EKE tábor 2010

Kedves Barátaink!

2010. július 27–aug. 1. között
szeretettel várunk Benneteket az Erdélyi Kárpát-Egyesület XIX. Vándortáborába. Egyesületünk, az EKE Gyergyói Osztálya 2002-ben, illetve 2004-ben szervezett Vándortábort, és hat év után úgy éreztük, ismét sikerül megbirkóznunk egy ekkora horderejű feladattal. Lelkesen vállalta el tehát a szervezést e csapat, mely mindent megtesz a tábor lehető legtökéletesebb lebonyolítása érdekében.

Idén valami újat szeretnénk mutatni a nagyközönségnek a Keleti-Kárpátok világából, így esett a táborhely meghatározásakor a választás a Gyergyói-medencére, azon belül is a Békény-patak romantikus völgyére. A helyszín négy csodálatos hegységünkhöz, a Gyergyói-, a Görgényi-, a Hargita- és a Hagymás-hegységhez is közel van, így a túrák során megkíséreljük mind a négy hegység kevésbé ismert szépségeit bemutatni.

Összesen 23 útvonalat választottunk ki. Lesz 12 gyalogtúra, 3 honismereti kirándulás, 3 kerékpáros-, 1-1 szekeres-lovas-, éjszakai-, fotós-, kincskereső- és gyerek-túra. Ezek a teljesség igénye nélkül próbálnak ízelítőt adni a környék legszebb, legkülönlegesebb látnivalóiból. A részletes tájékoztatóért, programért, online bejelentkezési lapért kérjük, figyeljétek a www.ekegyergyo.ro weblapot, valamint az Erdélyi Gyopár idei 2. és 3. számát.

Azért, hogy a résztvevők minél több helyre eljuthassanak, túráink naponta ismétlődnek. Kérünk minden egyesületet, hogy próbáljon külön csapatot indítani a vetélkedőkön! A túrák ideje alatt idén is tábori „óvoda” fog működni, így a kirándulni vágyó szülők biztonságban, felügyelet mellett hagyhatják gyerekeiket a táborban.

Kérjük, hogy részvételi szándékotokat 2010. június 30-ig − kötelezően online módon − a www.ekegyergyo.ro honlapon jelezzétek a szervező osztálynál!

Kapcsolattartó személyek:
Vadász Szatmári István −  táborparancsnok, email: vszistvan@gmail.com, tel: 0741-086701
Benedek Árpád-László, email: arpad@gepida.ro, tel: 0728-966480
Mátyás Gyöngyvér − szállásfelelős, tel: 0724-025235, email: ekevandorszallas@gmail.com

Szeretettel várjuk a Kárpát-medence apróbb-nagyobb természetbarátait!




Részletes kiírások csatolva.
CsatolmányMéret
2010_EKE_tabor_Meghivo.doc477 KB
2010_EKE_tabor_XIX_tabor_program_jo_jo.doc44.5 KB
2010_EKE_tabor_XIX_tabor_turak_jo_jo.doc34 KB