Családi BringaTúra a Balatonnál - rendezvény ajánló

A MÁV-START Zrt. harmadik alkalommal támogatja, és egyben névadója a fél Balatont megkerülõ Családi Bringatúrának.

Családi Bringatúra 2009. június 20-ra, szombatra meghirdetett szabadidõs rendezvény célja az aznap életbelépõ nyári menetrendre történõ figyelemfelhívás, a vasúti-kerékpáros turizmus, egyben az utazás ily módon történõ kombinálásával környezetünk védelmének, valamint a Balaton és környéke, mint kiemelt nyári, idegenforgalmi és turista tájegység vasúton történõ elérésének népszerûsítése, és végül az idén második alkalommal a nyári hónapokban, június 20-tól minden szombaton és vasárnap Budapest-Siófok-Budapest viszonylatban közlekedõ fürdõjárat, a Siófok Expressz promotálása.

Szeretettel várunk mindenkit a túránkra!

ÚTVONAL: A kerékpáros túra résztvevõi a siófoki vasútállomástól 10.00-11.30 óra között, vagy a balatonalmádi rajthelyrõl 11.00-13.00 között; kb. 15 percenként indított csoportokban vágnak neki a távnak és egyaránt Siófokra érkeznek a megadott útvonalakon.

I. útvonal: kerékpártúra a Balaton keleti medencéje körül.
Rajt és cél egyaránt a siófoki vasútállomásnál. Útvonal: Siófok - Balatonszéplak - Zamárdi - Szántód - (majd az északi partra komppal átjutva, amely egy alkalommal, a rajtszám felmutatásával ingyenes) - Balatonfüred - Csopak - Alsóörs - Balatonalmádi - Balatonfûzfõ - Balatonkenese - Balatonvilágos - Siófok. A táv 75 km.
Balatonalmádiban a résztvevõk ellenõrzõ ponton kell, hogy bejelentkezzenek, ahol frissítõvel várják õket a rendezõk.

II. útvonal: kerékpártúra Balatonalmádi-Siófok között.
Útvonal: Balatonalmádi - Balatonfûzfõ - Balatonkenese - Balatonvilágos - Balatonszabadi - Siófok. A táv 36 km.

További részletek a rendezvény honlapján.