Egyeskõ túra Székelyföldön - Buszos utazás

Egyeskõ túra Székelyföldön

2008. Október 4-5-én rendezi a Menasági Közösségmegtartó Egyesület az Egyeskõ teljesítménytúrát, ami a Kárpátok keleti gerincén szombaton 40 km, vasárnap 20 km-es távon halad. Ezekre a túrákra szervez a Pro Patria Túraegylet buszos utazást október 3-6-ig. A részvételi díjat és a végleges programot szeptember elején adjuk meg.
Elõzetes program:

- Indulás 3-án, pénteken reggel Budapestrõl, a Batthyány térrõl. Este Csíkmenaságon indító ünnepség, szállás az iskolában derékaljon.
- Szombaton 40 km-es túra a Gyimesi hágón keresztül, alvás a Havasokban házban vagy szénapajtában.
- Vasárnap, 5-én 20 km-es túra az Ecsémen át Egyeskõre. A túra után leereszkedünk Balánbányára, ahol megbeszélés. Vacsora és alvás valószínûleg a Hargitán, Kápolnásfaluban.
- Hétfõn, 6-án útközben hazafelé egy-két szép helyet megtekintünk. Visszaérkezés az esti órákban.

Ezt a túrát gyakorlott és nem kifejezetten kényelemszeretõ túrázóknak ajánljuk! Szintidõn belül keveseknek sikerül, de mindenkit megvárnak!
Az elõnevezés és a buszfoglalás miatt legkésõbb szeptember 18-ig kell jelentkezni Molnár Gábornál. Személyesen Budapesten a Váci utca 13. alatti dohányboltban, illetve telefonon, az 1-318-4405-ös számon H-K-SZ-P 10-18 óra között.