Túrabeszámolók


Téry Ödön emléktúra 50/25/20

kockaTúra éve: 20072007.03.24 21:22:00
A kissé otthonülõs idõ miatt a szombaton túrázni szándékozó egyetemisták serege reggelre mindössze hat fõre olvadt. Ezt egyébként én még mindig nem tartom rossz létszámnak ahhoz képest hogy milyen szomorkás volt néha az idõ. A túra eleje jópofa mókákkal tellett, Ákos felvetette hogy milyen Lonsdale-s pulóverem van, erre elkezdtem elõadni hogy tévébontós skinhead vagyok, ahogy elõresandítottam a lányok felé a döbbent arcokról azt olvastam le hogy ezt komolyan vették :) Furcsa bug nálam az hogy az irónia dolgot nem tudom egészen jól kifejezni és ezért úgy tünik mintha komolyan gondolnám. Utánna jól el is beszélgettünk arról hogy a tévé milyen agymosás, nem kellett hozzá az hirtelen rögtönzött egyéniségemet használnom mert amúgy is utálom a tévét mint a sszz..-t
Aztán Joe és Ákos elhúztak, nekik nagyon fontos teendõik voltak a délután a nõi nem szolgálatában. Ilyesmi. Lassan bóklászósan mendegéltünk Piliscsaba felé, mert nekünk 12:10-kor érkezett az a vonat amivel nem jött senki, de megigértük hogy megvárjuk hogy hátha (igazi lelkiismeretes hittéritõk vagyunk mi ketten Danival). A lányoknak meg úgyis volt egy órájuk a következõ vonatig. Megszállt minket a délelött laza szitálósesõs, nyugodt hangulata és Dani agya le is gyártotta a világbéke gondolatát. Én is úgy voltam vele hogy ha ma jut kezembe a világhatalom, akkor béke fog honolni a földön. Másnap reggelig legalábbis :) Aztán kicsit erõsebb lett a szél meg az esõ is, igazából ha kicsit jobban esik akkor már lehet hogy azt mondtam volna hogy ejnye, De ez szerencsére nem történt meg :)
Na, ahogy beértünk a féltáv-kocsmába, én megdöbbentem azon hogy hány túrázó bagózik. Itt elérkezettnek láttam az idõt hogy megreggelizzek végre, valamint megérkezett a vonat ami semmi ismerõst nem hozott. Még dumáltunk meg kajáltunk egy ideig, Ákos megpróbált demotiválni, de idejében lelepleztük a próbálkozásait. Aztán valamikor 12:30 körül Danival továbbindultunk. Innentõl kezdve tényleg rendesen toltuk. Na és akkor most elmondom hogy mirõl maradtak el a huszaskák :)

* Pilisszentkereszten húsleves, miközben megszemlélheti az ember a szántásról alkotott legendás festményt. (csatolva, népmûvészet a javából, a leves is kábé ilyen szinvonalú volt)
* Dobogókõn a Eötvös túristaház motyói, életmentõ alma, a kilátóban a gyönyörû fehér ködfal
* Kicsit arréb Dobogókõtöl kitisztult az idõ, a felhõ alatt ki lehetett látni a Börzsonyre, ahol a jelek szerint sütött a nap. Nagyon szép látvány.
* Hatalmas sárdagasztás útban Dömösre, pár zakóval tarkítva. Sajnos nagyon megkopott a bakancsom talpa és csúszik.
* Dömösön célsprint, célmotivációs süti betöltése
* Sok hamisan elénekelt dal amit út közben elõ szokunk adni :)

Jófajta túra volt, kár hogy az idõ ilyen ijesztgetõsre sikeredett, de igazából szerintem nem volt ez semmi komoly. Szerintem jó mókárol maradt le aki engedett a lustaságnak.