Mátra teljesítménytúrázója honlapja elindult

Tisztelt Teljesítménytúrázók!

Elindult a Mátra teljesítménytúrázója teljesítménytúra mozgalom honlapja (www.ttura.hu)!

A Mátra teljesítménytúrázója igazolófüzetét terveink szerint januártól lehet majd megvásárolni 400Ft-os áron (ez az ár már tartalmazza a díjazást is) a mátrai teljesítménytúrákon, elsőként a klasszikus évnyitó Téli Mátra teljesítménytúrán és a többi ezt követő túrán is.
 
Január közepétől (végétől) kapható lesz az igazolófüzet az alábbi helyeken:

TTT-nél, az MTSZ-nél, a Heves-, és Nógrád Megyei Természetbarát Szövetségeknél, a Tengerszem túraboltban, Turista Magazin Szerkesztőségénél, a gyöngyösi Mountex túraboltban, a gyöngyösi Tourinform irodában, valamint a rendező szervezeteknél:

Hanák Kolos TE-nél, Kékes TE-nél, az Őszi Mátra rendezőinél, Szigethalmi TE-nél, Pásztói Szabadidő SE természetjáró SZo-nál. Galga TE-nél, Mátra 115 rendezőinél, Zagyvamente Környezet és Természetvédő Egyesületnél, Alföld TE-nél a BVSE-nél, VAGABOND Szolgáltató és Kalandiroda Kft nél,
Hérics TTSE-nél

és a részletek a www.ttura.hu oldalon.

Fotó: Szabó Csaba (a Világos-hegyen)

 

17 teljesítménytúra egész évben a legnehezebbektől a legkönnyebb családi sétákig az ország egyik legszebb hegységében a Mátrában. A mozgalmat teljesítők értékes jutalmakban részesülnek, (külön díjazzuk a legnagyobb iskolás és egyesületi csoportokat a legfiatalabbakat, legidősebbeket és a legtöbbet teljesítőket).

Ne hagyd ki életed nagy élményét, gyere el hozzánk, mert vár rád a jó hangulat a kaland és a Mátra!
Részletek és bővebb információ: a www.ttura.hu oldalon, (vagy a www.herics.hu oldalon)

Mátra teljesítménytúrázója 2011 teljesítménytúra mozgalom

Nagy fába vágtuk a fejszénket és mertünk nagyot álmodni, méghozzá azt, hogy jövőre (2011-ben) megszervezzük a Mátra teljesítménytúrázója rendezvénysorozatot. Ez nem áll másból, mint az összes mátrai gyalogos teljesítménytúráknak (jelenlegi számítások szerint 17) az összekapcsolásából és azok még szélesebb körben való népszerűsítéséről. Nagy örömünkre szolgált, hogy az összes Mátrában tevékenykedő túraszervező egyesület/szervezet/társaság (12db) pozitívan állt a megkereséshez és az elképzelés mellé állt teljes vállszélességgel. Mindezek mellet számos támogatót is sikerült és folyamatosan sikerül megnyerni a rendezvényhez. A túramozgalomhoz tervezünk egy kiadványt, (Budapest kupa kaliberű) amiben le lesznek írva a teljesítési feltételek a (három elérhető fokozat, valamint ezen túlmenően az első 15 legtöbbet teljesítő nő és férfi különdíjazása, a legnagyobb létszámmal résztvevő egyesület és iskola különdíjazása, a legidősebb és legfiatalabb teljesítők különdíjazása), valamint ismertetésre kerülnek a túrák és a rendezők. A kiadvány mellé tervezzük egy honlap beindítását is, mely várhatólag 2011 januárjától lesz elérhető a www.ttura.hu néven – itt nyomon lehet majd követni a túramozgalommal kapcsolatos összes dolgot.


 Továbbá (már év elejétől) megvásárolható lesz az igazolófüzet a TTT-nél, az MTSZ-nél, a Heves-, és Nógrád Megyei Természetbarát Szövetségeknél, a Tengerszem túraboltban, a gyöngyösi Mountex túraboltban, a gyöngyösi Tourinform irodában, valamint a rendező szervezeteknél (Hanák Kolos TE-nél, Kékes TE-nél, az Őszi Mátra rendezőinél, Szigethalmi TE-nél, Pásztói Szabadidő SE természetjáró SZo-nál. Galga TE-nél, Mátra 115 rendezőinél, Zagyvamente Környezet és Természetvédő Egyesületnél, Alföld TE-nél a BVSE-nél, VAGABOND Szolgáltató és Kalandiroda Kft nél, Hérics TTSE-nél). A rendezvény díjátadóját 2011. november 27-re tervezzük gyöngyösi helyszínnel, ahol a szokványos emléklap, valamint érem- és serlegdíjazáson túlmenően egyéb tárgyjutalmakkal is gazdagodhatnak a túramozgalom teljesítői a támogató felajánlásoknak köszönhetően.

