Mátrai templomok lovagja - Új, jelvényszerzõ túramozgalom ajánló

Kedves Túratársak!

Ahogy már személyesen is hallottatok róla, idén a Mátra TTS szervezésében egy új jelvényszerzõ túramozgalmat üdvözölhetünk a Mátrában, ami a Mátrai templomok lovagja névre hallgat.

A túra célja, hogy a templomos lovagok hagyományain keresztül haladva bemutassa a mátrai egyházi létesítményeket, megismertesse azok történetét, valamint a körülöttük lévõ csodás környezetben is gyönyörködhessünk utunk során.

A túra útvonala 28 km, amihez teljesítési iránytól függõen 375 m vagy 1220 m szintkülönbség társul Fallóskút és Gyöngyössolymos között. A túra során felkereshetjük a Fallóskúti templomot, a Bagolyirtási templomot, a Mátraszentimrei templomot, a Három falu templomát, a Galyatetõi templomot, Mátraháza templomát, Mátrafüred templomát, valamint befejezésképpen a Gyöngyössolymosi templomot.
Amennyiben kedvünk van, akkor utunkat meghosszabbítva kitérõt tehetünk a Gyöngyöspatai templomhoz, valamint Gyöngyös város két templomához is.
A túra több szakaszban is bejárható, ugyanakkor egy nap alatt is kényelmesen teljesíthetõnek tûnik, mint az kiderül Gedei Kati túrabeszámolójából is, aki elsõk között teljesítette a túramozgalmat, és már át is vette az érte járó kitûzõt.
A túra részletes leírását tartalmazó túrafüzet a gyöngyösi Tourinform irodában igényelhetõ! Sok szép teljesítést kívánunk Nektek, és várjuk a túráról készült újabb írásos beszámolókat!

Készítette: Lengyel Róbert - Kékes TE - Elnökségi tag

Gedei Katalin beszámolója a teljesítésrõl: részletek
Merva Eszter, szerkesztõ, Kékes Turista Egyesület - 3200 Gyöngyös, Török Ignác u. 1. - info@kekesturista.hu