60 éves az ORSZÁGOS KÉKTÚRA jelvényszerző túramozgalom kiírása



60 éves az ORSZÁGOS KÉKTÚRA jelvényszerző túramozgalom kiírása

A túramozgalom célja, hogy a turisták/természetbarátok az Országos Kéktúra tetszőleges 60 km-es szakaszának 60 óra alatt történő bejárásával emlékezzenek meg az Országos Kéktúra Lokomotív TE általi 1952-es meghirdetésének 60. évfordulójáról. A túramozgalomban résztvevők az OKT – egyénileg kiválasztott – 60 km-es szakaszának egyirányú, folyamatos bejárásával megismerhetik hazánk legszebb tájait, természeti értékeit, történelmi és kulturális emlékeit.

A túramozgalom teljesítési feltétele:
A túramozgalomban résztvevőinek a Vas megyei Írott-kőtől a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hollóháza között 1128 km hosszúságban kék sávval jelzett Országos Kéktúra útvonalának tetszőleges, szabadon kiválasztott 60 km-es szakaszát kell bejárnia 60 órát nem meghaladó idő alatt. A 60 km teljesítését és a 60 órás időtartam betartását egyaránt igazolni kell. A megkezdett teljesítés a 60 órán belül megszakítható, de a megszakítás nem vonható le a 60 órás teljesítési időből. A túramozgalom egyénileg és csoportosan, gyalogosan és futva is teljesíthető. A túra-mozgalom 2012. március 03. és 2012. december 31. 2013. július 28. között teljesíthető. A túramozgalomban mindenki saját felelősségére indul, a költségeket a résztvevők maguk viselik.
(A Lokomotív Turista Egyesület Elnöksége 2012. december 4-én megtartott ülésén arról döntött, hogy 2013. július 28-áig meghosszabbítja a „60 éves az Országos Kéktúra” címmel meghirdetett jelvényszerző túramozgalmat. Tesszük ezt a nagy érdeklődésre való tekintettel, továbbá szeretnénk a 2013. évi Szent István Vándorlás résztvevőinek is megadni a teljesítés lehetőségét.)

A teljesítés igazolása:
A túra igazolófüzete a Lokomotív Turista Egyesületnél igényelhető (Rósa László 1048 Buda-pest, Intarzia u. 24., Telefon: 20/296-0927), vagy az Egyesület honlapjáról (www.lokomotív.hu) letölthető. Nevezési díj nincs, csak a teljesítés után járó egyedileg készített jubileumi zománcjel-vény árát kell a teljesítés után kiegyenlíteni (1500 Ft/jelvény). A résztvevők az útvonal végigjárá-sát a túramozgalom igazoló füzetében az érintett OKT bélyegzési pontokon bélyegzéssel iga-zolhatják. Az igazoló füzetben minden esetben be kell írni a teljesítés megkezdésének és befe-jezésének időpontját. A túra megkezdési és befejezési időpontjait - napi dátumot és időpontot tartalmazó - digitális fényképpel, posta vagy vasúti bélyegzővel, esetleg más egyéb azonosítha-tó módon lehet igazolni.

A teljesítés elismerése:
A túra befejezése után az igazolófüzetet postán, ajánlott levélben kell a Lokomotív Turista Egyesület címére elküldeni (Rósa László 1048 Budapest, Intarzia u. 24.). Az útvonal bejárását, hitelt érdemlő módon igazolók megkapják a „60 éves az Országos Kéktúra” feliratú emlékjelvényt. A túramozgalom teljesítésének elfogadásáról a beküldő egyesület/szakosztály vagy a teljesítő sporttárs értesítést kap, és a jelvényeket a szervezők - a jelvény árának a Lokomotív TE részére történő befizetését követően - a megadott címre postázzák.

Budapest, 2012. március 03.


Ispánovity Márton ügyvezető elnök

60 éves az ORSZÁGOS KÉKTÚRA jelvényszerző túramozgalom igazolófüzete itt letölthető.