Bedőlt fák miatt kellett lezárni a Rám-szakadékot - Pilisi Parkerdő közlemény

Az elmúlt hét második felének rendkívüli időjárása a Rám-szakadékban is károkat okozott. A turistautat a Pilisi Parkerdő Zrt. a károk felszámolásáig átmenetileg lezárta.
Nemzeti ünnepünk idején tapasztalt, viharos széllel, erős lehűléssel és havazással kísért téli időjárás a Rám-szakadékban is károkat okozott. A széllökések hatására a túraútvonalra számos helyen fák dőltek, a turistaút felszínét pedig jég borítja. A kidőlt fák nemcsak a továbbjutást nehezítik, hanem esetleges további mozgásukkal komoly veszélyt jelentenek az arra haladókra. A fokozott balesetveszélyre való tekintettel a Pilisi Parkerdő Zrt. a Rám-szakadékban futó zöld sáv jelzésű turistautat átmenetileg lezárja.

Az extrém körülmények miatt a szakadékba dőlt fák egyenkénti feldarabolása, elszállítása speciális szakértelmet, alpin technikát igényel. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, a munkák végeztével a turistaút néhány héten belül ismét szabadon járható lesz.
Az erdészek felhívják továbbá a kirándulni indulók figyelmét, hogy a Pilis, Visegrádi-hegység és Budai-hegység turistaútjain mindenhol számítani kell jeges, csúszós szakaszokra, téli körülményekre!