Buda Barlangjai 40 (új résztáv!)/ 30/15





Túrabeszámolók (8 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõRákosmenti Sport Egyesület, Turista szakosztály
Levélcím: 1172 Budapest, Juranics utca 9.
 
RendezõDominik Zsolt
Telefon: (30) 267-9672
e-mail: dominik76@freemail.hu
 
RendezõHorváth Katalin
Telefon: (30) 643-1951
e-mail: horvath.katalin@yahoo.com
 
honlap: http://rakosmentiseturista.5mp.eu/web.php?a=rakosmentiseturista

Buda Barlangjai 40
1
2013.06.08 Gy Nappal

Szemlőhegyi-bg. - Józsefhegyi-bg./kilátó - Ferenchegyi-bg. - Árpád-kilátó - Határ-nyereg - Remete-bg. - Solymár Ördöglyuk - Rózsika-forrás - Táborhegyi-bg. - Mátyáshegyi-bg. - Pálvölgyi-bg. - Szemlőhegyi-bg.

Rajt:Cél: Szemlőhegyi-barlang, Budapest II. ker., Pusztaszeri út 35.
Indítás: 7:00-8:00 óra Nevezési díj: 1000 Táv (térképen): 38,76 km Szint (térképen): 1496 m Szintidõ: cél zár 18óra MTSZ pontszám: 88 MSTSZ pontszám: B53/10,5

Oklevél Kitûzõ Évente változó díjazás Ital Szendvics Gyümölcs Édesség Csomagmegõrzés Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

Új résztáv!
Vízvételezési lehetőség: Szemlőhegyi-bg, Görgényi úti parkoló (~5,7 km), Hűvösvölgy (~ 8,8 km),K+ elágazás (~35,0 km), Pálvölgyi-bg (~12,5 km)

Buda Barlangjai 30
1
2013.06.08 Gy Nappal

Szemlőhegyi-bg. - Józsefhegyi-bg./kilátó - Ferenchegyi-bg. - Árpád-kilátó - Határ-nyereg - Remete-bg. - K-/K+ elágazás - Rózsika-forrás - Táborhegyi-bg. - Mátyáshegyi-bg. - Pálvölgyi-bg. - Szemlőhegyi-bg.

Rajt:Cél: Szemlőhegyi-barlang, Budapest II. ker., Pusztaszeri út 35.
Indítás: 7:00-9:00 óra Nevezési díj: 1000 Táv (térképen): 31,79 km Szint (térképen): 1253 m Szintidõ: cél zár 18óra MTSZ pontszám: 72,5 MSTSZ pontszám: C44/9

Oklevél Kitûzõ Évente változó díjazás Ital Szendvics Gyümölcs Édesség Csomagmegõrzés Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

Vízvételezési lehetőség: Szemlőhegyi-bg, Görgényi úti parkoló (~5,7 km), Hűvösvölgy (~ 8,8 km),K+ elágazás (~26,9 km), Pálvölgyi-bg (~29,4 km)

Buda Barlangjai 15
1
2013.06.08 Gy Nappal

Szemlőhegyi-bg. - József-hegyi bg./kilátó - Ferenchegyi-bg. - Árpád kilátó - Határ-nyereg - Mátyás-hegyi bg. - Pálvölgyi-bg. - Szemlőhegyi bg.

Rajt:Cél: Szemlőhegyi-barlang, Budapest II. ker., Pusztaszeri út 35.
Indítás: 7:00-10:00 óra Nevezési díj: 900 Táv (térképen): 13,6 km Szint (térképen): 493 m Szintidõ: cél zár 17óra MTSZ pontszám: 30,5 MSTSZ pontszám: E18/5

Oklevél Kitûzõ Évente változó díjazás Ital Szendvics Gyümölcs Édesség Csomagmegõrzés Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

Minden távhoz:
Térkép: a Budai-hegység turistatérképe.
Azon részvevő, aki május 31-ig jelzi, hogy lisztérzékeny, cukorbeteg, tejérzékeny vagy bármilyen más étel allergiában szenved, biztosítunk neki megfelelő szolgáltatást.
Saját poharat/kulacsot mindenki hozzon, mert nem lesz eldobható pohár.
A túra összes távja a Budapest Kupa része.
Előjelentkezési lehetőség a rendezői honlapon.

Rövid és hosszú táv egymás után teljesíthető, de indulni rajtidőn belül lehet.
Az ellenőrzőpontok a meghirdetett időpontoknak megfelelően zárnak!
o A táv és a szintadat a barlangokba való bemenetelt nem tartalmazza.
o A barlangokban az átlaghőmérséklet 10-14°C. Javasoljuk, hogy felsőt mindenki hozzon magával.
Az ellenőrzőpontokon túravezetők/barlangászok segítik a részvevőket – a nyitott barlangoknál is! Utasításait mindenki maximálisan köteles betartani.
A túra útvonala, a barlangok és azok külső környezete különböző fokozatú természetvédelmi terület. Nevezéskor a nevezési lap szövegét kéretik elolvasni és azt betartani.
A versenyközpont helyszíne az érvényes szabályozás alapján Természetvédelmi terület. Ezért mindenkitől fokozott figyelmet kérünk – taposási károk ill. a parkban található tárgyak, a játszótér, és a barlangász emlékhely megóvása -; továbbá megkérünk mindenkit, hogy ne szemeteljen – a tanösvényen több helyen van kihelyezett szemetes, ill. általunk is kerülnek még kihelyezésre!
A túra és a programok megrendezéséhez több hatóság engedélyét kellett beszereznünk. Ezért is kérjük a fentiek betartását.
Mindenki saját felelősségére indul, a szervezőktől semmilyen jogcímen kártérítés nem kérhető.

