlapok alapján folyamatosan frissített elõzetes naptár a TTT honlap Letöltések menüje alatti címen érhetõ el.
Természetesen ezúttal is lehetõség van a szokásos túrainformációktól eltérõ anyagokat megjelentetni a nyomtatott naptárban (hirdetés, túramozgalom kiírások, nem teljesítménytúra rendezvények, stb.).

A jövõ évi túrák szokásos rendezõi egyeztetõ értekezlete 2008. november 9-én (vasárnap), 10:00-órakor kerül megtartásra. Helyszíne: 1024. Budapest, Lövõház u. 39. Millenáris irodaház.

Amennyiben túrá(i)tokat nem rendezitek meg 2009-ben, kérem, hogy azt is tudassátok!

Sporttársi üdvözlettel:
TTT elnökség nevében
Fehérvári Máté
TTT alelnök
ttt.levelek@gmail.com , http://ttt.tr.hu
06-30-284-2730
Teljesítménytúrázók Társasága (közhasznú egyesület), 1590. Budapest, Pf. 110.