Tokaji Bakancsos bortúrák - ELMARADNAK!!!

FIGYELEM! A 2012. szeptember 9-re tervezett Tokaji Bakancsos bortúrák az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 13175-4/2012. ügyiratszámú (a természetvédelmi engedélykérésre érkezett) elutasító határozata miatt nem kerülnek megrendezésre!

"A kérelmezett tevékenység a Natura 2000 terület jelölésének alapjául szolgáló, a "R" 1-4. számú mellékletben meghatározott fajok és élőhelyek természetvédelmi helyzetére jelentős hatást gyakorol, a területre kitűzött természetvédelmi célok elérését akadályozza, és a "R" 4. § (1) bekezdésében meghatározottakkal ellentétes.
A védett természeti értékek fennmaradásának biztosítása és károsodásának megelőzése érdekében a tervezett túrák természetvédelmi szempontból nem engedélyezhetők"


A túra tervezett időpontja előtt 3 hónappal beadtuk a természetvédelmi engedélykérést, az elbírálási folyamat közben megkeresést esetleges útvonal vagy egyéb módosításra nem kaptunk, az elutasító határozatot a túra előtt hét végén kaptuk kézhez. Az elutasító határozat ellen a II. fokú hatóságnál, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőséghez címzett hivatalos levélben a következő munkapon (2012. szeptember 3-án) fellebbezést nyújtottunk be. Ennek az elbírálása nagy valószínűséggel nem történik meg a túra tervezett megrendezési napjáig, így kénytelenek vagyunk a rendezvényt lemondani.

Csarnai Béláné
Miskolci Vasutas SC Természetjáró Szakosztály