Túrabeszámolók


Boglárka

karilTúra éve: 20132013.03.03 20:03:00

 Ez évben harmadik alkalommal rendezte meg egyesületünk a Boglárka teljesítménytúrát, melynek célja Balatonboglár és a Boglári borvidék megismertetése a résztvevõkkel. A korábbi években megszokott Mini és Midi távot kibõvítettük egy 33 km-es Maxi távval.


A rendezvénynek idén is a Mathiász János Szakközépiskola adott otthont, biztosítva a kulturált rajt és cél helyet, melyet ezúton is köszönünk.


Összesen 178 személy nevezett, melybõl 31 a mini távon, 83 a midin, 64 pedig a maxin indult. A minirõl 6-an átneveztek a midi-re. A maxin 2 személy nem fejezte be a túrát, kényelmi okokból Szõlõskislakon abbahagyták.


Ez évben is meghirdettük a Boglárka kupát, melyet egy 8 fõbõl álló balatonszemesi csapat nyert el.


A Somogy-megye Teljesítménytúrázója és az Észak-Somogy Teljesítménytúra Kupa igazolólapját szorgalmasan kellett pecsételnünk. Több új igazolólapot is kiadtunk.


Sorban érkeztek az ismerõs és ismeretlen arcok, kellemes idõben jó volt a hangulat is. Tagtársaink házi sütésû süteményekkel várták õket az ellenõrzõ pontokon és a célban is jutott a korán érkezõknek. Legidõsebb teljesítõ az 1928-as születésû Göndöcz István tanár úr. Jövõre is várjuk.


A túra résztvevõi a következõ településekrõl érkeztek:


Baja, Balatonboglár, Balatonendréd, Balatonlelle, Balatonszárszó, Balatonszemes, Budapest, Budaõrs, Devecser, Dombóvár, Döbrököz, Ecseny, Érd, Fonyód, Hévíz, Kadarkút, Kaposvár, Kereki, Keszthely, Kiskunhalas, Kötcse, Magyarszék, Marcali, Nagyberény, Nagykanizsa, Nagymaros, Nagynyárád, Németkér, Paks, Pécs, Piliscsaba, Ságvár, Semjénháza, Siófok, Szár, Szekszárd, Szentes, Székesfehérvár, Szigetszentmiklós, Szõlõsgyörök, Szulok, Úrhida, Veszprém, Zamárdi, Zengõvárkony


Köszönjük, hogy velünk tartottatok. Találkozunk 2014-ben ugyanitt!