A túramozgalom elképzelés,  már több éve megvalósításra várt és most jött el a pillanat, hogy közös összefogással megszülessen. Az út nem volt egyszerű, de ettől lett szép. Remélem, hogy nagy élményt fog nyújtani az általunk kínált lehetőség és bízom benne, hogy sok élménnyel, baráttal és szép tájjal fogsz gazdagodni a mátrai teljesítménytúráid során. Örömünkre szolgál, hogy igen széles a paletta a kis hegységünkben. Megtalálhatóak itt az igen kemény, nagy fizikai kihívást igénylő teljesítménytúráktól kezdve az egészen kicsiknek szóló, családbarát teljesítménytúrák is. A rendezők köre is igen változatos: fellelhetők közöttük a nagy százfős egyesületek, a kis egyesületek, szakosztályok, baráti társaságok, és vállalkozások is.  Ezen az oldalon szeretnénk hasznos információkat nyújtani a Mátra teljesítménytúrázója mozgalommal kapcsolatban.

Szeretném felhívni a figyelmét mindenkinek, hogy túrái és kirándulásai során fokozottan figyeljen a természet védelmére, hiszen mi csak vendégek vagyunk az erdőben, és igyekezzünk megőrizni azt úgy, ahogy az eredeti állapotában volt, hogy minél tovább visszajárhassunk túrázni, sportolni, kirándulni az általunk szeretett természetbe.

Kívánom mindenkinek, hogy sok kilométerrel, élménnyel, baráttal, gazdagodjon, és hogy megtalálja a kedvére való túrát, túrákat. Bízom benne, hogy sokan megszeretik a Mátrát és visszatérnek hozzánk.

Üdvözlettel:

Molnár Zsolt

Hérics Természetjáró és Turisztikai Sportegyesület Titkára,
Zagyvaság Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Elnökhelyettese.

Teljesítés feltételei, szabályzat, tudnivalók díjazás

Mátra teljesítménytúrázója célja:

A mátrait teljesítménytúrákon keresztül a Márta minél szélesebb körben való megismertetése, a természetet kedvelő és sportolni, kirándulni vágyó társainkkal. Szeretnénk, ha ez által az érdeklődő túrázók, minél több egyesület által szervezett teljesítménytúrán részt vennének és betekintést nyernének az egyesületek munkásságába és életébe. És kedvet kapnának az egyesületi tagsághoz, élethez.

Szeretnénk felkelteni a figyelmet a természet védelmére és szeretetér. Túráink és a hétköznapi élet során is figyeljünk oda a környezetünkre, a természetre és ne szemeteljünk az erdőben, próbáljunk tudatosan gondolkozni és cselekedni, és megfelelő példaként szolgálni a felnövekvő nemzedékeknek. Fontos, hogy mi csak vendégek vagyunk a természetben és igyekezzünk azt úgy megőrizni mit, ahogy az akkor volt mielőtt odaérkeztünk volna.

Kiíró: Hérics Természetjáró és Turisztikai Sportegyesület (www.herics.hu)

Fő támogató: Zagyvaság Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület (www.zagyvasag.hu)

A teljesítés feltétele, fokozatai: a Mátrában 2011-ben 17 túra kerül megrendezésre, mely része a Mátra Teljesítménytúrázója mozgalomnak. A teljesítésnek 3 fokozata van:

3.    Fokozat eléréséhez: a 17 teljesítménytúrából minimum 6 túra teljesítése és ezeken minimum 150km-megtétele szükséges. (12-éves kor alatt 5 túra teljesítése és ezeken minimum 100km-megtétele)

2.     Fokozat eléréséhez: a 17 teljesítménytúrából minimum 8 túra teljesítése és ezeken minimum 250km- megtétele szükséges.

1.     Fokozta eléréséhez: a 17 teljesítménytúrából minimum 10 túra teljesítése és ezeken minimum 450km-megtétele szükséges.

Külön díjazásban részesülnek az első 15 férfi és női legtöbbet teljesítők.

A legnagyobb létszámmal résztvevő egyesület és iskola.

A legidősebb női és férfiteljesítők, a legfiatalabb fiú és lányteljesítők.

12 éves kor alattinak tekinthető az a teljesítő, aki 1999. január 01-én vagy az után született.

A teljesítés módja: A túrákkal kapcsolatos főbb adatokat az igazoló füzet tartalmazza, részletesebb információk a túramozgalom honlapján a www.ttura.hu oldalon, vagy az egyesületek honlapjain és a www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu oldalakon található.

Teljesítettnek tekintjük azokat a túrát, melyre a túrázó benevez, elindul és teljesíti azt. A rendező ez után a teljesítést a túra pecsétjével hitelesíti a Mátra teljesítménytúrázója igazolófüzetben erre a célra szolgáló igazoló betétlapon. Ez után a túrázónak be kell írni a pecsét mellé a túra teljesített távját és az adott túrán kapott rajt számát. Fontos, hogy ezek jól olvashatóak legyenek és a bélyegzés ne takarja ki az adatokat,(ezért célszerű a bélyegzés után beírni) mert ha nem egyértelmű teljesített táv, akkor automatikusan a leg kisebb távot fogjuk figyelembe venni. Amennyiben a túrázó valamilyen okból kifolyólag nem tudta a túra pecsétjét megszerezni, az igazolófüzetébe azt utólag is pótolhatja, az oklevél és az igazolófüzet bemutatásával, amit elektronikus formában szkennelve lehet beküldeni (az alábbi e-mail címre). Személyesen az Őszi Mátra  és a Via Dolorosa teljesítménytúrán lehet pótolni az elmaradt igazolásokat.

