Túrabeszámolók


KINIZSI SZÁZAS és Terep Százas (2006-2008)

yoyoTúra éve: 20072007.05.26 18:52:45
Kinizsi 100 !

Tavaly mikor megcsináltam a piros 65 öt akkor eldöntöttem,hogy lesz kinizsi idén .
Aztán ahogy közeledett a tavasz egyre jobban rinyáltam ,sok lesz ez neked cillagom mondtam magamnak .. .jól van, akkor ha jól teljesitek Sárváron , akkor tényleg nekimegyek . Hát ott is helytálltam ,de a félelem az maradt önbizalom semmi ,csak nyafogás nyifegés Juditnak,nyuszinak ,meg akinek csak tudtam nyirmogtam.
Annyira stresszeltem magam,hogy a k100 hetében kedden torokgyulladást kaptam .,a legnagyobb kánikulában , ez biztos jel ,hogy maradjak a seggemen ,de makacs voltam,meg aztán már mindent lerendeztem,és Editkét sem akartam cserben hagyni .
kúráltam magam ahogy csak tudtam .
Aztán eljött a k100 napja ,és esett az esõ reggel,ejj ,de jó legalább lesz miért feladni .
kiértem csillaghegyre ,és mikor megláttam a tömeget ,istenem hát ennyi ember akarja ezt akkor biztos jóó lehet:)

Bepakoltunk efemm kocsijába ,és Editkével beálltunk indittatni .
Elõsször csak gyalogoltunk ,majd a kevély elõtt futni kezdtünk ,aztán megint gyaloglás ,
Nemtudom mennyi idõ alatt értünk fel,mert nem inditottam el az órámat.
lényeg a lényeg,hogy gyürtük a távot . Ugorjunk egy nagyot,,mondjuk 33 kilit Wink Mert nemtudom merre jártunk,meg itt még nemvolt sok történés ..
Szóval kesztölcön (33) volt az elsõ depónk ,itt kóláztam,meg ettem banánt ,zsiroskenyeret.Editke nagyvizitet csinált magán,mert én már rég harci diszben topogtam ,mikor õ felnézett a polifómról,hogy jajj már megyünk?
Ostoroztam a társaságot ,mármint kettõnket,hogy idõben kell érjünk a pontokhoz,mert volt terv is . Ehhez kellett igazodni ,mese nem volt .

Szóval mentünk gyerekek ,gyürtük a távot ,néha melegünk volt ,néha elegünk .
De nyirmogás az nem volt ,nekem idõközben baromira megjött a kedvem ,fejben nagyon erõs lettem .

Dorogra (37)nagyon melegben érkeztünk , nekifeküdtünk a Nagy -Getének ,majd a tetején kifeküdtünk.
Toalett igazitás ,zokni szellõztetés stb,cipõt szorosra kötöttem ,ahogy Mikinél olvastam,mert meredek lefele .
Mit meredek függõlegesen kellett lemenni ,én nemtudom hogy lehet ott lefutni ? a térdem végett jó párszor inkább hátrafele mentem,hogy kiméljem ,de úgy meg szédültem .

A hegyeskõre (46) porfürdõben kapaszkodtunk fel ,köhögtünk meg minden ,a sok orrfújástól már vérzett az orrom,de nem ez volt a lényeg ,hanem sildes fejpántomat körbe dekoráltam taknyos zsepkendõkkel .Sokat nevettünk ezen eleinte, aztán késõbb már ez sem volt vicces .
Itt volt egy kis félreértés ,mikor én technikai szünetet tartottam,csak Editke nemvette észre ,ezért azt hitte elõl vagyok ,és futott utánnam ,én meg õ utánna szóval alig értem utól ,szegénykém hegyeskõn ,már alig kapott levegõt a tûzõ napon .De legalább jó sokat haladtunk.

Itt tartottunk egy kis luxus furdõt vizes higikendõvel ,aztán leereszkedtünk a Tokodi pincékhez (48km).Ez a rész nagyon megmaradt bennem ,mert nagyon kedves emberek fogadtak gondolom helyiek voltak egy ember rögtön a kezembe nyomott egy pohár vizet. Itt már sokan próbáltak hüvösre bújni,de mindenkinek nemjuthatott ,igy mi a napon aszalódtunk,és ekkor csatlakozott hozzánk Virág a ki aztán szinte végig velünk volt .Igy már hármasban indultunk tovább Mogyorósbányára (51km) .

