Vezetett túra Bakonykútiból a Baglyas-hegyre! - Túraajánló

Vezetett túra Bakonykútiból a Baglyas-hegyre!
Ismerjük meg a Keleti-Bakony szépségeit!

Forrás: keletibakony.hu



Időpont: 2012. május 12. /szombat/ (Esőnap: nincs)
A HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal, a HM VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt., a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság és az Aquaprofit Zrt. által alakított konzorcium támogatást nyert az EU LIFE+ program keretei között természetvédelmi projekt végrehajtására. A projekt címe: „Kiemelt fontosságú élőhelyek és fajok helyreállítása és megőrzése a Keleti-Bakony térségben”; a támogatási szerződés száma: LIFE07 NAT/H/000321.


A „20 éves az EU LIFE Program” rendezvénysorozat egyik magyarországi állomásaként - a fenti projekt D.8 akciója részeként - vezetett túrát tartunk a nagyközönség számára a Keleti-Bakonyban, a térség természeti értékeinek bemutatása és a projektben zajló tevékenységek és az eredmények bemutatása céljából.
A Miklósa Erika vezette „Otthonunk Bakonykúti Civil Egyesület” támogatja és segíti rendezvényünket, akárcsak a várpalotai MH Bakony Harckiképző Központ.


A túrára ezúton Önt is tisztelettel meghívjuk!

Részletes kiírás: meghivo20120512.pdf


A program ingyenes, a részvételhez előzetes jelentkezés szükséges!

Jelentkezési határidő: 2012. május 09.
A túra limitált számú résztvevővel indul, 3 db maximum 50 fős csoporttal. Minden résztvevő kis tájékoztató füzetet kap ajándékba.
Útvonal: Bakonykútit – Baglyas-hegy - Bakonykúti (táv: kb. 12 km)
Nehézség: közepes nehézségű gyalogos túra, emelkedőkkel
Időtartam: kb. 6 óra
Találkozó ideje és helye: 9 óra, Bakonykúti, a lőtérre kivezető út mellett (47˚14’39.28”É 18˚11’47.67”K)
Javasolt felszerelés: az időjárásnak megfelelő ruházat, kényelmes túracipő, távcső, innivaló és elemózsia.


Felhívjuk a résztvevők figyelmét arra, hogy a térségben ebben az időszakban katonai gyakorlat lehetséges, így tilos a túra hivatalos útvonalát elhagyni!


A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt!

BEJELENTKEZÉS ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:


Petróczi Imre
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság

telefon: +36 30 491 0095

e-mail: petroczi@bfnp.kvvm.hu
www.bfnp.hu
 


Nagysikerű vezetett túrát tartottak a 20 éves LIFE+ program tiszteletére

2012. május 14.


A „20 éves a LIFE Program" rendezvénysorozat egyik magyarországi állomásaként a HM VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szakemberei ismét nagy sikerű vezetett túrát tartottak a nagyközönség számára a Keleti-Bakonyban. 

Az egész napos programra 2012. május 12-én, szombaton került sor, melyen az érdeklődők a nagyközönség elől elzárt területen, a Lőtéren át vezető útvonalon ismerhették meg a Keleti-Bakony szépségeit. A Bakonykútiból indult 11-12 km hosszúságú, közepes nehézségi fokú vezetett túra célja a 20 éves LIFE Program által támogatott projektben zajló tevékenységek és eredmények bemutatása. A szép számmal összegyűlt mintegy 150 érdeklődő bepillantást nyerhetett a térség természeti értékeibe, valamint első kézből kaphatott tájékoztatást a projekt keretében végrehajtott természetvédelmi rekonstrukcióról, illetve a projektterület katonai vonatkozásairól is bemutatót tartottak a szervezők.

A „Kiemelt fontosságú élőhelyek és fajok helyreállítása és megőrzése a Keleti-Bakony térségben" című természetvédelmi projekt végrehajtására 2008-ban nyert támogatást a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal, a HM VERGA Veszprémi Erdőgazdasági Zrt., a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága és az Aquaprofit Zrt. konzorciuma.  Az elmúlt évek alatt végzett munka eredményeivel és a konzorciumi tagok későbbi terveivel is megismerkedhettek a vezetett túra során tartott sajtótájékoztatón részt vevők.

Az eseményről az MTV híradója is beszámolt, melyet itt tekinthetnek meg.