Régi Templomok nyomában 35/25 - Rajthely és táv változások!

A 2013. november 25-i Régi Templomok nyomában teljesítménytúra rajt helyszíne megváltozott: Badacsonytomaj, Általános Iskola (a vasútállomástól 270 méterre)
A túra távja (35 km) kissé hosszabbra sikerült a tervezetthez képest, ezért lehetőség lesz egy 25 km-es résztáv teljesítésére is, amely a Kerekikáli templomromtól az Idő ösvényén és a Theodora tanösvényen rövidít Kővágóörs felé.

 

 

 RÉGI TEMPLOMOK    NYOMÁBAN II.

2012. november 25. (vasárnap)

 


 

Az Útvonalkövetők Klubja (UKK) és a Teljesítménytúrázók Társasága (TTT) 2012-ben 2. (ezen az útvonalon várhatóan egyszeri) alkalommal rendezi meg a „Régi templomok nyomában” gyalogos teljesítménytúrákat, amelyre valamennyi érdeklődőt szeretettel várunk, köztük Téged és ismerőseidet, barátaidat is!

 

A túra útvonala a Balaton-felvidék, Káli-medence területén vezet végig. Célja a táj, valamint az útvonalon található templomromok, nevezetességek bemutatása a résztvevők számára.

 

Rajthely és idő: Badacsonytomaj, általános iskola (a vasútállomástól 270 méterre), 7:00 – 9:45.

Megközelíthető a túra napján Budapest-Déli pu-ról 6:16-kor induló 970. sz. gyorsvonattal (érk. 9:39).

A túra útvonala: Badacsonytomaj – Badacsonyörs – Örsi-hegy – Salföldi kolostorrom – Aligvárimajor – Sabar-hegyi templomrom – Bács-hegy – Kisfaludi templomrom – Mindszentkálla – Kerekikáli templomrom – Szentbékkálla – Töttöskáli templomrom – Fekete-hegy, Eötvös Károly kilátó – Köveskál – Sóstókáli templomrom – Kővágóörs – Kisörsi templomrom – Ecséri templomrom – Fülöpi templomrom - Révfülöp. A túra távja (35 km) kissé hosszabbra sikerült a tervezetthez képest, ezért lehetőség lesz egy 25 km-es résztáv teljesítésére is, amely a Kerekikáli templomromtól az Idő ösvényén és a Theodora tanösvényen rövidít Kővágóörs felé.

 

Táv:

35,37 km

25,75 km

Szintemelkedés:

820 m

550 m

 

Nevezési díj: 700 Ft/fő. Kedvezményesen 600 Ft/fő (TTT tagok, valamint az előző napi „Tanúhegyek nyomában” teljesítménytúra résztvevői számára).

Szolgáltatás: ice tea, és édesség (útközben), valamint csomagszállítás a rajtból a célba.

Díjazás: oklevél, kitűző

Szintidő: az indulás idejétől függő, a célba 18:30 óráig kell beérkezni! Révfülöpről 18:35-kor indul a 971. sz. közvetlen gyorsvonat Budapest-Déli pályaudvarra (érk. 21:45).

 

A túra útvonalán 10 / 8 ellenőrzőpont található, ahol egyes pontokon a pontőrök bélyegzéssel, illetve egyéb módon igazolják az áthaladást. Máshol a kihelyezett zsírkrétával, vagy matrica felragasztásával kell igazolni a pont felkeresését. A túra útvonalán záró biztonsági ember(ek), söprűk haladnak.

 

Ajánlott felszerelés: a Balaton turistatérképe (Cartographia Kft, 41. sz.), bejáratott túracipő, az időjárásnak megfelelő öltözet, fényképezőgép, „Templomromok a Dunán túl” igazolófüzet.

 

A túrával kapcsolatosan érdeklődni lehet:

Hevér Gábor főrendező Tel: 06 20 3211805, e-mail: gabor.hever@gmail.com

Jakab Annamária rendező Tel: 06 30 3112258, e-mail: jakabam@gmail.com

Valamint a www.utvonalkovetok.hu és a www.eljesitmenyturazoktarsasaga.hu weboldalon.