Vadterelés Nagykõrösön - Rendezvény ajánló

Legyél vadakat terelõ juhász!

Vegyél részt a nagykõrösi pusztai tölgyes programunkban, és segíts vadakat terelni a Csókás Erdõben február 12-én! Jelentkezz mielõbb, a résztvevõket jelentkezési sorrendben regisztráljuk.

Nagykõrösön az erdõ természetes eltartóképességét sokszorosan meghaladja a vadlétszám. A pusztai tölgyesben az egyik legnagyobb probléma a csemeték hiánya, korai pusztulása, illetve növekedésük lelassulása, ami részben annak köszönhetõ, hogy a vaddisznók kitúrják a makktermés nagy részét, a dámok és õzek pedig elõszeretettel fogyasztják a friss rügyeket és hajtásokat.
A tölgyesekben vadkerítéssel elkerítettünk egy 100 és egy 30 hektáros erdõrészletet a legjobb állapotban megmaradt tölgyesekbõl. Itt azt szeretnénk megvizsgálni, hogyan fejlõdik az erdõ a területen túl nagy számban élõ nagyvad (vaddisznó, dám, õz) nélkül.

Most önkéntesek segítségét kérjük, hogy az elkerített 100 hektáros (200 focipályányi) területrõl kitereljük a bennrekedt állatokat. Ezt csak télen tehetjük meg, amikor az állatoknak még nincsenek kicsinyeik, illetve még nem rágták le a friss rügyeket.

Segíts Te is vadat terelni! Jelentkezz mielõbb a klara.kerpely@wwf.hu címen, neved, telefonszámod elküldésével. Azt is írd meg, hányan jönnétek és mivel utaznátok Nagykõrösre.. Sok emberre van szükségünk, de részvételi szám korlátozott, ezért a jelentkezéseket beérkezési sorrendben regisztráljuk. Ne maradj ki!

Idõpont: 2010. február 12. péntek 9:00 óra, Helyszín: Nagykõrös, Csókás erdõ
Aki vonattal jön, annak tudunk segíteni az erdõbe való kijutásban. Aki autóval érkezik, azzal a Budapest felõl jövõ út mentén beszélünk meg találkozót.

Várunk!
A WWF Magyarország csapata