Túrabeszámolók


@Éves túraösszesítő

highlander88Túra éve: 20092009.01.15 02:14:20
"Erõltetett ez a menet, fáradt lehet, ki belement,
szép kis menet, egy tönkrement cipõpatent többet jelent, "
(Cseh Tamás - Erõltetett menet)


Lássuk csak,mit sikerült tavaly összehozni...

Volt mindenek elõtt egy BUÉK 20,ezért aztán szó szerint átrepültem fél Európán.Nem baj,legalább élveztem.
Azután hosszú áramszünet következett,teljesítménytúrázás helyett sirályokat kergettem az Északi-tenger parti szikláin egy agyament lengyel kollégával,aki mindig furcsán nézett rám,amikor az itthoni túrákról meséltem neki.

"Aztán visszajöttem,mentem a sörgyárba" - majdnem,csak nem a sörgyárba.Álmossal megkíséreltük bejárni az évek óta fiókban pihenõ útvonaltervemet a Börzsönyben,amit saját(sok sör,késés,régi térkép..) és tõlünk független(vaddisznókonda,vihar,lekopott jelzések...) furcsaságok kissé megakasztottak.A projektet nem adtuk fel,csak jegeltük.

Július,akkor Rákóczi...ha 150,akkor 150.Legyen.Miért?A hét elején még a Tátrában rúgtuk a jeget valamelyik kuloárban Tusnyik Bélával,de már csütörtök este Sárospatakra érkeztünk Álmossal,abban a tévképzetben,hogy majd péntek napközben alszunk,a 19:00-s tömegrajtra készülve...ehhez képest alig aludtunk valamit,és halálfáradtan indultunk...meg is lett az eredménye:Álmos megcsinálta,én kevésbé.Vágáshután(134.km) beadtam a kulcsot.A célban egy 75-ös kitûzõvel szúrták ki a szememet,de mindegy...így jártam.

Szomorúan vettem tudomásul,hogy nem lesz többé Corvin 80:(((

A nyáron valahogy több túrára nem jutottam el,helyette mint minden normális ember,inkább sziklát másztam,egészen addig,amíg nem estem egy szép nagyot az Oszolyon.Egy héttel késõbb sikerült lelovagolni 60km-t,ami jobban lefárasztott,mint ugyanennyi táv szinttel történõ lesétálása.(Ló hiányában a tevékenység korlátok közé esik,pedig jó lenne...)

A szeptember ismét Magyarkúton talált,a beacos hétvége ismét M. János felmenõit kellemetlen,vulgáris jelzõk között emlegetve telt.

NaHáT,a NaHáT százas lett...2007-ben nagyon megtetszett az akkori 93-as,így nem akartam kihagyni,de mégis erre kényszerültem.

Ha október,akkor Bakonyi Barangolás...hát nem.No Megállj Csak!Nem bántam meg.

Novemberben rajthoz akartam állni a 2.(vagy 3.???) Piros 85-ért,de valahogy ez se jött össze,a torokgyulladás másképp gondolta.Hiába,Magyar Vándor 105 óta nem jártam arrafelé...

November vége,20. születésnap,de nem csak az enyém,Vaddinoé is.Hogy legyen?Hova menjünk?Prazka Stovka...ideálisnak tûnik.Minden az utolsó pillanatban rendezõdött,ahogy kell,nehogy elbízzuk magunkat.Ilyen jó idõt ilyen távon még nem mentem.Rosszabb születésnapom ne legyen,jobb meg úgyse lesz.Köszönettel tartozom Attilának,Bálintnak,RushBoynak és Vaddinonak!

Egy hétre rá Bakonyi Mikulás 50...elõször...két negyvenest már magaménak tudhatok.Érdekes volt,a teljesítés körülményei leginkább a 2004-es Bakonyi Barangolásra emlékeztettek (aki tudja mirõl van szó,az tudja,aki nem...hát találgasson).

Tortúra kimaradt,jobb volt helyette lovagolni,meg esni egy szépet,amivel sikerült leamortizálni magamat BUÉK-ig.

akkor nézzünk egy szubjektív listát,eszembejutási sorrendben:
Legszebb:Prazka Stovka...(a kilátó,a karácsonyfa meg a kastély okán)
Legidgesítõbb:Rákóczi 150(északi zöld:felmenni minden kiß@$zott dombra,lemenni minden gödörbe)
Legkeményebb:Rákóczi...feladtam...akkor BEAC(utolsó 10-15km)
Legkönnyebb:BUÉK(csodálkozik valaki?)
Legtöbb aszfalt:Prazka
Legkevesebb:BUÉK
Legszintesebb:Rákóczi
Leglaposabb:Prazka
Legdrágább(ár/érték):BEAC(no komment)
Legolcsóbb(ár/érték):Prazka Stovka(kb 1000 forint)
Legsarasabb:Bakonyi Mikulás 50(úgy az egész)
Leghidegebb:Prazka(szombat reggel...brrr)
Legforróbb:BEAC
Legesõsebb:Rákóczi(az esõkabátomtól 2km-re szarráázni...)
Leggyorsabb teljesítés:Prazka
Leglassabb:No Megállj Csak!(én sem értem)

Távokat,szinteket nem adnám össze,mert elég nevetséges adatok jönnének ki a végére.