Pünkösdi zarándoklat Veszprémből Magyarpolányon át Celldömölkbe‏ - ajánló.

Az idén nem rendezzük meg a Jutasi őrmester túrát, helyette a mellékelt 3-napos zarándoklatot terveztük be, 2012. május 26-28. között. Most alakítjuk ki a programot - a közbeeső településeken fogadnak is minket a helyiek és sok információt szórunk a látnivalókról a résztvevőknek.

Részletes program: Három napos zarándoklat Pünkösdkor Veszprémből Magyarpolányon át Celldömölkbe. Útunkon találkozunk Márkó, Szentgál, Városlőd vendégszerető lakosaival is és megtekintjük a Passiót Magyarpolányban. Vasárnap végigjárjuk a Jézus-ösvény Feltámadás utáni stációit a Somló-hegyen és vonattal érünk be Celldömölkre. Itt részt veszünk a vasárnap esti és a hétfői pünkösdi egyházi eseményeken és fáradt tagjainkat a Vulkán fürdıben frissíthetjük föl. Utunkat a Zarándokrádió műsorával segítjük: sokat énekelünk, imádkozunk, elmélkedünk és ismerkedünk egymással, a tájjal, az Isten által teremtett gyönyörű világgal.
Részletek és jelentkezési lap a csatolt kiírásban.

A részvételi díj opcionális: minimálisan az autós kíséréshez kérünk hozzájárulást (500 Ft) , a többi költség választható.
Az 1 hónappal előtti jelentkezést a Passió-játék jegye (később már nem lesz) és a szállások elrendezése miatt kérjük.

Üdvözlettel:
Rácz Katalin
Hét Domb Hagyományőrző és Kulturális Egyesület

=============
Kedves Címzettek!
 
Nagyon örvendetes divattá vált napjainkra a csíksomlyói búcsún való részvétel. Jómagam is gyakoroltam több ízben. De meg is tanulhatunk is valamit a székely atyafiaktól: nevezetesen azt, hogy kövessük őseink hagyományát és pünkösd szent ünnepén gyalog zarándokoljunk el lakóhelyünkről egy jelentősebb környékbeli Mária kegyhelyre.
 
Ennek szellemében hívok most mindenkit, jöjjön el velünk Veszprémből Magyarpolányon át Celldömölkre. Ezzel a zarándoklásnak egy válságspecifikus, költséghatékony formáját is megvalósítjuk, hisz nem kell 1000 km-t utazni ahhoz, hogy még 60-at gyalogoljunk hozzá. Valamint mindenkit előre biztosítok arról, hogy a bakonyi táj szépsége is megejtő, nem csak a Csíki-medence völgyei, és nekünk, nyugati magyaroknak is van szent hegyünk a Hargitához hasonlóan, ahol ugyan nem medvék, de jóféle somlói bor terem.  Vonattal is utazhatunk majd, Somlótól Celldömölkre ugyan nem a csíksomlyó-expressz impozáns vonatával, hanem egy BZMOT típusú Piroska vicinálissal.
 
Egy szó mint száz, szeretettel várunk minden környékbelit hogy élje meg saját hagyományát saját szülőföldjén! És minden távolabbról érkezőt is, hogy járja be velünk a Bakony vadregényes tájait!
 
Üdvözlettel:
Sipos Balázs



A 2010 áprilisában megjelent a Rab Mária Híradó első és további számai.