Túrarendezők figyelmébe! - A 2011. évi Nemzeti Bajnokság futamainak megrendezésére pályázatot írt ki az MSTSZ

A Magyar Sportturisztikai Szövetség (MSTSZ) elnöksége a Nemzeti Bajnokság 2011. évi futamainak rendezésére pályázatot ír ki.

A teljesítménytúra és terepfutó szakágak versenyrendezési felhívásainak szövege az alábbiakban olvasható:

http://www.mstsz.hu/uploads/21348_71_Palyazati_felhivas_2011_re_teljesitmeny_turara.doc

http://www.mstsz.hu/uploads/21348_72_Palyazati_felhivas_2011_futo.doc

Pályázati felhívás

 

 

A Magyar Nemzeti Teljesítménytúra Bajnokság

2011. évi versenyeinek megrendezésére

 

a Magyar Sportturisztikai Szövetség /MSTSZ/ pályázatot hirdet a bajnokság versenyeinek megrendezésére 3 kategóriában:

NB I. 10 futam 50 km feletti távokkal

NB II. 8 futam 30-50 km közötti távokkal

Ifjúsági 6 futam 15-25 km közötti távokkal

A futamok időben az egész évre elosztva, térben pedig minél több tájegységet érintve kerülnek megrendezésre.

A téli túrák lehetnek a fent megadottnál rövidebbek.

A pályázat célja: A nemzeti bajnokság versenyeinek színvonalas megrendezése, a versenykiírás szerinti szabályok alkalmazásával.

A pályázok köre: Teljesítménytúrák szervezésében jártas bármely sportegyesület, intézmény, civil szervezet, vállalkozás, iskolai sportegyesület, stb. A szervezetek pályázhatnak önállóan vagy közösen, összefogva. Pályázni lehet egyidejűleg több kategória versenyének megrendezésére is.

A rendezés támogatása: Az MSTSZ az állami támogatást a tagegyesületek támogatására fordítja. Az a nyertes szervezet, amely 2011-ben az MSTSZ tagszervezeteként működik, a verseny megrendezéséhez 28000 Ft támogatásban részesül az MSTSZ részéről. A rendező szervezet vállalja az MSTSZ tagságot. Ennek éves díja 8000 Ft. Több kategória megrendezése esetén is csak egy támogatás jár.

Tájékoztatjuk a pályázókat, hogy az MSTSZ a bajnokságban indulók számának bővítése érdekében a versenyengedéllyel rendelkező versenyzők részére a nevezési díj 50% –át /de legfeljebb versenyenként 1000 Ft-/ átvállalja.

A verseny legfontosabb szakmai követelményei: A jelentkezés és a célba érkeztetés gyors lebonyolítása, lehetőleg gépi feldolgozással. Részletes útvonalleírás biztosítása az indulók részére, pontos, ellenőrzött pályaadatokkal. Ennek saját honlapon történő előzetes megjelentetése az elbírálásnál előnyt jelent.

Változatos útvonal, lehetőleg körpályán /kivéve a régóta népszerű, egy egész kistájon átvezető utakat /. A bajnoki futamot képező túra összes résztvevőjének nevét tartalmazó lista megküldése az MSTSZ részére, vagy saját honlapon történő megjelentetése.

A verseny hivatalos elnevezésében a bajnokság feltüntetése /pl: Galga 50 – Nemzeti Bajnokság 4. Futama / .

A versenyzők folyamatos folyadék felvételének biztosítása. / 10-15 kilométerenként frissítőponttal /.

Élelem ellátási szolgáltatás csak minimális szinten . Cél a nevezési díj kordában tartása.

Nem alapkövetelmény, de az elbírálásnál előnyt jelentenek a következő szolgáltatások: fedett öltöző, verseny utáni tisztálkodási lehetőség, parkolás irányítása, az őrzés megoldása, büfé, a verseny előtti éjszakára szervezett olcsó tornatermi, kollégiumi, sátras szálláslehetőség.

Az MSTSZ versenybírója részére ingyenes szállás biztosítása, amennyiben van tornatermi szállás.

A pályázat tartalmi követelményei: A pályázatban meg kell adni a túra tervezett időpontját és helyét, továbbá röviden meg kell jelölni a verseny minden lényeges paraméterét, beleértve a nevezési díjat. Kérjük bemutatni a versenyrendezésben elvárt szakmai színvonal biztosítékait /rendezőség, útvonal, versenyközpont /. Felhívjuk a figyelmet, hogy az elbírálásnál a szakmai követelmények teljesítése után a legfontosabb értékelési szempont a nevezési díj és a szolgáltatások viszonya. /De nem a legtöbb, hanem a versenyzők számára legpraktikusabb szolgáltatás nyújtása a lényeg, mérsékelt áron! / Korábbi túra alapján saját honlapon meglévő leírás esetén elegendő arra hivatkozni, az elérési cím pontos megjelölésével.

