Túrabeszámolók


Magyarországi Forrástúrák

mz/xTúra éve: 20092009.12.15 09:12:14
Forrástúra a Visegrádi-hegységben
(A kiírásban szereplõ pontos táv: 26,5 km / 1000 m)

Nagyon jó ötlet ez az alig ismert és alig látogatott forrásokat bemutató túrasorozat, mert még a rendszeresen túrázókat is olyan helyekre viszi el, amik még nekik is tartogatnak meglepetéseket és újdonságokat, ráadásul ezen a téli változaton még a táv sem olyan nagyon megerõltetõ, a teljesítésért fellõtt, dátumozott, egyedi fémjelvény pedig egész egyszerûen már több, mint vonzó jutalmazás, úgyhogy nem is igazán lehetett kérdés, hogy a hétvégén hol fogom dagasztani a sarat!

Na, merthogy sárból azért volt bõven! Sajnos a hõmérséklet pont a fagypont körül ingadozott, ami mint tudjuk, annyiból nem túl szerencsés ilyenkor, hogy hidegnek már hideg van, de a föld még nem fagy meg, így a sár is megmarad, meg a hideg is… De sebaj! Igazából a sár is csak Khüllenberg forrás felé lépte túl egy kicsit a jó ízlés határát, az út többi részére panaszunk nem igazán lehet.

A Hétvályus forrástól felfelé vezetõ kaptatót eddig nem ismertem, de most volt alkalmam összefutni vele, s nálam máris bekerült a „best of” útvonalak közé, amolyan Ágasvár, Oroszlánvár feeling, ezeket biztos sokan ismerik… Ez is alig 320 méter, de közben van benne 117 méter fölfelé, s ja, út az igazából nincs… Jó kis móka! :-)

A túra szervezõi egyébként tökéletes munkát végeztek, az út néhol ugyan jelzetlen helyeken haladt, de a szalagozás szó szerint elvéthetetlen volt, a Hétvályus forrás felé letéréskor félméteres élénk pink színû szalagok lobogtak a szélben, aki ezek mellett el tudott menni, annak gratula… :-) A Csaba kútnál szintén hatalmas szalagerdõ várt a kanyarban, egyedül a célból hiányoltam egy pár szalagot, ott a „fürdõ melletti pizzéria” megfogalmazás talán nem volt annyira egyértelmû, hogy akkor hol is, de azért ez nem okozott megoldhatatlan problémát… Ahogy láttam, néhányan azért elmentek mellette, szóval ide valamilyen jelzés talán még jó lett volna…de soha nagyobb mulasztást!

Egyébként köszönet a túra rendezõinek a sok munkáért, amit a szervezésbe és a megvalósításba belefektettek, köszönet a patakmeder menti kötélért, köszönet az átlagon felüli ellátásáért a Khüllenberg forrásnál, a jó szalagokért, s persze köszönet a valóban impozáns és exklúzív dátumozott fémjelvényért!

Klassz túra volt, még ha olyan sárosan is értem vissza a célba, mint egy disznó! :-)

Táj/útvonal/feeling (szerintem): 4,5
(mivel ez egy tematikus túra volt, ez meghatározta az útvonalat is egyben, így az tulajdonképpen adva volt…A túrán érdekes helyekre jutottam el, olyanokra, ahol még sohasem jártam, úgyhogy végülis tetszett)

Szervezés (szerintem): 5
(nagyon jó volt a szervezés)

Itiner/útleírás (szerintem): 4,5
(én az itinerben még egy térképvázlatnak örültem volna, de tény, hogy csak a leírás alapján is kitûnõen el lehetett navigálni)

Ellátás/szolgáltatás(szerintem): 4,5
(a célban talán még jól esett volna egy meleg tea, de a Khüllenberg forrás full extrás választéka minden igényt kielégített - köszönjük)