Ismét megrongálták a Normafa melletti turistajelzéseket!

A jelzéseket 2013. november 4-re, kétnapos önkéntes munkával, 3-3 fővel, 21 munkaórában helyreállítottuk. 120 jelzésalap és ugyanennyi jelzés került visszafestésre. Felújított jelzések: zöld sáv, zöld kereszt, kék körséta, sárga kereszt, viola Mária út, kék Mária út, Szent Jakab Út. A hideg és esős idő miatt a felfestett alap helyenként nem jól tapadt, átüt rajta a fekete festék. Ha megérik a jelzések a tavaszt, felújítjuk őket az előírt minőségre. A festésben részt vett egyesületek: Teljesítménytúrázók Társasága, MTSZ útjelző bizottság, Mária Út egyesület, Vágtató Csigák Természetbarát Szakosztály. Munkájukat köszönjük!

1 héten belül másodszor felújított turistajelzések. 2013. november 4., Normafa
Köszönettel:
Teljesítménytúrázók Társasága (a többi jelzésfestő önkéntes nevében)



A jelzésfelújítást követő harmadik napra sajnos ismét megrongálták a Normafa melletti turistajelzéseket. A jelzéseket az október 29-én befejezett jelzésfestés után november 1-én már ismét fekete festékkel lefújva találtuk. A megrongált jelzéseket igyekszünk hamar (ismét, sokadszorra) helyreállítani.

Kérjük, hogy aki a Normafa környékén frissen megrongált jelzéseket talál, jelezze nekünk a ttt.levelek@gmail.com vagy turistaut@termeszetjaro.hu címeken, illetve ha a rongálót munka közben találja, hívja ki rá a rendőrséget a 107-es telefonszámon. Az önkéntes munkával és közpénzből felfestett turistajelzések lefújása rongálás és tulajdon elleni szabálysértés.
2012. évi II. törvény 177. § (3) Aki ... egyéb közérdeket szolgáló jelet vagy létesítményt gondatlanul megsemmisít, megrongál, elvisz, áthelyez vagy elmozdít, szabálysértést követ el.”
A teljes kék körséta megrongált és megmaradt jelzései.

Köszönettel:
Teljesítménytúrázók Társasága (a többi jelzésfestő önkéntes nevében)




A 2014. október 26-29. közötti felújítás utáni állapot (volt):
Jelzésfelújítás utáni állapot. 2013. október 29., Normafa