Hadak Útja Mérföldek - új túramozgalom

Hadak Útja Mérföldek

Mérföldkőhöz érkeztünk.

2005-ben, 7 éve, rendeztük meg a 7 mérföldes tekergések első őszi túráját. Az eltelt idő alatt visszatérő barátaink és szép emlékeink száma mellett tapasztalataink száma is nőttön-nőtt.

Már az elején tudtuk, hogy a hatalmas lelkesedést és a rengeteg energiát, amit a természet, az erdő, a túrázás, a túratársak szeretete időről időre megújított, nem fogjuk tudni fenntartani az idők végezetéig.

Akkor úgy gondoltuk, hogy 5, 7, esetleg 10 évig vállalható számunkra ez az életforma szinte bármi áron. Most már látjuk is, hogy ez így van. Szeretnénk, ha túráink színvonalát fenntartva, emelt fővel fejezhetnénk be a munkát, amit a visszajelzések tükrében sokak örömére végeztünk.

2011-ben utoljára rendezzük meg minden évszakban a 7 mérföldes tekergéseket. Tavasszal a medvehagymák illatától bódító Keleti-Bakonyba, nyáron a Szent Iván éji Gaja-szurdok rejtelmei közé, ősszel az érő somot kínáló, télen a pihenni készülő Vértes erdeibe várjuk régi és új barátainkat, hogy közösen elevenítsük fel emlékeinket és adjunk új irányt terveinknek.

A jubileumi évben, hányatott sorsú, Hadak Útja túránk túramozgalommá változtatásával szeretnénk kedveskedni a túrázás szerelmeseinek.

A teljesítéshez csupán arra van szükség, hogy korábbi túráinkon szerzett kitűzőkkel, darabszámtól függetlenül, 55, vagy 88 km megtett távot igazoljon a célba érő a négy említett túra bármelyikén.

Névre szóló oklevél és egy, eddig csak keveseknek megszerezhető, kitűző várja az első 300 igazolót 300 Ft helyszíni díj ellenében.

A mozgalomról további információ kérhető: kalandposta@gmail.com, 30/368-9263

S mégis, ha kék vasárnapot

derít az égburok,

hangos turista-csapatok

veletek indulok.

 

Suhogó lábamról a föld

megismer: Erre jársz?

Veletek kóborolgatok,

mint titkos útitárs.

Csókakő, 2010. december 25.

Tarnai Ferenc

Kalandozók klubja