TTT rendkívüli közgyűlés és Budapest Kupa díjátadó lezajlott

A 2014. január 5-én megtartott Budapest Kupa 2013. teljesítménytúra mozgalom ünnepélyes díjátadóján mintegy 250 fő jelent meg, idén is megtöltöttük a II. kerületi Szent Angéla Gimnázium tornatermét.
A díjazottaknak gratulálunk és 2014-ben is hasonlóan sikeres túraévet kívánunk!

A díjátadón és az előző napi BUÉK túrán összesen közel 600 kupafüzet elfogyott, már ennyien neveztek a 2014-es Budapest Kupába.

A díjátadót Tarnai Dávid operaénekes, teljesítménytúrázó egy operaária eléneklésével nyitotta meg.

A 2013-ban hatodszor megrendezett Budapest Kupa teljesítménytúra mozgalomba 1000 fő nevezett. Teljesítette 552 fő, 114 gyermek (közülük 2 kiemelt teljesítő), és 438 felnőtt (közülük 77 kiemelt teljesítő). A díjazott teljesítők összes túranapjainak száma: 7556. Átlagosan: 13 túranap/fő. 2013-ban a díjazáshoz 53 túrából legalább 10 (gyermekeknek 6) túrát, a kiemelt díjazáshoz legalább 25 túrát kellett teljesíteni. Legtöbb túrát (51) teljesítettek: Nacsa Imre György és Vincze Zoltán.

A Budapest Kupa díjak átadása után történt a Budapest Érem díjazások átadása, amit 23 fő teljesítő vehetett át.

Pár fotó a TTT képtárában:


A díjátadót követően (2014. január 5-én  12:30-órától) tartotta a Teljesítménytúrázók Társasága (megismételt) rendkívüli közgyűlését, amin az alapszabály módosítása, örökös tagok megválasztása és szövetségekhez való csatlakozás volt napirenden.
A közgyűlésen a 409 fő TTT tagból 40 fő volt jelen, így a megismételt közgyűlés volt érvényes.

- A Teljesítménytúrázók Társasága közgyűlése az elnökség által beterjesztett alapszabály módosítást egyhangúlag elfogadta.
- A közgyűlés határozatban kötelezte a TTT elnökségét, hogy a következő közgyűlésre a civil szervezetek elnökségének (maximális) létszámára vonatkozó, márciusban hatályba lépő új polgári törvénykönyv (PTK) rendelkezéseit nézze át, és amennyiben szükséges, terjesszen elő alapszabály módosítást.
- A közgyűlés „örökös tag”-nak választotta a következő személyeket: Jávor Zoltán, Petró Zoltán Tamás, Pinkert László, Sztancsik György
- A közgyűlés a Magyar Természetjáró Szövetséghez (MTSZ) történő csatlakozást NEM szavazta meg.
- A közgyűlés a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetséghez (MSTSZ) történő csatlakozást MEGSZAVAZTA.
- A közgyűlés a Budapesti Természetbarát Sportszövetséghez történő csatlakozást NEM szavazta meg.
- A közgyűlés a Budapesti Szabadidősport Szövetséghez történő csatlakozást NEM szavazta meg.

A TTT közgyűlés 15:00 órakor ért véget.