A vendéglõben vettünk jégkrémet ,amit én megettem Edit viszont nemkivánta ,igy ezt tényleg eldobta .Bár ezt sem láttam ,tehát lehet benyelte mégis . Ragtapaszozás ,lábszellõztetés ,után elindultunk ,Juditka itt hivott ,mondta ,hogy nyugodtan nyafizzak,neki ,de itt még nemvolt miért .
Haladtunk fogytak a távok szépen ,közben volt még depó ,bár a nevek nemugranak be ,Szóval gyürtük gyürtük a távot .Nemtudom a sötétség holért minket ,de nagyon rossz volt megélni...sokáig meredt szemekkel mentünk aztán,mikor semmit nemláttunk elõvettük a fejlámpát ,Nagyon sokan voltunk szerencsére ,mentünk csöndben,mintha valami zarándoklaton lennénk. Csak a madarak énekeltek , vagy baglyok huhogtak.

Bányahegyre (70km) eléggé leamortizálódva értünk.Na asszem itt már elmondtam többször is egymás után,hogy Soha többet Kinizsi .
Editke a vizholyagját mûtötte a talpán ,én meg jajgattam mikor levettem a zoknit ,és megmozgattam a lábamat .
Ez a tisztás egyébként egy nagy frissitõ pont volt,és sztem,több százan voltun.Mindenki fetrengett ,úgynézett ki a rét, mint egy háborús övezet ,jajgatás,fogadkozás ,sebek kezelése ,az utolsó 30 kili legyûrésének megemésztése..
Én itt egy picit itt megtörtem ,egyre csak azt hajtogattam,hogy nemmozog a bokám , nemtudom,hogy tudok majd tovább menni .Virág mondta ,hogy itt feladhatom , vagy bevállalaom a zombiságot ,ezért gyorsan vissza húztam a szoritó zoknit ,és ölég keserves mozgással ,de felálltunk .
Megdöbbentem,mert pár lépés után futni is tudtam lefelé ,egész jól összekapartam magam ,megint jó volt minden ,élveztem,hogy létrákon megyünk át,és dzsindzsás ösvényeken tépetem a gatyámat ..,olyanokon,ha egyedül lettem volna szétféltem volna magam :)
Andika itt hivott ,és mondta,hogy Anyufáék beértek ,és nyuszi nagyon örül . Hát nekünk még volt egy kissebb túra táv vissza ,de hamar elértük a Vértestolnai mûutat (75km),valamikor éjfél után . Itt megint depóztunk forró levessel,meg viztartály töltéssel .

Koldússzálláson (81km) is volt pont ,itt is uaz a háborús övezet filling volt . Innen már csak jó 20 kili ,ráadásul beis jártam ,ezért ez feldobott ,igy jó tempóban nekiugrottunk a távnak.Hamar kiderült,hogy baromi lassan haladunk az a jó tempó nem is annyira jó ,és egyre többet kell kóláznom ,meg innom,szédültem is néha .fõleg a felfeléken.
Somlyóvárra (89km) Nagyon meredek volt nekem ,pedig nemolyan magas hegy csak hosszú az út odáig.Na szóval itt már lemaradtunk Virágtól õ jól haladt a botjával,mi meg Editkével lassan, de felértünk a Somlyóra .Tábortûz ,és fetrengés itt is ,nagyon kevés idõt töltöttünk itt ,pár percet,és indultunk tovább .az uccsó bõ 11 kilinek .
Talán ez volt a leghosszabb rész ,lehet menetközben be is aludtam,de néha lementem az útról ,mentek sorba az emberek,és minden 500 méteren ült valaki az út szélén . Zombik voltunk nagyon ,már semmit nemvártunk úgy mint az aluljárót ,de azt nagyon .
Közben kezdet világosodni ,és elraktuk a fejlámpákat .Sok ember volt minden felé fáradtan vonszolták a testüket . Na itt tényleg lehetett :)
Aztán csak beértünk 21:45el .
Megcsináltuk ,bár akkor ott nemörültem,mert szarul voltam nagyon , hülyefejjel elszoritottam a keringésem ,de ma már sokat gondolok rá ,hogy istenem ezt is megcsináltuk azannyaúristenit :)

ui: 2 nap után már simogattam, a túrakiirás szines elõlapját;)