Pest Megye Teljesítménytúrázója 2010 - Új teljesítménytúra mozgalom

Pest Megye Teljesítménytúrázója

A Pest Megyei Természetbarát Szövetség a Szigeti Túrázók Természetjáró Csoport szervezésében túramozgalmat indít teljesítménytúrázók számára a 2010. évtõl kezdõdõen.

A mozgalomban részt vehet: Bármely teljesítménytúrázó.

A mozgalom célja: Pest megye tájainak (Alföldi régió, Börzsöny, Budai hegység, Gödöllõi dombság, Pilis és a Visegrádi hegység), természeti és néprajzi értékeinek megismertetése, az egészséges életmódra és a rendszeres természeti sporttevékenységre való ösztönzés, illetve az elért sportteljesítmények méltó elismerése.

A teljesítés feltételei: A mozgalomba minden olyan gyalogos teljesítménytúra beleszámít, amelyet Pest megye területén rendeznek és szerepel a Teljesítménytúrák itthon és külföldön 2010 teljesítménytúra-eseménynaptár kiadványban.

Tájegységet átszelõ teljesítménytúra ahhoz a tájegységhez tartozónak tekintendõ, amelyikben a táv nagyobb része halad. Egy rendezvénynek csak egy résztávja számítható be a mozgalomba.

Tájegységek:

  • Alföld

  • Börzsöny

  • Budai-hegység

  • Gödöllõi-dombság

  • Pilis és a Visegrádi-hegység

A túramozgalom akkor tekinthetõ teljesítettnek, ha az alábbi pontok mindegyike teljesül:

  • Legalább 10 teljesítménytúra teljesítése

  • Minden tájegységbõl legalább egy teljesítménytúra teljesítése

  • Legalább 250 km teljesítése

Csak azon teljesítménytúrák számíthatóak be, amelyekre a Pest Megye Teljesítménytúrázója Túramozgalomban induló túratársunk szabályosan benevezett (regisztrált), és szintidõn belül teljesítette is a távot.

Több megyét érintõ teljesítménytúra abban az esetben számítható be, ha a túra nagyobb része Pest megye területén halad.

A mozgalom teljesítésének igazolása: Az igazolófüzetet levélben Baranyi Zsolt címére (2316 Tököl Duna u. 4/A III/12.) vagy digitalizált másolatát e-mailben a baranyi@bkgsz.hu címre kell elküldeni. A mozgalom díjazásának alkalmi térítési értékét (400 Ft-ot) az igazolás elküldésével egy idõben el kell juttatni a szervezõkhöz. A szervezõkkel történõ egyeztetés szerint ez történhet postai úton, átutalással vagy személyesen.

A mozgalom díjazása: A mozgalom teljesítõje elnyeri a Pest Megye Teljesítménytúrázója elismerõ címet, egyedi nyomtatású oklevél, valamint évente változó kitûzõ díjazásban részesül.

Az a túrázó, aki egy naptári év alatt kétszeresen teljesíti a túramozgalmat (azaz teljesít legalább 20, tájegységenként 2-2 teljesítménytúrát és mindeközben megtesz legalább 500 km-t), jelvény díjazásban is részesül. Ebben az esetben két igazolófüzetet kell beküldeni elbírálásra.

Díjkiosztó: A kitûzõk és oklevelek átadására 2011. február 10-én kerül sor a Pest Megyei Természetbarát Szövetség irodájában, vagy a rendezõkkel történõ egyeztetés alapján, egyéb helyen és idõpontban.

Megjegyzés: Legkésõbb 2011. január 15-ig be kell nyújtani elbírálásra az igazolófüzetet és a díjazás költségét, ellenkezõ esetben a díjazás elévül.


 

Igazolófüzet: A túramozgalom igazolófüzete megvásárolható (100 Ft) a téli teljesítménytúrákon, megrendelhetõ a baranyi@bkgsz.hu e-mail címen vagy letölthetõ
a www.szi-tu.hu/pmtt honlapról.


 

További információk:

www.szi-tu.hu/pmtt

70/505-9595