Egy naptári évben csak egy fokozat teljesítése lehetséges!

Ha valamelyik fokozatot elérte a nevező, akkor az igazoló betétlapot pontosan kitöltve el kell juttatni a kiíróhoz, legkésőbb 2011.október 25-ig. ez történhet több féleképpen is:

Postai úton:

Hérics TTSE

3033 Rózsaszentmárton Bányász út 10. címre postai levélként elküldve.

Elektronikusan: az igazoló betétlapot beszkennelve

a hericsttse@herics.hu vagy hericsttse@gmail.com címre elküldve.

Személyesen:

Az Őszi Mátra és a Via Dolorosa teljesítménytúrán, (egyeztetéssel más időpontban. okt. 25-ig.)

Teljesítés elektronikus igazolás:

A www.ttura.hu oldalon való regisztráció után lehetséges az elektronikus igazolás. legkésőbb 2011. október 20-ig e-mailben el kell küldeni a teljesített túrák nevét, távját és az adott túrákon kapott rajtszámokat, valamint ezzel egy időben a 400Ft-nevezési díjat is át kell utalni a Hérics TTSE Hatvan és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezetett 62100164-15600022- bankszámlaszámra.

A megjegyzés rovatban fel kell tüntetni a regisztráló nevét a születési dátumot és helyszínt fontos, hogy ezek az adatok pontosak legyenek, mert ezek alapján tudjuk visszakeresni a nevezőket!

Igazoló füzet megvásárolható 400Ft-os egységáron (ez már tartalmazza a díjazást is):

A 17-érintett teljesítménytúrán, valamint a

TTT-nél, az MTSZ-nél, a Heves-, és Nógrád Megyei Természetbarát Szövetségeknél, a Tengerszem túraboltban, Turista Magazin Szerkesztőségénél, a gyöngyösi Mountex túraboltban, a gyöngyösi Tourinform irodában, valamint a rendező szervezeteknél: Hanák Kolos TE-nél, Kékes TE-nél, az Őszi Mátra rendezőinél, Szigethalmi TE-nél, Pásztói Szabadidő SE természetjáró SZo-nál. Galga TE-nél, Mátra 115 rendezőinél, Zagyvamente Környezet és Természetvédő Egyesületnél, Alföld TE-nél a BVSE-nél, VAGABOND Szolgáltató és Kalandiroda Kft nél, Hérics TTSE-nél

Díjazás:

A legalább 6 túrát és 150km-t teljesítők fém jelvény és emléklapot,

A legalább 8 túrát és 250km-t teljesítők érmet és emléklapot,

A legalább 10 túrát és 450km-t teljesítők serleget és emléklapot kapnak.

Díjátadás:

A díjátadásra ünnepélyes keretek között kerül sor

2011. november 27. 11:00-kor Gyöngyösön a Kolping házban

(3200 Gyöngyös Török Ignác út 1.)

Aki itt nem tudja átvenni a díjazását az a következő évben a Téli Mátra Teljesítmény túrán teheti ezt meg. Postai úton nem áll módunkban elküldeni a díjazást, ezért ezek után, már csak előzetes egyeztetéssel van lehetőség a díjak átvételére.




A Mátra teljesítménytúrázója 2011 teljesítménytúra mozgalom túrái

1. 2011-01-29      Téli Mátra XL/L/M/S
2. 2011-03-05       Mátrahegy 40/30/20/10
3. 2011-04-09       Pásztó 50/40/25/15
4. 2011-04-16       MÁTRABÉRC 2011/Hanák Kolos/Múzsla
5. 2011-05-07       Nagy-Hársas 50/30/Mini 8
6. 2011-05-14       Vidróczki 61/46/31/18
7. 2011-05-28       Patai keringő, Püspöki keringő De jó a Diós
8. 2011-06-04-05    Mátra 115/88/55
9. 2011-06-12-13    Mátrai Csillagok éjszakai teljesítménytúra 40/25/15
10-11.2011-06-23-24-25-26 4x56/30 (Zemplén-Bükk-Mátra-Mátra,)
12. 2011-07-09      Mátra 60/50/40/Muzsikál az erdő 25/15
13. 2011-07-23      Patai Mátra 45/30/16/6/3
14. 2011-09-10      Vadrózsa 50/30/20/10
15. 2011-09-17      Hatvani Hatvanas/ Bajza József emléktúra
16. 2011-09-24      Őszi Mátra 30
17. 2011-10-15      Via Dolorosa 75gy+tf/50/30gy+tf/20/Fedezd fel Abasárt 10
+1. 2011-11-27      Mátra teljesítménytúrázója díjátadó (Gyöngyös)