Pest Megye Teljesítménytúrázója 2010 évi teljesítők jelentkezzetek!

Pest Megye Teljesítménytúrázója

2010-es teljesítők

Kérem azon túrázókat, akik a 2010-es túraévben teljesítették a Pest Megye Teljesítménytúrázója túramozgalmat és igényt tartanak a díjazásra, jelezzék teljesítésüket legkésőbb 2011. január 15-ig e-mailban (baranyi@bkgsz.hu) vagy telefonon (70/505-9595).

A díjazás átadására 2011. február 10-én kerül sor a Pest Megyei Természetbarát Szövetség irodájában, vagy a rendezőkkel történő egyeztetés alapján, egyéb helyen és időpontban.

A nyilvántartott teljesítők listája megtekinthető a www.szi-tu.hu/pmtt honlapon.

2011-es kiírás

A Pest Megyei Természetbarát Szövetség és a Szigeti Túrázók Természetjáró Csoport által 2010. évben indított Pest Megye Teljesítménytúrázója túramozgalom kiírása 2011-ben az alábbiak szerint módosul.

A mozgalomban részt vehet: Bármely teljesítménytúrázó.

A mozgalom célja: Pest megye tájainak (Alföldi régió, Börzsöny, Budai hegység, Gödöllői dombság, Pilis és a Visegrádi hegység), természeti és néprajzi értékeinek megismertetése, az egészséges életmódra és a rendszeres természeti sporttevékenységre való ösztönzés, illetve az elért sportteljesítmények méltó elismerése.

A teljesítés feltételei: A mozgalomba minden olyan gyalogos teljesítménytúra beleszámít, amely Pest megye területét érinti és szerepel a Teljesítménytúrák itthon és külföldön 2011 teljesítménytúra-eseménynaptár kiadványban vagy a Teljesítménytúrázók Társasága Egyesület honlapján.

Több tájegységet érintő teljesítménytúra az érintett tájegységek bármelyikéhez beszámítható. Azon Pest megyei túrák, amelyek nem sorolhatóak be az alábbi 5 tájegységbe, a határoló tájegységnél számolhatóak el.

Tájegységek:

Alföld

Börzsöny

Budai-hegység

Gödöllői-dombság

Pilis és a Visegrádi-hegység

A túramozgalom akkor tekinthető teljesítettnek, ha az alábbi pontok mindegyike teljesül (naptári éven belül):

Legalább 10 teljesítménytúra teljesítése

Minden tájegységből legalább egy teljesítménytúra teljesítése

Legalább 250 km teljesítése

Csak azon teljesítménytúrák számíthatóak be, amelyekre a Pest Megye Teljesítménytúrázója Túramozgalomban induló túratársunk szabályosan benevezett (regisztrált), és szintidőn belül teljesítette is a távot.

A mozgalom teljesítésének igazolása: A mozgalomhoz nem készül igazolófüzet, a teljesített túrákat a www.szi-tu.hu/pmtt honlapon kell bejelenteni. A mozgalomban résztvevő túrázónak egy regisztrációt követően kell a teljesített túrákat megadni. A regisztrált túrák hitelességét nem kell igazolni, de a szervező kérheti a díjazás átadásakor a túrák igazolófüzetének vagy oklevelének bemutatását.

A mozgalom díjazása: A mozgalom teljesítője elnyeri a Pest Megye Teljesítménytúrázója elismerő címet, egyedi nyomtatású oklevél, valamint évente változó kitűző díjazásban részesül.

Díjkiosztó: A kitűzők és oklevelek átadására 2012. február 9-én kerül sor a Pest Megyei Természetbarát Szövetség irodájában, vagy a szervezőkkel történő egyeztetés alapján, egyéb helyen és időpontban. A mozgalom díjazásának alkalmi térítési értékét (300 Ft-ot) a díjazás átvételekor kell kifizetni.

A mozgalom fokozatai:

Az a túrázó, aki teljesít 1000 km-t, jogosult a Pest Megye Teljesítménytúrázója mozgalom bronz fokozatára. Az a túrázó, aki további 2000 km-t gyalogol ezüst fokozatra, ezt követően újabb 3000 km-t teljesítve arany fokozatra jogosult.

A fokozatok megszerzése nincs időben korlátozva, és a 2010-es túraév teljesített túrái is beszámíthatók. (Ebben az esetben a 2010-es év teljesített túráit is be kell jelenteni a mozgalom honlapján.)

A fokozatok teljesítői a fokozatnak megfelelő jelvény díjazásban részesülnek, melynek előállítási költségét (600 Ft) az átvételkor kell kifizetni.