Dunakanyar teljesítménytúrák - Kiírás

Az idei, 2006. május 20-án megrendezésre kerülõ Dunakanyar teljesítménytúrát "természetvédelmi felhívással" hirdetjük meg. Elkészült a túra kiírása is a tavalyi teljesítõk névsorával.

Dunakanyar Teljesítménytúra
A mindennapi természetvédelemért!

"Hagyd otthon az autót - utazzatok vonattal!" ...idén ezzel a mottóval hirdettük meg túránkat, amellyel célunk az volt, hogy felhívjuk a teljesítménytúrázók figyelmét: vegyék igénybe újra a tömegközlekedést, és hagyják otthon a környezetet többletszennyezéssel feleslegesen terhelõ autójukat.
Tény, hogy MA A FÖLDÖN HOZZÁVETÕLEG EGYMILLIÁRD AUTÓ ÉGETI ÉS SZENNYEZI A LEVEGÕT NAP MINT NAP. (a mi levegõnket) Tény, hogy MA MÁR A TUDÓSOK IS AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁST VÁRJÁK. Az is tény, hogy A VILÁGMÉRETÛ KÖRNYEZET SZENNYEZÉSHEZ JELENTÕSEN HOZZÁJÁRUL AZ AUTÓK LEVEGÕSZENNYEZÉSE. Még egy tény: CSAK AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN FUTÓ 128 MILLIÓ AUTÓ NAGYJÁBÓL UGYANANNYI KÁROS ANYAGOT TERMEL, MINT A TELJES JAPÁN GAZDASÁG, AMELY A VILÁG NEGYEDIK LEGNAGYOBB LÉGSZENNYEZÕ ORSZÁGA! Tény, hogy A HÁTRA LÉVÕ EGY-KÉT ÉVTIZED NEM ELEGENDÕ A KATASZTRÓFA MEGÁLLÍTÁSÁRA. És az is tény, hogy MINDENKI BELETÖRÕDVE GONDOLJA HOGY Õ EGYEDÜL BIZTOS NEM TEHET SEMMIT.
Dehogyisnem! Állítsuk le a motorokat, és szálljunk a tömegközlekedés jármûveire, vagy kerékpárra! (amely környezet kímélõ és hatékony közlekedési forma) Tegye föl magának mindenki a kérdést: Hogy fog majd a gyereke szemébe nézni, ha azt kérdezi tõle: Apu te mit tettél a környezetvédelemért...?

- Bizonyos hogy mindenkinek a saját életében kell valamit változtatnia!
- Meggyõzõdésem hogy valahol el kell kezdeni cselekedni az emberek szemléletváltozásáért!
- Hiszem hogy ez egy érdemes célkitûzés egy teljesítménytúrának és sikerülni fog elérni célját!

Andrási Gábor