A túra által érintett barlangokról rövid, fényképekkel illusztrált ismertetőt helyezünk ki az ellenőrzőpontokhoz. Elolvasása épp annyi időt vesz igénybe, amennyit a ponton megpihenésre szánsz. A barlangoknál barlangászok lesznek, akik igyekszenek válaszolni a keresztkérdésekre.
Itt most sorra veszem az érintett barlangokat típus szerint, amiből kiderül, hogy melyik mennyire látogatható, avagy nem.
Itt kaphatsz választ arra is, hogy melyik barlangba lesz betekintési lehetőség a túra napján.
Szemlőhegyi-barlang: a túra versenyközpontja, egyben tanösvény is és barlangász-hegymászó emlékpark.
A kiépítetlen része kizárólag kutatási engedéllyel látogatható; a kiépített része az idegenforgalom számára nyitva áll. Mielőtt rohannál belépőt venni: Túrát követő időszakban (06.09 – 07.31) a DINPI engedélye alapján 200 fő kedvezményesen (50%) látogathatja a Szemlőhegyi-, és a Pál-völgyi-barlangokat. Amennyiben a túra résztvevőinek a száma meghaladja ezt a létszámot, úgy „zsákbamacska” módszerrel kerülnek kiosztásra a belépők.
Józsefhegyi-barlang: bár kívülről egy ház látható, de ajtónyitás után már csak hason kúszva lehet bemenni, tehát utcai ruhában, két lábon járható szakasza nincs. Ezért nem is terveztük, hogy az indulók betekinthessenek. Kizárólag kutatási céllal látogatható megfelelő barlangjárási tapasztalattal és felszereléssel. A barlang melletti Józsefhegyi-kilátóról - melyet csak kevesen ismernek - szép kilátás nyílik Budapestre. Itt lesz az ellenőrző pont is.
Ferenchegyi-barlang: kívülről csak egy aknafedő látható, tehát a barlangnak magassága nincs. A létrán leérve lapos kúszásra kell váltani, tehát utcai ruhában, két lábon járható szakasza nincs. Ezért nem is terveztük, hogy az indulók betekinthessenek. Az ellenőrzőpont a kijelölt turistaúton a barlang előtt padon lesz. A pontőröktől információt kaphatsz, hogy néhány méter kitérővel merre találod a barlangot. Az aktív kutatás mellett beteg gyerekeknek sportterápia zajlik lent. Nyílt túra keretében lehet jelentkezni a látogatására. Ennek időpontja az oldal alján lévő honlapon megtalálható ill. a hozzátartozó infók is.
Remete-barlang: bárki számára látogatható mind az alsó, mind a felső barlang. Megtekintéséhez elemlámpa - lehetőleg fejlámpa - szükséges. Az ellenőrzőpont a barlangban lesz. Amennyiben a csapadékos időjárásnak köszönhetően csak nehezen lesz megközelíthető a barlang, úgy az ep. leköltözik a barlanggal szemben lévő padra, így aki nem érzi, hogy szeretne felmenni, az kihagyhatja.
Solymári Ördöglyuk: látogatására engedéllyel rendelkezünk, azonban ebben benne foglaltatik, hogy kizárólag barlangi túravezetői igazolvánnyal rendelkező kísérővel lehet lemenni. => a program elmarad!** A barlang előtti teraszról csodálatos panoráma nyílik Solymárra, Pilisszentivánra, a Kevélyekre és a környező hegyekre.
Táborhegyi-barlang: látogatásához engedéllyel rendelkezünk, így bárki számára szabadon látogatható a bejárati szakasz. További része már csak kötéllel járható (nem lesz kötél beszerelve, kérjük, ne ugorj le!). Megtekintéséhez elemlámpa szükséges. A barlang előtti teraszról szép kilátás nyílik Óbuda felé. Itt lesznek a pontőrök is. Eső esetén a behúzódnak a barlangba.
Mátyáshegyi-barlang: látogatáshoz engedéllyel rendelkezünk 40 fő részére, azonban a lemenetel kizárólag min. barlangi túravezetői igazolvánnyal rendelkező vezetővel lehetséges. A programról és a jelentkezés módjáról részleteket a honlap Mátyáshegyi-barlang menüpontban találsz. Aki nem fér be a létszámba, az nyílt túrára jelentkezhet. Erről további infók lent találhatók. A pontőrök a kőfejtőben lesznek fellelhetők.
Pálvölgyi-kőfejtő: bárki számára szabadon látogatható, de lesznek vezetett séták is, melyek kb 20-30 perc időtartalmúak. Időpontok remélhetőleg péntek estétől lesznek elérhetőek. Gyülekező: Mátyáshegyi-barlang ellenőrzőpontján.
Pálvölgyi-barlang: A kiépítetlen része kizárólag kutatási engedéllyel látogatható; a kiépített része az idegenforgalom számára nyitva áll. Mielőtt rohannál belépőt venni: Túrát követő időszakban (06.09 – 07.31) a DINPI engedélye alapján 200 fő kedvezményesen (50%) látogathatja a Szemlőhegyi-, és a Pál-völgyi-barlangokat. Amennyiben a túra résztvevőinek a száma meghaladja ezt a létszámot, úgy „zsákbamacska” módszerrel kerülnek kiosztásra a belépők.

 

Letöltések száma: 6737. Módosítva: 2013.06.02