Túrabeszámolók


@Éves túraösszesítő

Boszi72Túra éve: 20102010.01.06 17:13:27
Számomra a 2009-es év tanuló év volt, hiszen februárban kezdtem a túraélmények begyûjtését a Margita 20-as távjával, ahol ismeretlen, de nagyon jószándékú emberekkel találkoztam, akiknek köszönhetõen nem riadtam el ettõl az elfoglaltságtól, sõt. Ez volt a legrövidebb túrám, aztán sok 30-40-50km-es táv után sikerült a leghosszabbat, egy 65km-eset is teljesíteni, ami majdnem 85km lett (mást mondott a szívem és az eszem - az eszemre hallgattam, én balga :-(). Kb 1300km körüli távot futottam/gyalogoltam.

Sérülések, esések: egy lefejelt faág Solymárnál eséssel egybekötve, 2 látványos hasalás a hóban (Budai trapp, Tortura)
Ahol a legrosszabb formában voltam: Budai Falasokk
Ahol a legjobban bírtam: Piros 65
Ami elõtt a legkevesebbet aludtam (kb 1 óra): Fóti Somlyó 30
Ahol a legtöbbet tévedtem el (talán): Sárga 40, Pilis50, Budai Falasokk, stb.

Igazából pótolhatatlan élményekkel lettem gazdagabb, rengeteget tanultam, gyönyörû helyeken jártam, ahol azelõtt még soha. Rájöttem, hogy nagyobb teljesítményre vagyok képes, mint korábban gondoltam, azóta is döntögetem a korlátaimat.
És ami az egészet megkoronázza, az azoknak az újdonsült ismerõsöknek a jelenléte, akikkel ezeket az élményeket megoszthattam, hiszen együtt nyögtünk és örültünk, osztottuk meg az ételt-italt, mikor mi hiányzott. És persze traccsoltunk. Sokat köszönhetek azoknak, akik praktikus tanácsokkal láttak el, bíztattak, amikor már kifulladóban voltam, vagy épp utánam szóltak, ha rossz felé szándékoztam lefordulni (ebben ugyanis nagyon jó vagyok).
Összességében elkötelezett híve lettem a túrázásnak, terepfutásnak, beleszerelmesedtem ebbe a sportba, minden hozadékával együtt. :-) Én ezt kaptam idén a túráktól.
Köszönet minden túrázónak, futónak, akivel találkoztam s persze a szervezõknek.