A pályázat beadási határideje: 2010. November 23. Az mstsz@mstsz.hu címre.

A pályázat elbírálása: A pályázatot az MSTSZ elnöksége a november végi ülésén dönt. Az eredményt a szövetség honlapján tesszük közzé. Eredmény hirdetés: 2010. december 1.

A szakmai és elszámolási részleteket a nyertes pályázókkal írásos megállapodásban rögzítjük. A pályázat kiírásában nem részletezett bármely kérdésben felvilágosítás kérhető az mstsz@mstsz.hu címen.


 

Budapest 2010. november 4. Magyar Sportturisztikai Szövetség
 


 

 

Pályázati felhívás

 

A Magyar Sportturisztikai Szövetség, /továbbiakban MSTSZ / pályázatot hirdet terepfutás szakágban a 2011. évi Magyar nemzeti Terepfutó bajnokság fordulóinak megrendezésére.

 

  1. A pályázat célja:

Olyan bajnokság létrehozása, amely terepfutók számára lehetőséget biztosít állóképességük, kitartásuk és gyorsaságuk összevetésére többfordulós bajnokság keretében.

 

2. A pályázat tárgya:

A Magyar Nemzeti Terepfutó Bajnokságnak 3- 5 fordulója lesz. A fordulók 42 és 100 kilométer közötti terepfutó versenyek lesznek.

 

3. A pályázat benyújtásának feltételei:

Pályázatot adhat be, minden bíróságon bejegyzett és működő sportegyesület, intézmény, civil szervezet, vállalkozás, iskolai sportegyesület, stb. A pályázatot elektronikus úton lehet benyújtani az mstsz@mstsz.hu e-mail címre.

 

4. Az MSTSZ a sikeres pályázóknak a következőket biztosítja:

A verseny megrendezését az MSTSZ 50000, Ft-al támogatja. / A rendező egyesület köteles az MSTSZ tagegyesületévé válni az adott évre. Ennek éves díja 8000 Ft./

A verseny rendezője, az adott versennyel kapcsolatban, használhatja az MSTSZ nevét és lógóját, valamint a Magyar Nemzeti Terepfutó Bajnokság elnevezést.

A versenyt a Magyar Nemzeti Terepfutó Bajnokság futamaként is meghirdetheti.

 

5. A benyújtott pályázat elbírálásának szempontjai: / Az elbírálásnál előnyt jelent: /

A verseny tömegrajttal indul.

A verseny rendezője elektronikus időmérést alkalmaz.

A verseny rendezője rajtszámot biztosit az indulóknak.

A verseny végig jelzett úton halad. A turista jelzéseket a rendező köteles ideiglenes jelzésekkel kiegészíteni, minden olyan helyen ahol az eltévedés lehetséges. A turista jelzésekkel el nem látott szakaszokon köteles ideiglenes jelzéseket kihelyezni egymástól egyforma távolságra.

Olyan szintidő biztosítása, amit a futók többsége teljesíteni tud.

A verseny útvonala terepen halad, ritkán érint burkolt utat.

A verseny központja fedett helyen, lehetőleg épületben van.

A verseny céljában zuhanyzási lehetőség biztosítása.

Csomagszállítás a rajtból a célba.

10-15 km-ént frissítő pont üzemeltetése.

A 3-3 dobogós helyezett győzteseknek járó serleget, vázát, tányért vagy egyéb emléktárgyat kap, melyet a verseny után eredmény hirdetés keretében kap meg.

 

6. A pályázatok beadásának határideje:

 

2010. November 23.

 

7. A pályázat eredményhirdetése:

 

2010. december 1. Az eredményt az MSTSZ honlapján tesszük közzé. Valamint a pályázók által megadott e-mail címre értesítést küldünk .

 

8- A pályázatban kérjük megadni:

A verseny adatai.

A pálya adatai.

Időmérés módja.

Célban tervezett mosdó, WC, zuhanyzók, öltözők leírása.

A verseny közben és céljában tervezett szolgáltatások, frissítő pontok leírása.

Tervezett nevezési díjak.

 

 

2010.11.04.

 

Magyar Sportturisztikai Szövetség